Περί έρωτος και… συντριβής!

 

Αχ τί νοισταλγικό, τί ρομαντικό! Ασφαλής συνταγή σεναρίου ταινίας love story με μεγάλες αξιώσεις ! Το γράφω και συγκινούμαι, (όπως το εισέπραξα από το εκτενές ρεπορτάζ της Τηλεόρασης του ΡΙΚ(!   Εκείνος φοιτητής στο Λονδίνο και εκείνη μια ατίθαση φοιτητριούλα. Εκείνος κράχτης των Συναγερμικών φοιτητών Αγγλίας που θα κατέβαιναν στην Κύπρο να ψηφίσουν και εκείνη μια κοπελίτσα, newego_LARGE_t_1101_54214515άγνωστη μέχρι τότε, που  του έκανε ερωτήσεις  επίμονα, που απαιτούσε   να της βρει την καλύτερη θέση την πιο βολική μέρα! Δεν μας αποκάλυψε αν της έδωσε τελικά θέση στο Βusiness Class! Αυτή η όμορφη κοπέλα,   με το περίσσιο νάζι λοιπόν με τις πολλές απαιτήσεις και τα θέλω ήταν τελικά η Εύα η μέλλουσα σύζυγος του Χάρη μας, του Υπουργού Οικονομικών ντε! Ο έρωτας της ζωής του, δεν είναι πολύ τρυφερό; Το ομολόγησε ο ίδιος μπροστά στο μικρόφωνο  σε συγκέντρωση των απόδημων Συναγερμικών Λονδίνου και η αίθουσα φορτίστηκε από συγκίνηση!

Προφανώς φορτίστηκε συναισθηματικά τόσο πολύ και ο συνεργάτης του ΡΙΚ στο Λονδίνο , το έκανε ολόκληρο ρεπορτάζ, και το έστειλε να το δούμε όλοι μας , μή χάσουμε. Και τα σαίνια του Ιδρύματος, που προφανώς μόλις είδαν τις εικόνες και τις σκηνές αναζητούσαν μαντήλια για να σκουπίσουν τα δάκρυα συγκίνησή τους, αποφάσισαν χωρίς δισταγμό να το εντάξουν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων! Στο ίδιο δελτίο ειδήσεων που ο Υπουργός παρουσιάστηκε λίγο νωρίτερα, να προαναγγέλλει το επικείμενο κλείσιμο των Κυπριακών Αερογραμμών!

Τελικά δεν μας είπε αν ήταν καλή η εξυπηρέτηση και πόσα πλήρωσε ο ίδιος και η Εϋα του το εισιτήριο με τις Κυπριακές Αερογραμμές (μόνο αυτές τους έκαναν τέτοια χατίρια) που έγιναν γέφυρα για να φτάσουν στην κάλπη. Η μήπως η Εταιρεία έλαβε για άλλη μια φορά αέρα κουπανιστό;

Αυτή κι αν είναι ιστορία για Οσκαρ περί έρωτος και συντριβής!

Μακ.

 

Σκουπίστε τον ιδρώτα σας!

Μα πόσες υποθέσεις που χειρίστηκε αυτός ο μεγαλοδικηγόρος να χάσει για τις Κυπριακές Αερογραμμές; Οι πιο πολύκροτες υποθέσεις που ανέλαβε να υπερασπιστεί καταλήγουν να είναι καταδικαστικές για την Εταιρεία στην οποία έγινε κομμάτι από το κρέας της. Οσο έμεινε δηλαδή, κάτι ίνες και λίγος μυελός στα οστάdet_Polyviou3. Ομως η αμοιβή του αμοιβή του, μεγαλοπρεπής και με το αζημίωτο κάθε φορά. Τώρα χάνεται και η μάχη των μαχών! Αυτός ο κύριος, ο οποίος ανάλαβε να συμβουλεύει να στηρίζει και να βοηθά στις νομικές της υποθέσεις μια εταιρειά από την οποία τόσα χρόνια έχει απομυζήσει εκατομμύρια, προανήγγειλε ουσιαστικά και την θανατική της καταδίκη! Οπως ανακοίνωσε με ψυχρότητα   στη συνεδρία για τις ΚΑ στη Βουλή η επικείμενη απόφαση θα είναι κατά 99% αρνητική!

