Βουλγαρία :Κορυφώνονται οι αντιδράσεις για τη μη έκδοση τούρκου πολίτη

3d9386155b6d0610549bfd00c2162125Κορυφώνονται οι αντιδράσεις και οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας των οργανωμένων μοτοσυκλεττιστών  στην Σόφια για την μη έκδοση στη Βουλγαρία τούρκου πολίτη ο οποίος σκότωσε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα ζεύγος Βουλγάρων. Εδώ και αρκετές μέρες , αστυνομικές δυνάμεις φρουρούν το Δικαστικό Μέγαρο της Σόφιας και την πρεσβεία της Τουρκίας, λόγω φόβων σχετικά με εκδηλώσεις διαμαρτυρίας μοτοσικλετιστών. Τις τελευταίες ημέρες μοτοσικλετιστές, από ολόκληρη την Βουλγαρία, διαμαρτύρονται κατά των δικαστηρίων και της τουρκικής πρεσβείας, ζητώντας όπως ο τούρκος πολίτης, που σκότωσε με το αυτοκίνητό του δυο βούλγαρους μοτοσικλετιστές, να επιστραφεί στη Βουλγαρία. μετά το δυστύχημα της περασμένης εβδομάδας.Το Δικαστήριο της Σόφιας έθεσε σε κατ’ οίκον περιορισμό τον τούρκο οδηγό Φερντάς, με αποτέλεσμα να κρυφτεί και αργότερα  να αναχωρήσει από την Βουλγαρία . Οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας συνεχίζονται.

Από την πλευρά του ο πρέσβης της Τουρκίας στη Σόφια δήλωσε πως η χώρα του δεν μπορεί να είναι υπόλογη για κάθε τούρκο πολίτη που βρίσκεται στο εξωτερικό.

Οι οργανωμένοι μοτοσυκλεττιστές κάλεσαν την κυβέρνηση να εκδόσει ένταλμα σύλληψης του Φερντάς ο οποίος πιστεύεται πως βρίσκεται στη Γερμανία.

Το ζεύγος των δύο Βούλγαρων μετέβαινε με μοτοσυκλέττα στο εξωτερικό για να συναντήσουν συγγενικό τους πρόσωπο και σκοτώθηκαν όταν το αυτοκίνητο του Φερντάς εισήλθε σε αντίθετη λωρίδα με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με τη μοτοσυκλέττα που οδηγούσε ο σύζυγος.