Ισλαμισμός, Τουρκία, εποικισμός και η Ε.Ε.

Της Ανδρούλας Γκιούρωφ

Οι στρατιωτικές επεμβάσεις, οι βομβαρδισμοί και τα πραξικοπήματα που οργάνωναν οι ΗΠΑ και χώρες μέλη του ΝΑΤΟ σε αραβικές χώρες όπως Ιράκ, Λιβύη, Αφγανιστάν, Συρία και αλλού, γυρίζει τώρα μπούμερανγκ εναντίον όλων μας. Αδυνατούν να τιθασεύσουν τις μαζικές μεταναστευτικές ροές . Η  ημικατεχόμενη Κύπρος ακόμα μια φορά είναι θύμα των ιμπεριαλιστικών ΝΑΤΟϊκών επιλογών.  Δεν μας φτάνουν οι Τούρκοι έποικοι και ο σφετερισμός των Ε/κ περιουσιών μετατράπηκε η χώρα μας ο πρώτος προορισμός καθόδου χιλιάδων παράνομων μεταναστών και προσφύγων. Το ιερατείο των Βρυξελλών  με ημίμετρα επιχειρεί  να σώσει την κατάσταση αλλά η διαφημιζόμενη  αλληλεγγύη και συμπαράσταση της Ε.Ε. προς την Κύπρο δεν σώζει την κατάσταση. Το 7% του πληθυσμού της Κύπρου είναι ξένοι κατά το πλείστο λαθρομετανάστες ή πρόσφυγες με αυξητική τάση. Συνοικίες και ενορίες της Λευκωσίας και άλλων πόλεων που άλλοτε έσφυζαν από ζωή,  τώρα μετατράπηκαν σε γκέτο αλλοδαπών  όπου οι διάφορες μαφίες και φατρίες τους που κατάφεραν να δημιουργήσουν κάτω από τα μάτια των αρχών ασφαλείας λύνουν τις διαφορές τους με τσεκούρια και μαχαίρια.

Ήρθε στην Κύπρο και η πρόεδρος της Κομισιόν και μαζί με τον Πρόεδρο μας μετέβησαν στον Λίβανο προκειμένου  να αποτρέπει τις μεταναστευτικές ροές χρυσώνοντας έναντι ενός δις.  την  προσωρινή κυβέρνηση της χώρας. Με στομφώδεις δηλώσεις η κα Ούρσουλα η οποία επαναδιεκδικεί το αξίωμα στις ευρωεκλογές του Ιούνη,  μας είπε λόγια της παρηγοριάς.  Αλλά φευ  και ο Λίβανος αδυνατεί να ελέγξει τις πολιτικές εξελίξεις. Πνίγεται από  πρόσφυγες που εγκαταλείπουν τις εμπόλεμες περιοχές. Κινδυνεύει να μετατραπεί σε  μια νέα Παλαιστίνη εφόσον το ανεξέλεγκτο Ισραήλ το οποίο στηρίζουν Ε.Ε. και ΗΠΑ  βομβαρδίζει και περιοχές του Λιβάνου  πέραν της Γάζας  και της Ράφα.

Οι καταστροφικές συνέπειες των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων έχουν κόστος το οποίο δυστυχώς πληρώνουν οι μικροί και αδύνατοι λαοί.  

Το ιερατείο των Βρυξελλών μόνο κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας επιβάλλει αλλά κανακεύει την  Τουρκία .

Αν και η Τουρκία  για 50 χρόνια κατακρατεί παράνομα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας  εφαρμόζει παράλληλα και έναν βρόμικο υβριδικό πόλεμο σε βάρος του νησιού  μας στέλνοντας δια θαλάσσης ή μέσω κατεχομένων χιλιάδες λαθρομετανάστες. Αντί κυρώσεων και τιμωρίας το ιερατείο των Βρυξελλών πλήρως υποταγμένο στις ΗΠΑ την χρυσώνει με πολλά δισεκατομμύρια επειδή υποτίθεται εμποδίζει τις ορδές των προσφύγων  να μεταβαίνουν με σαπιοκάραβα σε χώρες της Ε.Ε.