Σκουπίστε τον ιδρώτα σας κύριε!

Λεο

 

 

Ντελάλης ή πραματευτής!

Τελικά αντί Υπουργό καλύτερα να τον λέμε ντελάλη ή γιατί όχι και πραματευτή! Θυμάστε τους παλιούς πραματευτάδες που γύριζαν τις γειτονιές και διαλαλούσαν στις νοικοκυρές τις πραμάτιες τους ή πως οι ντελάληδες φώναζαν αλαούνα αλα τρε στα καφενεία για να εκποιήσουν περιουσίες! ministers-44-214x300Ε λοιπόν ένα τέτοιο περίπου ρόλο ανάλαβε ο δικός μας ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων! Ανακοίνωσε με κάθε επισημάοτητα ότι βγαίνουν στον ντελάλη οι διακρατικές συμφωνίες για τις πτήσεις των Κυπριακών Αερογραμμών τις οποίες υποτίθεται ότι θέλουν να σώσουν!

<<Η κυβέρνηση σκοπεύει να προχωρήσει στη δημοπράτηση των δικαιωμάτων πτήσεων που ρυθμίζονται από διακρατικές συμφωνίες με τρίτα κράτη (εκτός ΕΕ) και γίνονται διαβουλεύσεις με εταιρείες για την ανάληψη των πτήσεων που έχουν αποκλειστικά οι ΚΑ αλλά δεν εκτελούνται δρομολόγια λόγω οικονομικής στενότητας>> είπε.

Αυτός ο ντελάλης είναι ό ίδιος που έλεγε πρόσφατα πως δεν μπορεί να δίνει ψεύτικες ελπίδες στο προσωπικό. Και μετά μας λένε πως δεν είναι προαποφασισμένο το κλείσιμο.

Λεο

 

Τα κράνη είναι απαραίτητα!

Μια άτυπη δίκη αναμένεται να λάβει χώρα στο Προεδρικό το πρωϊ της Πέμπτης. Αυτά τα έξι κοπέλια του Δ.Σ των ΚΑ που στασίασαν και έβγαλαν τα εν οίκω εν δήμω θα φάνε κατσάδα να πάει αντάρα. Για να μάθουν άλλη φορά να μην βγάζουν τη γλώσσα τους περίπατο!

Η στήλη συνιστά για τέτοιες περιπτώσεις κράνη και εξαρτήσεις ! Οι ασπίδες είναι προαιρετικές.

Τα ιπτάμενα τασάκια δεν ξέρεις που μπορεί να σε βρουν!

Λεο

 

Ο …αγνώμονας, ο …αχάριστος!

Αυτός ο Χρήστος Πέτρου, ο καημένος,  από σύμβουλος του Προέδρου για αερομεταφορές και όχι αερογραμμές, παρακαλώ, έχει γίνει το κλωτσοσκούφι όλων εκεί στο Προεδρικό. Μετά την αποκαθήλωση   και τη δημόσια περιφρόνησή του από το Νίκαρο ήλθε και η απαξίωσή του από τον Χάρη Γεωργιάδη!sxedio g  «Πρώτα απ όλα δεν επιθυμώ να σχολιάσω τις απόψεις του κ. Πέτρου, δεν τον γνωρίζω,   δεν είχα καμιά συνεργασία, δεν έχει κανένα ρόλο σε σχέση με τις ΚΑ» είπε ο Υπουργός των Υτπουργών της κυβέρνησης Αναστασιάδη!

Ποιό ήταν το αμάρτημα του Χρήστου Πέτρου; Το ότι τόλμησε να εκφράσει την άποψη ότι οι ΚΑ μπορεί ακόμα και σήμερα  να σωθούν και ότι δεν έγινε ότι έπρεπε στην Ε.Ε. για να βγει θετική απάντηση για την Εταιρεία.

Ο αγνώμονας, ο αχάριστος, έτσι Χαρη;

Ριχ.

Πωλούνται με το φλαντζίν και την κκελλέν!

