Τους ηγέτες ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ συναντά αύριο ο Έιντε

Ξεκίνησε το πήγαινε -έλα για να ξεκινήσει ο διάλογος

 

Σειρά επαφών έχει προγραμματίσει ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Έιντε κατά την εδώ επίσκεψή του και πριν την αναχώρησή του απο την Κύπρο.images

Ο κ. Έιντε σε μια προσπάθεια να ασκήσει πιέσεις για επανέναρξη του διαλόγου και προκειμένου να καμφθούν οι επιφυλάξεις λόγω της εμμονής της τουρκική πλευρά στο θέμα των εγγυήσεων και της ασφάλειας θα έχει χωριστές συναντήσεις αύριο με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου και τον ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού. Ενδέχεται να έχει άλλες συναντήσεις και με άλλους παράγοντες, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Την Τετάρτη ο κ. Έιντε θα έχει συνάντηση με τον Βρετανό Υπουργό Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος φθάνει στην Κύπρο τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας, και ο οποίος θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον κ. Ακινζτί. Ακολούθως ο κ. Έιντε θα έχει δεύτερη συνάντηση με τον Βρετανό ΥΠΕΞ.

Εξάλλου, το Συμβούλιο Ασφαλείας προτίθεται να εκδώσει την έκθεσή του για την Κύπρο στα μέσα Δεκεμβρίου και αναμένεται ότι ο κ. Έιντε θα ενημερώσει τα μέλη του ΣΑ για τα τεκταινόμενα στο Κυπριακό.

Εάν, ωστόσο, υπάρξουν εξελίξεις τις επόμενες δύο εβδομάδες, τότε ενδέχεται η ενημέρωση να γίνει τον Ιανουάριο.