Απειλούν και με κατάληψη

Η Ευρώπη κινδυνεύει να βουλιάξει δημογραφικά και πολιτισμικά από τις ορδές των μουσουλμάνων και κυρίως των οπαδών του Ισλάμ.

Οι Γερμανοί κρατούντες εκπλήσσονται για τις διαδηλώσεις ισλαμιστών που πραγματοποιούνται   σε γερμανικές πόλεις και προσπαθούν να αντιμετωπίσουν αυτές τις εξελίξεις με δηλώσεις αντί με δρακόντεια μέτρα. Είναι σαν να προσπαθούν να σταματήσουν με το δάκτυλο ένα τεράστιο κύμα που έρχεται κατά πάνω τους.

   Η οργάνωση Muslim Interaktiv πραγματοποίησε στις 27 Απριλίου στο Αμβούργο διαδήλωση αξιώνοντας όπως η  Γερμανία  μετατραπεί σε ισλαμικό κράτος. Τα φανατικά συνθήματα των εκατοντάδων πιστών του ισλάμ που συγκεντρώθηκαν σε μια πόλη κοντά στο Αμβούργο όπως «το χαλιφάτο είναι η μόνη  λύση» (για τη  Γερμανία) προκάλεσαν την οργή της Υπουργού Εσωτερικών Νάνσι Φένσερ η οποία είπε πως δεν το χωράει ο  νους να ζητούν κάτι τέτοιο.

Αντιδράσεις υπήρξαν και από άλλα Γερμανικά κόμματα.

 “Υπερβολικά μεγάλος” είναι ο αριθμός των προσφύγων που φθάνουν στην Γερμανία, εκτιμά το Κεντρικό Μουσουλμανικό Συμβούλιο της χώρας και προειδοποιεί ότι η Γερμανία φθάνει στα όριά της.

“Ηθικά δεν μπορεί κανείς να θέσει πλαφόν, λόγω των αξιών του Συντάγματος μας και της ιστορικής μας ευθύνης. Τεχνικά όμως μπορεί. Και αυτό το ανώτατο όριο φαίνεται ότι η Γερμανία θα το φθάσει σύντομα”, δήλωσε σε πρόσφατη έκδοση της “Neue Osnabruecker Zeitung” ο πρόεδρος του Συμβουλίου, Αϊμάν Μαζιέκ και αναφέρει ότι και οι μουσουλμάνοι της Γερμανίας αντιμετωπίζουν μια πρόκληση από την ενσωμάτωση των προσφύγων. “Κάνουν ήδη πάρα πολλά, αλλά θα μπορούσαν να πετύχουν ακόμη περισσότερα, εάν τους στήριζαν το κράτος και η κοινωνία και είχαν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στους δικούς μας πλοηγούς ενσωμάτωσης”, δηλώνει ο κ. Μαζιέκ και προσθέτει ότι, λόγω της προσφυγικής ροής, ο αριθμός των μουσουλμάνων στην Γερμανία αυξήθηκε μέσα σε λίγους μήνες κατά περίπου 25%. Για τους μουσουλμάνους που ζουν ήδη στην Γερμανία, αυτό σημαίνει μια αλλαγή του Ισλάμ όπως το βιώνουν στην χώρα, αλλά και μια αλλαγή του πώς τους βλέπει η κοινωνία. Βάση της αλλαγής πρέπει πάντα να είναι το Σύνταγμα, σημειώνει  ο πρόεδρος του Κεντρικού Μουσουλμανικού Συμβουλίου της Γερμανίας.

Δεν είναι τυχαίο που αυξάνονται τα ποσοστά των ακραίων εθνικιστικών κομμάτων στη Γερμανία και σε άλλες χώρες της  Ε.Ε. Βέβαια ο λαϊκισμός τους αποδείχθηκε κούφιος καθότι στην Ιταλία η πρωθυπουργός Τζιόρτζια Μελόνι που ηγείται του κόμματος «Φρατέλλι Ιτάλια» (Αδέλφια Ιταλίας) δεν κατόρθωσε να αναχαιτίσει το μεταναστευτικό και αποδεικνύεται και αυτή μέρος του ιερατείου των  Βρυξελλών πειθήνια στην πολιτική των ΗΠΑ.