Σκηνές απείρου κάλλους από την …ομόνοια που επκρατεί στο Δ.Σ. των ΚΑ. Ο νυν Πρόεδρος κ. Μάκηςtromaktiko Κωνσταντινίδης, να δηλώνει στη Βουλή ότι το ΔΣ έχει μιλήσει και με τις δύο εταιρείες, οι οποίες του ανέφεραν ότι τους ενδιαφέρει όχι μόνο το λογότυπο, αλλά και κάποια περιουσιακά στοιχεία, όπως ο τομέας των εμπορευμάτων, το engineering, ανταλλακτικά, το ποσοστό συμμετοχής μας στη Swissport.
Και να απαντά το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Ανδρέας Πέτρου ότι αγνοούσε τα περισσότερα πράγματα που λέχθηκαν στην Επιτροπή. Δεν ξέρουμε τί πωλείται στο τέλος της ημέρας, είπε με νόημα.

Πως δεν ξέρεις Αντρέα. Πωλούνται   οι Κυπριακές Αερογραμμές, ως έχουν, με το φλαντζίν , την κκελλέν τζιαι την πέτσα τους , όπως θα διαλαλούσε και ο κασάπης της γειτονιάς!

ΚΝ

 

Η ομελέτα του Χασικουomeleta

Αν δεν σπάσουμε αυγά δεν κάνουμε ωμελέτα, δήλωσε ο Σωκράτης για το ΡΙΚ! Η ατάκα ήλθε την επομένη της δήλωσης του για 100 απολύσεις στο ΡΙΚ. Εβαλε όλη τη μαεστιρία της η δημοσιογραφος να του εκμαιεύσει πως δεν εννοούσε ακριβώς απολύσεις και ότι ήταν κάτι άλλο αυτό που είχε στο μυαλό του. Εφηύραν λοιπόν τον όρο << αποδεσμεύσεις>> που ακούγεται πιο απαλό και εξευγενισμένο. Σε όλα τα δελτία ειδήσεων του από εκείνη την ώρα στο ΡΙΚ   έπαιζε αυτή η δήθεν διευκρίνιση του Υπουργού, (ότι τάχατες δεν εννοούσε απολύσεις αλλά αποδεσμεύσεις)!

Στην ακουστική έχει κάποια διαφορά! Είναι σαν να παίρνεις ένα χάπι και να του βάζεις χρυσόσκονη απ έξω!

Ομως ο αθυρόστομος Σωκράτης δεν άντεξε πολύ και προς το τέλος της συζήτησης την έριξε την ατάκα για την ομελέτα με τα αυγά! Ομως αυτή δεν έπαιξε σε κανένα δελτίο του ΡΙΚ!

ΜΔ

 

Την ..τάτσα την πληρώνουμε όλοι μαζί

Εκείνος ο πρώην Υπουργός Οικονομικών ! Τον θυμάστε που παινευόταν ότι κοιμόταν σαν βρέφος όταν πήγαινε για ύπνο και δεν αναησυχούσε για τα οικονομικά του κράτους! Αυτός πρέπει να είναι πολύ ευτυχής με τις εξελίξεις στις ΚΑ. Μια ιδιαίτερη αγάπη τους την είχε. Και φρόντιζε κάθε φορά που θα γίνονταν ένα βήμα για να σωθούν να τους κόβει τον αέρα. Κι ας ήταν ορκισμένος στην Αριστερή Κυβέρνηση που είχε αδυναμία στους μεγαλοτραπεζίτες!FF06C17A5626C24168D6F76F97B5D4C1

Παρεμπιπτόντως που να εξαφανίστηκε και δεν ακούγεται γρι από το χρυσόστομά του; Την δουλειά του την έκανε (δεν ξέρουμε αν του έδωσε στο κατ ιδίαν τα εύσημα ο Φούλης).

Αυτός ο άνθρωπος από πού άραγε του προέκυψε του παραπονιάρη με τα ουίσκια; Λέτε να τον βρήκε σε κανένα στεγασμένο ποτοποιείο και έπιναν μαζί ζιβάνα ΛΟΕΛ; Κι από εκεί να τον συμπάθησε και να του είπε δεν έρχεσαι να σε κάνω Υπουργό Οικονομικών;

Την …τάτσα που μας άφησε την πληρώνουμε όλοι μαζί.

ΜΔ