Φτου και απ’την αρχή το θέμα δαπανών φρουράς πολιτικών

Φτου και απ’την αρχή θα ξεκινήσει  η Βουλή να συζητά το θέμα των δαπανών της φρουράς πολιτικών πολιτικων , εξαιτίας της πρόσφατης αντιπαράθεσης Χάικου Πρδίκη και εφ.Αλήθεια επειδή η τελευταία πρόβαλε ως σκάνδαλο το χρηματικό ποσό που απολαμβάνει imagesο κ. Περδίκης σε αντιστάθμισμα της άρνησης του να έχει αστυνομική φρουα.  Η ένταση σήμερα που προκλήθηκε  στην Επιτροπή Ελέγχου μεταξύ βουλευτών του ΔΗΣΥ Γιώργου Γεωργίου και του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γιώργου Περδίκη και αφορούσε την εγγραφή του πιο πάνω θέματος.

Όπως ανέφερε η Αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνη Χαραλαμπίδου η οποία προέδρευε τη στιγμή εκείνη της συνεδρίας, υπήρξε μια εισήγηση για εγγραφή θέματος σε ό,τι αφορά τις δαπάνες της φρουράς πολιτικών προσώπων και πρώην αξιωματούχων του κράτους, εισήγηση η οποία υιοθετήθηκε από όλη την Επιτροπή. Ακολούθως, σημείωσε, υπήρξε μια δεύτερη εισήγηση από πλευράς ΔΗΣΥ στο να ελεγχθεί το επίδομα που λαμβάνει το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών για οδηγό ως αντιστάθμισμα αφού ο Πρόεδρος του Κινήματος αρνήθηκε να του παραχωρηθεί φρουρά και οδηγός όπως δικαιούνται όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί.Οπως ειπε,  βρήκαμε μια λύση συμβιβαστική για όλους, να συζητηθούν και τα δύο θέματα την ίδια μέρα έτσι ώστε να υπάρξει συμβιβασμός που να ικανοποιεί όλους ευρύτερα» πρόσθεσε.

Από την πλευρά της η κ. Δημητρίου είπε ότι δεν επιθυμεί να σχολιάσει την αντίδραση του οποιουδήποτε, πρόσθεσε ωστόσο πως η θέση του ΔΗΣΥ είναι ότι τα θέματα αυτά θα πρέπει να εξεταστούν με πάσα σοβαρότητα στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

«Το μόνο που έχω να σημειώσω είναι ότι ο λαϊκισμός απ` όπου κι αν προέρχεται δεν ωφελεί» συμπλήρωσε.