Ελ.Θεοχάρους:Οι συνομιλίες δεν μπορούν να διεξάγονται με την Κυπριακή Δημοκρατία γονυπετή

Ανακηρύχθηκε πρόεδρος της Αλληλεγγύης ηΜε την ανακήρυξη της Δρος Ελένης Θεοχάρους στη θέση της Προέδρου του Κινήματος Αλληλεγγύη, άνευ ανθυποψηφίου, άρχισε τις εργασίες του το πρώτο Παγκύπριο Εκλογικό Συνέδριο στη Λευκωσία.eleni_theocharous

 

Η  Πρόεδρος της Αλληλεγγύης,  στην ομιλία της στο Παγκύπριο και Εκλογικό Συνέδριο του Κινήματος στη Λευκωσία, ανέφερε πως «η Αλληλεγγύη με πατριωτισμό, σοβαρότητα και συνέπεια, με εντιμότητα και διαφάνεια και με απόλυτο σεβασμό στην αλήθεια και στον πολίτη, καταγράφει την φωτεινή της πορεία στο πολιτικό στερέωμα της πατρίδας μας. Συνεχίζει να αγωνίζεται δυναμικά, μαχητικά και αδιαλείπτως, για την διάσωση του Ελληνισμού στην Κύπρο, για την διάσωση της Κυπριακής Δημοκρατίας, για την απαλλαγή του λαού μας από τα δεινά που προκάλεσε η τουρκική εισβολή και η στρατιωτική κατοχή του νησιού μας».

Η κυρία Θεοχάρους προέβη σε απολογισμό των επιτυχιών και δράσεων του Κινήματος από την ίδρυση του και τόνισε ότι το Κίνημα Αλληλεγγύη «παραμένοντας πιστό στις ιδρυτικές του διακηρύξεις, μάχεται κατά της διαφθοράς και της αναξιοκρατίας, και στοχεύει στην κοινωνική αλληλεγγύη και στην βελτίωση της ζωής των πολιτών δίνοντας μάχες σε όλα τα μέτωπα».Προέβη επίσης σε εκτενή αναφορά και στο Κυπριακό, «την πιο μεγάλη μας έγνοια» όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, και πρόσθεσε ότι σήμερα το Κυπριακό «έχει οδηγηθεί στο βάραθρο, και ο Ελληνισμός κρέμεται στο γκρεμό από ένα θάμνο που ονομάζεται Κυπριακή Δημοκρατία. Αν ο θάμνος αυτός ξεριζωθεί, θα βρεθούμε στο απύθμενο χάος».

Για να προσθέσει ότι «η Κυβέρνηση έχει κάνει ασυγχώρητες και επικίνδυνες υποχωρήσεις και λάθη στις διαπραγματεύσεις, έχει αναλάβει δεσμεύσεις, έχει παραπληροφορήσει τον λαό, την διεθνή κοινότητα και κυρίως την ΕΕ, και είναι βαρύτατα εκτεθειμένη».

Σύμφωνα με την κυρία Θεοχάρους «η παρούσα διαπραγματευτική ομάδα και ο Πρόεδρος, δεν μπορούν να βελτιώσουν την κατάσταση όσο και αν εσχάτως αναζήτησαν στήριξη για την αλλαγή στρατηγικής από το Εθνικό Συμβούλιο. Ούτε καν να απαγκιστρωθούν από τις συνομιλίες και τις δεσμεύσεις τους δεν μπορούν. Και δεν μπορούν να αλλάξουν πολιτική, στρατηγική και μεθοδεύσεις διότι στοχεύουν σε μια μη ρεαλιστική και τελείως απαράδεκτη και εξωπραγματική λύση. Είναι όμηροι των λαθών και των υποχωρήσεων τους. Δυστυχώς οι ηγεσίες του ΑΚΕΛ και του ΔΗΣΥ έχουν εξιδανικεύσει την ΔΔΟ σε βαθμό που τους έγινε εμμονή».

Η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης τόνισε ότι «πάγια θέση είναι πως η ΔΔΟ, ούτε συνιστά απελευθέρωση του τόπους μας, ούτε μας απαλλάσσει από την κατοχή, αλλά τουναντίον μονιμοποιεί και νομιμοποιεί την διχοτόμηση, παραχωρεί Ελληνικούς τόπους στην Τουρκία με την δική μας υπογραφή, εξαφανίζει για πάντα τους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας από το νησί,   και θέτει γερές βάσεις για τον εκτουρκισμό ολόκληρου του νησιού, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα».

