Εξόργισε το ψευδοκράτος η αναφορά σε Κυπριακή Δημοκρατία στο ψήφισμα για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ

Η αναφορά στην Κυπριακή Δημοκρατία στο ψήφισμα για την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ για ακόμη ένα εξάμηνο, που υιοθέτησε χθες το ΣΑ του ΟΗΕ εξόργισε το ούτω καλούμε ΥΠΕΞ του ψευδοκράτους υποστηρίζοντας πως «όσο  συνεχίζεται η αντιμετώπιση της μιας πλευράς στην Κύπρο ως κράτους ή «κυβέρνησης» και της άλλης ως κοινότητας, δεν είναι εφικτό να εξευρεθεί μια λύση στο νησί που να μπορεί να γίνει αποδεκτή.»katehomena

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, το “υπεξ” αναφέρει ότι στην απόφαση του ΣΑ γίνεται αναφορά σε “Κυπριακή Δημοκρατία και κυβέρνηση”, η οποία δεν αντικατοπτρίζει τις πραγματικότητες στο νησί, σύμφωνα με την ανακοίνωση, και αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από την τ/κ πλευρά. Η “ε/κ διοίκηση” – όπως αποκαλεί την κυβέρνηση της ΚΔ – δεν έχει καμιά δικαιοδοσία στο βορρά, όπου οι μόνοι αρμόδιοι είναι οι “θεσμοί” του ψευδοκράτους και οι Ε/κ, συνεχίζει, δεν εκπροσωπούν με κανέναν τρόπο τους Τ/κ.

Το “υπεξ” καλεί το ΣΑ του ΟΗΕ να δώσει ένα τέλος στη “μονόπλευρη και λάθος στάση”, αναφέροντας ότι “όσο συνεχίζεται η αντιμετώπιση της μιας πλευράς στην Κύπρο ως κράτους ή κυβέρνησης και της άλλης ως κοινότητας, δεν είναι εφικτό να εξευρεθεί μια λύση στο νησί, που να μπορεί να γίνει αποδεκτή”.

Αναφερόμενο στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, το “υπουργείο” υποστηρίζει ότι στην απόφαση του ΣΑ παραλείπεται η κοινή δήλωση της βούλησης των δύο ηγετών για την εξεύρεση μιας λύσης μέχρι το τέλος του 2016 και δεν αναφέρεται ότι λόγω της στάσης της ε/κ και ελληνικής πλευράς η Διάσκεψη, που με αίτημα της ε/κ πλευράς αναβλήθηκε για τον Ιανουάριο του 2017, διαλύθηκε σε μια ημέρα, όπως υποστηρίζει.

Στην απόφαση, προστίθεται, έγινε μια γενική έκκληση για επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων, αναφέροντας ότι η τ/κ πλευρά έχει επιτελέσει το καθήκον της προς αυτή την κατεύθυνση και στο Μοντ Πελεράν και στη Γενεύη και επέδειξε ανοχή στο να μεταφερθούν οι διαπραγματεύσεις τον Ιανουάριο του 2017 με στόχο η διαδικασία να φτάσει σε ένα τέλος. “Εφόσον τα πράγματα έχουν έτσι, η πλευρά προς την οποία πρέπει να γίνουν υποδείξεις είναι η ε/κ”.

Όπως και στην προηγούμενη απόφαση, αναφέρει το “υπεξ”, ούτε και σε αυτή γίνεται αναφορά στο ότι η ε/κ πλευρά δεν έκανε τα απαραίτητα βήματα για να ληφθούν ΜΟΕ που θα διευκολύνουν την καθημερινή ζωή των πολιτών, ενώ γίνεται έκκληση για να πραγματοποιηθούν στρατιωτικά ΜΟΕ.

Για τον καθαρισμό των ναρκοπεδίων, προστίθεται, η πρόταση της τ/κ πλευράς να γίνει σε συνεργασία με την ε/κ η εκκαθάριση, έμεινε χωρίς απάντηση.

Εκφράζει επίσης έγνοια γιατί γίνεται αναφορά μόνο ως ανησυχία των Τ/κ το ότι ζουν υπό “απομόνωση” σημειώνοντας ότι η καθημερινή ζωή των Τ/κ είναι υπό περιορισμό. Πρέπει να αντικατοπτριστεί η εποικοδομητική στάση της τ/κ πλευράς και στις αποφάσεις του ΣΑ του ΟΗΕ, αναφέρει το “υπεξ”, και να περάσει σε αυτές το ότι ο τ/κ “λαός” αδίκως έχει εδώ και πολλά χρόνια αποκοπεί από τη διεθνή κοινότητα.