Αλλοιώνεται ο δημογραφικός ιστός

Πριν από λίγες μέρες ο Σύνδεσμος για τη Γερμανική Γλώσσα (GfdS), ένας πολιτικά ανεξάρτητος οργανισμός αφιερωμένος στην καλλιέργεια και τη μελέτη της γερμανικής γλώσσας, δημοσίευσε την ετήσια έκθεσή του για τα πιο δημοφιλή ονόματα για νεογέννητα. Από δεδομένα που χρησιμοποιήθηκαν από 700 μητρώα προσωπικής κατάστασης σε όλη τη Γερμανία, η έκθεση GfdS επεσήμανε ότι τα πιο δημοφιλή ονόματα στη Γερμανία το 2018 ήταν «Marie/Mari» για τα κορίτσια και «Paul» για τα αγόρια. Η κατάταξη λαμβάνει υπόψη όλα τα ονόματα που δόθηκαν στα νεογέννητα το 2018. Η έκθεση, έγινε γρήγορα τροφή για πολιτική διαμάχη στα μέσα ενημέρωσης και παραπληροφόρηση, και όλα αυτά επειδή 280 από τα 22.000 νεογέννητα αγόρια στο Βερολίνο έλαβαν μία από τις τουλάχιστον 25 παραλλαγές του πρώτου ονόματος «Μοχάμεντ».

Η Γερμανική  εφημερίδα «Tagesspiegel» συνόψισε το ρεπορτάζ για τα ονόματα υπό τον τίτλο «Ο Μοχάμεντ πιο δημοφιλής από τον Καρλ-Χάιντς». Όμως η βρετανική εφημερίδα «The Daily Mail» έγραψε ότι «ο Μοχάμεντ ήταν ένα από τα 10 πιο δημοφιλή ονόματα για αγόρια σε 6 από τα 16 γερμανικά κρατίδια».

Οι συνεχιζόμενες μεταναστευτικές ροές απειλούν να αλλοιώσουν τον δημογραφικό χαρακτήρα της Ευρώπης.

Ιδιαίτερα οι Έλληνες της Κύπρου κινδυνεύουν να γίνουν μειοψηφία  εξαιτίας του παράνομου εποικισμού στα κατεχόμενα .Ήδη η αύξηση του πληθυσμού στις κατεχόμενες περιοχές που ελέγχει η Τουρκία ξεπέρασε το 33%. Ο εποικισμός ως έγκλημα πολέμου δεν αντιμετωπίστηκε δυναμικά και όπως θα έπρεπε από τις εκάστοτε κυβερνήσεις.

Η δημογραφική αλλαγή έχει σοβαρές συνέπειες  στην καθημερινή ζωή και απαιτεί ολιστικές και ολοκληρωμένες λύσεις και όχι ημίμετρα.

Το πιο ουσιαστικό μέτρο αναχαίτισης των μεταναστευτικών ροών είναι να τερματιστούν οι πόλεμοι και οι στρατιωτικές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ και των συμμάχων του . Αντί να δίνονται δισεκατομμύρια   σε χώρες «χωροφύλακες» για να εμποδίζουν τους πρόσφυγες, πρέπει να   διοχετεύσουν και επενδύσουν αυτά τα χρήματα στις φτωχές χώρες πρώην εμπόλεμες και νυν για να συγκρατήσουν  τους πληθυσμούς τους.

Η Ε.Ε. οφείλει να  αναλογιστεί τους κινδύνους που την απειλούν και ας πάρει μέτρα προτού είναι αργά. Γιατί ο ισλαμισμός δεν θα έλθει ξαφνικά μια νύχτα. Είναι ήδη εντός και θα μας πιάσουν  στον ύπνο.