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «η ΔΔΟ, ούτε πατριωτική είναι, ούτε σώφρων, ούτε ρεαλιστική. Αν ήταν ρεαλιστική λύση θα είχε επιτευχθεί μετά από 40 χρόνια συζητήσεων, συνομιλιών και υποχωρήσεων της Ελληνικής πλευράς. Είναι μια παράλογη αναχρονιστική λύση, διάλυσης του κράτους μας, υπονόμευσης της πορείας του Ελληνισμού στον σύγχρονο κόσμο».

Σημείωσε εμφαντικά ότι «το σημερινό status quo είναι απαράδεκτο και δεν επιτρέπει να ελπίζουμε στην επιβίωση του τόπου μας. Ελλοχεύουν όμως οι κίνδυνοι μιας κατάστασης χειρότερης από το status quo, με μια λύση ΔΔΟ, ειδικά μετά τα όσα έχει συμφωνήσει ο Πρόεδρος στον τομέα της διακυβέρνησης. Συνεπώς, οφείλουμε να αξιολογήσουμε εξ αρχής τα δεδομένα και να δούμε με ποιες πολιτικές επιλογές είναι δυνατό να απαγκιστρωθούμε από την τραγική κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει. Πρέπει να εφαρμοστούν εναλλακτικές προτάσεις στηριζόμενες σε μια εξελικτική διαδικασία με συγκεκριμένο οδικό χάρτη. Πρωταρχική ανάγκη είναι να απαγκιστρωθούμε από όσα εμφανίζονται ότι έχουν συμφωνηθεί μέχρι στιγμής. Η ΚΔ οφείλει να ενημερώσει επακριβώς την ΕΕ για όσα πραγματικά έχουν συμφωνηθεί, διότι η ΕΕ είναι εντελώς παραπληροφορημένη ή της συμφέρει να προσποιείται ότι είναι παραπληροφορημένη».

Η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης σημείωσε ότι «όσοι αντιτιθέμεθα στην αθλιότητα της σημερινής κατάστασης που ελάχιστα διαφέρει από την πλήρη υποταγή στα κελεύσματα της Τουρκίας, οφείλουμε να εργαστούμε συλλογικά, να προχωρήσουμε δυναμικά, μαχητικά, αταλάντευτα και να εφαρμόσουμε πολιτική Εθνικής Σωτηρίας, βασιζόμενη στην χρηστή διακυβέρνηση, στην δημιουργία κράτους προνοίας και όχι κράτους παροχών, στην εξάλειψη της διαφθοράς, στην δημιουργία αισθήματος ασφάλειας και εμπιστοσύνης ανάμεσα στον πληθυσμό».

«Οι συνομιλίες για την επίτευξη λύσης του Κυπριακού, πρέπει να διεξάγονται με την Κυπριακή Δημοκρατία να βρίσκεται σε θέση Ισχύος και όχι γονυπετής» κατέληξε η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης.

H εκλογή άλλων αξιωματούχων

Κατά τη διάρκεια του εκλογικού συνεδρίου, οι υποψήφιοι για τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου, Καρεκλάς Κωνσταντίνος και Παλλήκαρος Πόλυς, αλλά και οι υποψήφιοι για τις θέσεις των Αντιπροέδρων, Βιολάρης Ιωάννης, Ιωάννου Ελλάδα, Παπαπαύλου Ανδρέας, Τσαγγαρίδης Κώστας και Χριστοφόρου Κωστάκης, ανέπτυξαν ενώπιον των συνέδρων το όραμα τους για το Κίνημα Αλληλεγγύη, αλλά και την σθεναρή πρόθεση τους να υπηρετήσουν με αυταπάρνηση και σταθερή προσήλωση το Κίνημα στους αγώνες που έπονται για τη σωτηρία του Κυπριακού Ελληνισμού.

Από τη διεκδίκηση της θέσης του Αναπληρωτή Προέδρου αποσύρθηκαν οι πατήρ Μπαρούτης Παναγιώτης και Μπαρρής Κυριάκος.

Η ψηφοφορία για ανάδειξη του Αναπληρωτή Προέδρου και των τριών Αντιπροέδρων θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή 19 Μαρτίου, από τις 09.00 – 17.00, στα κάτωθι Επαρχιακά Γραφεία του Κινήματος:

1. Κεντρικά Γραφεία (Αθαλάσσας 60, 2023 Στρόβολος)
2. Επαρχιακά Γραφεία Λεμεσού (Θεσσαλονίκης 34, 3025 Λεμεσός)

3. Επαρχιακά Γραφεία Πάφου (Νικολάου Νικολαΐδη 1, Διαμέρισμα 202, 8010 Πάφος)

4. Επαρχιακά Γραφεία Λάρνακας (Αγίου Γεωργίου Μακρή 64, Πολυκ. Άννα Μαρία Λένα,6037 Λάρνακα)
Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την Κυριακή, μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψήφων σε όλες τις επαρχίες.