Σιζόπουλος:«Το Εθνικό Συμβούλιο υποβαθμίστηκε σε επικίνδυνο σημείο»

Την ετοιμότητα της ΕΔΕΚ να συμβάλει στην αναβάθμιση του Εθνικού Συμβουλίου, το οποίο θεωρεί υποβαθμισμένο σε επικίνδυνο σημείο, εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος του Κινήματος

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΔΕΚ – ΜΑΡΙΝΟΣ ΣΙΖΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΔΕΚ – ΜΑΡΙΝΟΣ ΣΙΖΟΠΟΥΛΟΣ

Μαρίνος Σιζόπουλος, προσθέτοντας ότι η ΕΔΕΚ θα συνεχίσει να ενημερώνει τον κυπριακό λαό “ειλικρινά και αντικειμενικά” όποτε αυτή κρίνει σκόπιμο.

Σε δηλώσεις στη Λεμεσό, ο κ.Σιζόπουλος είπε πως η ΕΔΕΚ είναι έτοιμη να επανακαταθέσει προτάσεις για αναβάθμιση του Εθνικού, το ρόλο του οποίου θεωρεί ως υποβαθμισμένο σε επικίνδυνο σημείο, ενώ υπέδειξε πως “δεν είναι δυνατόν, ο κυπριακός λαός, ο οποίος θα κληθεί με τη ψήφο του να επικυρώσει ή να απορρίψει μια συμφωνία που θα καθορίσει την ασφάλεια και το μέλλον της σημερινής αλλά και των επόμενων γενεών, να ενημερώνεται εκ των υστέρων αλλά και ενδεχομένως όχι αντικειμενικά και σε πλήρη έκταση”, συμπλήρωσε.

Λέγοντας ότι η ΕΔΕΚ είναι έτοιμη να συμβάλει στην αναβάθμιση του Εθνικού Συμβουλίου, αλλά την ίδια στιγμή να ενημερώνει τον κυπριακό λαό όποτε κρίνει σκόπιμο και αναγκαίο, ο κ.Σιζόπουλος απάντησε και στο κατά πόσο αυτό σημαίνει ότι το Κίνημα θα δίνει στη δημοσιότητα έγγραφα του Εθνικού Συμβουλίου.

Όπως είπε, “η ΕΔΕΚ δεν έδωσε ποτέ στη δημοσιότητα έγγραφα του Εθνικού Συμβουλίου. Τα έγγραφα του Εθνικού Συμβουλίου τα έδωσαν στη δημοσιότητα κάποιοι άλλοι κατά τρόπο αδιαφανή”.

Η ΕΔΕΚ, συνέχισε, “είχε το πολιτικό θάρρος να χρησιμοποιήσει τα πρακτικά του Εθνικού Συμβουλίου και να ενημερώσει το λαό για όσα αποτελούσαν ως συγκλίσεις και συμφωνίες, κάτι το οποίο γνώριζαν όλοι και η τ/κ πλευρά και η Τουρκία, τα Ηνωμένα Έθνη, η ΕΕ, οι Βρετανοί και Αμερικανοί”.

Αυτό δεν ήταν απόρρητο, είπε και λέγοντας ότι πως “είμαστε πάρα πολύ σοβαροί για να ξέρουμε τι μπορούμε να αξιοποιήσουμε και τι όχι”, εξήγησε ότι “απόρρητο θα ήταν αν η ΕΔΕΚ δημοσιοποιούσε είτε τις προθέσεις της πλευράς μας για υποχωρήσεις ή διεκδικήσεις ή την τακτική”.

Αναφερόμενος στην οικονομία, ο Μαρίνος Σιζόπουλος είπε πως δεν είναι με τα μεγάλα λόγια και τις “βαρύγδουπες διακηρύξεις” που θα βελτιωθούν τα προβλήματα που βιώνουν οι πολίτες, αλλά με το σωστό σχεδιασμό και τη σκληρή και συνεπή εργασία για βελτίωση των δεικτών της πραγματικής οικονομίας αλλά και του βιοτικού επιπέδου.

Αν και είναι αναμφισβήτητο πως οι δείκτες της οικονομίας μας παρουσιάζουν θετικά πρόσημα, συνέχισε, το πιο σημαντικό είναι να υπάρξουν θετικά πρόσημα στην κοινωνία και στην πραγματική οικονομία, αφού όπως είπε, η ανεργία παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα, με χιλιάδες νέους, απόφοιτους πανεπιστημίων που βρίσκονται στο εξωτερικό, να μην συνυπολογίζονται στους δείκτες ανεργίας, ενώ οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που αποτελούσαν πάντοτε τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας, κλείνουν η μια μετά την άλλη και χιλιάδες συμπολίτες μας δεν έχουν ούτε τα απαραίτητα για την επιβίωση τους.

Με αυτά τα δεδομένα, ανέφερε ο κ. Σιζόπουλος, “είναι το λιγότερο προκλητικό κάποιοι να θριαμβολογούν για δήθεν έξοδο από το μνημόνιο και βελτίωση της οικονομίας μας” και εξέφρασε τη θέση πως εάν δεν γίνουν άμεσα μεταρρυθμίσεις για ένα ταχύτερο και ευέλικτο κράτος με αξιόπιστο επενδυτικό περιβάλλον, τότε δεν μπορούμε να αναμένουμε πραγματικές επενδύσεις, οι οποίες θα φέρουν την ανάπτυξη στην πραγματική οικονομία.

“Εξάλλου, η περιθωριοποίηση της προοπτική άμεσης εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων της Κυπριακής Δημοκρατίας για να μην δυσαρεστήσουμε την Τουρκία και ενδεχομένως κάποιους άλλους, δεν μπορεί να αξιοποιηθεί προς την κατεύθυνση ενίσχυσης της κυπριακής οικονομίας και της ανάπτυξης”, συμπλήρωσε