Ο Παντελής

 

Η διακυβέρνηση Γλαύκου Κληρίδη ήταν από τις καλύτερες στην Κύπρο, είπε σε ομιλία του ο επιστήθιος φίλος του Παντελής Κούρος. Ο Παντελής έχει κάθε λόγο να το λέει αυτό και να το πιστεύει. Καλοπέρασε εκεί που ήταν για δέκα χρόνια.o-zografos-pantelis-kouros-th Οπως καλοπέρασε τότε και ο Χριστόδουλος Χριστοδούλου σαν Υπουργός Οικονομικών και Εσωτερικών και αμέσως μετά Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, όπως διασκέδασε και ο Ντίνος Μιχαηλίδης επίσης ως Υπουργός Εσωτερικών. Δύο μεγάλες φιγούρες που σήμερα βρίσκονται στης φυλακής τα κάγκελα για τα έργα και τις ημέρες τους εκείνη την ωραία εποχή!   Ηταν τότε που πλασαρίστηκαν τα ενιααία αμυντικά δόγματα, οι πανεθνικές, η ηφαιστειολογία, παραγγέλθηκαν οι S300, που στοίχισαν ένα ολόκληρο κρατικό προϋπολογισμό , ήταν τότε   που ξεχείλισαν οι Κυπριακές Αερογραμμές από προσωπικό και έγιναν οι παραγγελίες αεροπλάνων του αιώνα… Ο Παντελής τα ξέρει αυτά από πρώτο χέρι…

Ολα σε αυτό τον κόσμο είναι σχετικά, αναλόγως από ποια οπτική γωνία θα δεις το ποτήρι, μισοάδειο ή μισογεμάτο. Ο κ. Κούρος και πολλοί όμοιοί του το βλέπουν ξεχειλισμένο.

M.

Η μπόχα αναδύεται

Ακούγεται σοβαρό να λέει κάποιος ότι πρέπει να γίνει έρευνα και να αποδοθυούν ευθύνες σε όλα τα συμβούλια που πέρασαν από τις Κυπριακές Αερογραμμές. Αυτή η επωδός συνηθίζεται τελευταία σε πολιτικό επίπεδο. Ολοι θέλουν να πηγαίνουν πίσω και να κυνηγούν φαντάσματα. Οχι πως δεν υπάρχουν προς Θεού. Κάποιοι λεηλάτησαν κανονικά αυτό τον οργανισμό και τον άφησαν στο κακό του το χάλι για να το χλευάζουν σήμερα…Cyprus Airways employees protest in Nicosia

Κι όμως υπάρχουν πολλές ευθύνες για αρκετά πράγματα που εγιναν πρόσφατα και εξακολουθούν να γίνονται μέχρι σήμερα σε αυτό τον πολύπαθο οργανισμό. Σκάνδαλα ολκής, φρέσκα, σημερινά, που κανένα πολιτισμένο κράτος που σέβεται την ευνομία, τους θεσμούς και τους πολίτες του δεν θα ανεχόταν.    Ομως κάποιοι δεν θέλουν να ασχολούνται. Δεν θέλουν να πιέσουν το μαχαίρι πιο κάτω από την επιδερμίδα. Προτιμούν να κάνουν ρηχές αναδιφήσεις προφανώς γιατί δεν θέλουν το μαχαίρι να φθάσει στο κόκαλο. Θέλει τόλμη και αρετή, αξίες που σπανίζουν. Ξέρει το πολιτικό μας κατεστημένο ότι έγιναν και γίνονται πολλά βρόμικα στις ΚΑ , όμως το χαλί είναι γερό και ακόμη έχει τόπο να καλύπτουν από κάτω τις κάθε λογής ακαθαρίσες και να προχωρούν. Ομως κύριοι η μπόχα της βρομιάς αναδύεται παντού…

Δ.

