Η Αλληλεγγύη διαφωνεί με την ηγεσία της ΠΑΣΥΔΥ για τις συνεισφορές στο ΓεΣΥ

«Είναι ξεκάθαρη η τοποθέτηση της Αλληλεγγύης ότι δεν μπορεί να υπάρχουν σε ένα κράτος Δικαίου και Προνοίας, εργαζόμενοι ανώτερης κατηγορίας. Δεν γίνεται να υπάρχουν προνομιούχοι».
Αυτό ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλληλεγγύη, Γιάννης Σελινόπουλος, και πρόσθεσε:
«Η συνεισφορά των Δημοσίων Υπαλλήλων στην Οικονομία του τόπου είναι διαχρονική και σημαντική. Την σεβόμαστε και την τιμούμε. Αλλά διαφωνούμε κάθετα με την θέση της ΠΑΣΥΔΥ ότι το κράτος πρέπει να καταβάλλει την συνεισφορά των δημοσίων υπαλλήλων για το ΓΕΣΥ. Αυτή η θέση δεν είναι συνδικαλισμός, είναι συντεχνιασμός και δεν προωθεί την Κοινωνική Δικαιοσύνη».

«Πρέπει να συνεισφέρουμε όλοι, ανάλογα με τα εισοδήματα μας και όλοι μας οφείλουμε να καταβάλλουμε το μερτικό που μας αναλογεί στις υποχρεώσεις μας προς το κράτος» είπε χαρακτηριστικά.
Ο κύριος Σελινόπουλος τόνισε ότι «οι υπηρεσίες πρόληψης, υγείας και διαχείρισης της ασθενείας, είναι ύψιστο κοινωνικό αγαθό, που για να το απολαμβάνουμε θα πρέπει να συμμετέχουμε συνειδητά στην κάλυψη των δαπανών του. Αποικιοκρατικά κατάλοιπα πρέπει να εκλείψουν».
«Όλοι οφείλουμε να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να μην βάζουμε περισσότερα εμπόδια στην προώθηση και εφαρμογή του ΓΕΣΥ», είπε καταληκτικά ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αλληλεγγύης.