Τ/κ δημοσιογράφοι καταγγέλλουν φακέλωμα τους

kupros-katexomenaΓια φακέλωμα και καταγγελίες στο τουρκικό ΥΠΕΞ και την τουρκική Προεδρία κατηγορεί τον Οζάν Τζεϊχούν, πρώην Ευρωβουλευτή τουρκικής καταγωγής του γερμανικού SPD και υποστηρικτή του ΑΚΡ και του Ερντογάν, η εφημερίδα “Χαβαντίς”, καταγγέλλοντας παράλληλα επίθεση εναντίον της από τον Τούρκο αξιωματούχο, ενώ παρόμοια είναι και η στάση της “Αφρίκα”.

Στο πρόσφατο παρελθόν και οι δύο εφημερίδες, αλλά και άλλα τ/κ ΜΜΕ, είχαν αναφερθεί σε πληροφορίες για διορισμό του Τζεϊχούν στην τουρκική “πρεσβεία” στα κατεχόμενα με καθήκοντα να διαχειριστεί την επιχείρηση εναντίον των υποστηρικτών και μελών της οργάνωσης του Φετουλλάχ Γκιουλέν, ΦΕΤΟ, την οποία η Τουρκία και το ψευδοκράτος έχουν χαρακτηρίσει ως τρομοκρατική.
Με τίτλο “Eπίθεση”, η Χαβαντίς γράφει σήμερα ότι ο Οζάν Τζεϊχούν, ο οποίος προβάλλει τον εαυτό του ως «εντεταλμένο του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκικής Δημοκρατίας», φακελώνει όλο τον κόσμο στα κατεχόμενα σαν προδότες και οπαδούς της οργάνωσης ΦΕΤΟ και συγκεκριμένα κατήγγειλε την εφημερίδα ως οπαδό της ΦΕΤΟ στο Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας και την Προεδρία.

Προσθέτει η “Χαβαντίς” ότι ο Τζεϊχούν την περίοδο του Σχεδίου Ανάν έβαλε στο στόχαστρό του όσους το απέρριπταν και στη συνέχεια «ανακήρυξε» τον Ντερβίς Έρογλου και τον Ραούφ Ντενκτάς ως μέλη της «Εργκένεκον», ενώ τώρα κυνηγά τους οπαδούς της ΦΕΤΟ στο ψευδοκράτος. Ο Τζεϊχούν κατήγγειλε στις τουρκικές Αρχές τον διευθυντή και τον αρχισυντάκτη της “Χαβαντίς”, Μπασιαράν Ντουζγκιούν και Χουσείν Εκμεκτσιή αντίστοιχα και σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικά προγράμματα αλλά και μέσω αναρτήσεών του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τους επιτέθηκε βρίζοντάς τους ότι είναι προδότες, καθάρματα και οπαδοί της ΦΕΤΟ. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Τζεϊχούν κατηγορεί και τον επιχειρηματικό κόσμο ότι έχει οικονομικές δοσοληψίες στα κατεχόμενα με τη ΦΕΤΟ. Γράφει ακόμα ότι τηλεοπτικοί σταθμοί όπως ο παράνομος «Μπαϊράκ» και άλλοι φιλοξένησαν στα προγράμματά τους τον Τζεϊχούν, δίνοντάς του βήμα για να βρίζει τους Τ/κ.

Ο τ/κ “λαός”, προσθέτει η εφημερίδα, έδωσε όμως την πιο ωραία απάντηση στα ψέματα του Τζεϊχούν και χθες δεν σταμάτησαν να κτυπούν τα τηλέφωνα της εφημερίδας από κόσμο που εξέφραζε τη στήριξή του στους δύο δημοσιογράφους, ενώ πολλοί ήταν αυτοί που έδωσαν την κατάλληλη απάντηση στον Τζεϊχούν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η εφημερίδα δημοσιεύει όλες τις αναρτήσεις υπέρ των δύο δημοσιογράφων, από γνωστούς Τ/κ, όπως ο «βουλευτής» του Κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας, Ζεκί Τσελέρ, οι «βουλευτές» του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος, Ντογούς Ντέρϊα, Ασίμ Ακάνσοϊ αλλά και τις αναρτήσεις του Τζεϊχούν εναντίον τους στο τουίτερ.

Η “Αφρίκα” στο πρωτοσέλιδό της σήμερα γράφει ότι αυξάνονται οι αντιδράσεις στην τ/κ κοινότητα εναντίον του Τζεϊχούν, ο οποίος διορίστηκε από τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσιαβούσιογλου στην τουρκική “πρεσβεία” στα κατεχόμενα. Προειδοποιεί το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας να διώξει τον σπιούνο από τα κατεχόμενα, αν δεν θέλει να προκαλέσει νέα ξεσπάσματα στην τ/κ κοινότητα. Αναφέρει επίσης ότι ο Τζεϊχούν είχε γίνει επίτιμο μέλος του ΡΤΚ κατά τις περιόδους Ταλάτ και Σογιέρ και του είχαν δοθεί κάποιες εκτάσεις κοντά στο παράνομο αεροδρόμιο της κατεχόμενης Τύμπου. Αφού τον εκδίωξαν από το ΡΤΚ, προσθέτει η εφημερίδα, άρχισε να διαδίδει ότι “βουλευτές” του κόμματος διασκέδαζαν σε νυχτερινά κέντρα και έστελναν τους λογαριασμούς στα κεντρικά γραφεία του κόμματος. Η “Αφρίκα” σημειώνει ότι στην αντιπαράθεση που είχε η ίδια η εφημερίδα με τον Τζεϊχούν, αυτός είχε τύχει τότε στήριξης από κάποια αριστερά κόμματα.

Με ανακοινώσεις τους σήμερα οι συντεχνίες των εκπροσώπων του Τύπου, Basın-Sen και ένωση Τ/κ δημοσιογράφων, καταδικάζουν τις επιθέσεις εναντίον των Τ/κ δημοσιογράφων και την προσπάθεια να υποδειχθούν ως στόχοι, κατατάσσοντάς τους στους Φετουλλαχιστές. Το θέμα δεν είναι προσωπικό, αφορά την ελευθερία του Τύπου και είναι τιμή μας να είμαστε δημοσιογράφοι αναφέρει ανακοίνωση της Basın-Sen, ενώ η συντεχνία των Τ/κ δημοσιογράφων σημειώνει ότι εδώ δεν είναι Τουρκία και δεν ισχύει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, Ούτε το τουρκικό ΥΠΕΞ ούτε θεσμός άλλης χώρας έχει το δικαίωμα να διεξάγει έρευνες στη “χώρα” μας, για τους ανθρώπους μας, για τους δημοσιογράφους μας, αναφέρεται στην ανακοίνωση της ένωσης Τ/κ δημοσιογράφων.