Οι ανακριτές δεν θα πεινάσουν

Ενα επάγγελμα με μεγάλη προοπτική στην Κύπρο είναι αυτό του ανακριτή- ερευνητή. Εδώ καθημερινά διορίζονται ερευνητές και ανακριτές για να διερευνούν σκάνδαλα, ατaσθαλίες καταγγελίες, διαπλοκές κλπ. Κάθε υπόθεση και   έρευνα, κάθε σκάνδαλο και ανάκριση. Είναι αμέτρητες οι έρευνες και οι ανακρίσεις που γίνοντια καθημερινά και δεν τις προλαβαίνουμε. Ασχετο αν τα πορίσματα σκονίζονται στα συρτάρια ή τοποθετούντια στις ελληνικές καλένδες. Το θέμα είναι ότι υπάρχει δουλειά για έρευνες. Πολές έρευνες.   Οι ανακριτές δεν θα πεινάσουν.

ΛΕΟ

Θα μας φέρει τη χαρά_4

Πως τα λέει έτσι ρε παιδάκι μου! Θα εκμεταλλευτεί το φιλέτο της Γεροσκήπου που του παραχωρεί η κυβέρνηση (τα ελείφτηκεν ο καημένος) για να δώσει ψωμί στους φτωχούς, δουλειές στους ανέργους, θα φέρει πίσω τη χαρά που μας πήραν! Ω τί ποιητικό και πόσο πονετικό! Μόνο τους ταπεινούς και καταφρονεμένους σκέφτεται ο Αρχιεπίσκοπος μας. Δεν τους βγάζςι από τη σκέψη του ο καλός Χριστιανός που βγάζει τους χιτώνες τους και τους διαμοιράζει. Οπως μοίρασε περιουσίες στους πρόσφυγες   μετά το δημοψήφισμα του 2004 και …τήρησε τις υποσχέσεις του.

Ενα ψέμα την ημέρα το Θεό τον κάνει πέρα!

Καλέ μας Χρυσόστομε! Ευχαριστούμε που μας σκέφτεσαι. Δεν πληρώνεις όμως και εσύ   κανονικά τους φόρους της Εκκλησίας στο κράτος να πιάσουν λίγο χρήμα τα ταμεία που άδειασαν;   Το κανονίσατε κι αυτό με τον Αναστασιάδη; Μην μας πεις, ξέρουμε! Για την ευημερία και την καλοπέραση του λαού!

Κος

Θα μετράμε Δοκτοράτα…89b13efa12a03523f731acdb86e167ed_L

Τελικά είμαστε η χώρα που για να διδάξεις ένα μαθητή θα θέλεις δάσκαλο ή καθηγητή με δοκτοράτο και άνω. Αυτή είναι η νέα φιλοσοφία που προωθείται τώρα από τον Υπουργό Παιδείας.. Οποιος έχει πιο πολλά διπλώματα θα έχει και περισσότερα μόρια άρα, με την κατάργηση του καταλόγου διοριστέων θα μπορεί να διορίζεται ευκολότερα. Η εποχή του Μαστερ πέρασε. Εισερχόμαστε στην Τρίτη γενιά …αντιβιοτικών. Πιο ισχυρών και πιο επιθετικών. Κι όσο πιο πολλά έχει η τζέπη του μπαμπά τόσο πιο πολλά διπλώματα θα βάζεις στην κορνίζα και άρα και μεγαλύτερες πιθανότητες θα έχεις για εργοδότηση στη δημόσια παιδεία. Τί όνειρο κι αυτό!

Θα πρέπει να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για να έχουν σίγουρες δοευλειές οι πανεπιστημιακές μας σχολές που φύτρωσαν παντού σαν μανιτάρια και διεκδικούν φοιτητές.   Το Μάστερ θα είναι κάτι σαν δίπλωμα Λυκείου και το Δοκτοράτο θα είναι τo κανονικό δίπλωμα. Για να κάνεις τη διαφορά θα πρέπει να έχεις και δεύτερο ή και τρίτο Δοκτοράτο… Οπως στο καράτε που μετά τη μαύρη ζώνη μέτρούν τα νταν, ένα , δύο τρία, πέντε δέκα και ούτω καθεξής!

ΜΔ