Τα κάτω πάνω….

 

Οταν σε μια χώρα τουρκοπατημένη και προδομένη κάνεις μνημόσυνα, συμπόσια και τελετές σε αυτόν που πρωταγωνίστησε στο άνοιγμα των κερκόπορτων του Αττίλα, τότε η χαραμάδα της ελπίδας για λυτρωμό αφανίζεται. Οταν οι άνθρωποι που συνήργησαν στην κατάλυση της Δημοκρατίας το 1974,  κηδεία εφέδρων πραξικοπημ ηρωοοποιούνται και δαφνοστεφανώνονται τότε η προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον σκοτεινάζει. Οταν ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υπουργοί και άλλα στελέχη της Κυβέρνησης υμνούν και παρουσιάζουν ως πρότυπο για την νέα γενιά   τον ολετήρα της Κύπρου, εξισώνοντας εκείνους που αντιστάθηκαν στο πραξικόπημα με εκείνους που το διέπραξαν, τότε εύλογα αναρωτιέσαι πάνω σε ποια σαθρά θεμέλια κτίζεται το κοινωνικό μας γίγνεσθαι και πόση κακοποίηση υφίσταται η ιστορική αλήθεια.

Το θέμα είναι ότι οι εγκληματ ίες και οι προδότες μεταμορφώνονται σε αθώες περιστερές και   αυτοί που αντιστάθηκαν σε λίγο θα παρουσιάζονται ως οι ένοχ οι. Τα πάνω κάτω και τα κάτω πάνω. Σε όλα τα επίπεδα!

ΚΜ

Socratis_Hasikos-profile

 

Στις διαταγές σου Σωκράτη!

Η τηλεόραση του ΡΙΚ   πάντως έβγαλε εντελώς τη μάσκα. Ούτε και τα προσχήματα πλέον δεν τηρεί. Τέτοια παρουσίαση την Κυριακή το βράδι

της φιέστας για την άφιξη του Γρίβα πριν από εξήντα χρόνια στην Κύπρο και τέτοιο λιβάνισμα του ολετήρα της πατρίδας μας δεν ξανάγινε ποτέ! Κανείς δεν πρέπει να έμεινε κακοφανισμένος από τους ομιλητές που σνέλαβαν την συγγραφή των εγκωμίων και των διθυράμβων. Μόνο που οι δημοκρατικοί πολίτες δεν πίστευαν σε αυτά που έβλεπαν.

Ο …αντιστασιακός και …αντιχουντικός (κάποτε περηφανευόταν ότι έλαβε μέρος στον αγώνα του Πολυτεχνείου) Γιώργος Τσαλακός σίγουρα έφερε νέα πνοή στην δημόσια ραδιοτηλεόραση. Οτι αρέσει στον μάστρο του και στον πολιτικό του προιστάμενο. Στις διαταγές σου Σωκράτη….

ΚΜ

Τους χάλασε την τούρτα

Την Παρασκευή (μετά από δίμηνο κοιλιοπόνημα)ο Πρόεδρος έδενε το φρύδι του και έριχνε τασάκια κατά της Διοικήτριας καλώντας την να παραιτηθεί και απειλώντας ότι θα επιδείξει μηδενική τάχατες ανοχή!αναστασιαδης-467x324 Η Διοικήτρια του απάντησε πως δεν σχεδιάζει να παραιτηθεί και ότι τάχατες του τρέφει απεριόριστη εκτίμηση (αχ τί μεγαλοψυχία )! Στο μεγάλο τσίρκο μπήκε και ο Αρχιεπίσκοπος ο οποίος ευλόγησε την κα Γιωρκάτζιη και την καθαγίασε ως Οσία Μαρία, λέγοντας πως δεν πιστεύει να έχει σχέση με οποιαδήποτε διαπλοκή (πίστευε και μη ερεύνει)! Ηλθε στη συνέχεια ο  Κυβερνητικός Εκπρόσωπος  να μας καλέσει να χαμηλώσουμε τους τόνου λέγοντας   ότι λανθασμένα παρουσιάζεται εικόνα σύγκρουσης μεταξύ Κυβέρνησης και Κεντρικής Τράπεζας (πολύ εκτιμά τη νοημοσύνη μας)! Κερασάκι στην   τούρτα ο αρχηγός του κυβερνώντος κόμματος ο οποίος τους χάλασε την τούρτα! Κόντρα στην νότα του Προεδρικού ο Φούλης μας δήλωσε ότι γίναμε ρεζίλι διεθνώς!

Σας φαίνεται καθόλου ότι ο   Νασουσίρο Τοτασάκι   υφίσταται άδειασμα από Παφίτη αντάρτη, ή κάτι άλλο παίζει; Καλώς ή κακώς Φούλη φόρεσε και εσύ κράνος και εξαρτήσεις. Θα σου χρειαστούν.

Κ.

1371699527_gates-skuloi-pou-koimountai-mazi-05

Τί κάνει ο Λίο;

Καλά τελικά ποιος σύνταξε, ποιος έλεγξε και ποιος υπέβαλε στον Πρόεδρο το συμβόλαιο με τους όρους εργοδότησης της Διοικητού για να το υπογράψει. Ιδού το αίνιγμα! Και γιατί τα βαλε με την Διοικήτρια επειδήέλειπε από το συμβόλαιο μια πολύ πολύ σημαντική παράγραφος; Εφόσον η ανοχή του είναι μηδενική δεν θα πρεπε πρώτα απ΄ όλα να μηδενίσει εκείνον που είχε την ευθύνη να εντοπίσει την απάλειψη της επίμαχης πρόνοιας; Και καλά η πρόνοια για τα περί διαπλοκής ας δεχθούμε ότι μπήκε κατά λάθος! Ο μισθός που αυξήθηκε ως πύραυλος μακρού βεληνεκούς και έβγαζε μάτια; Δεν θα πρεπε να είχε εντοπιστεί από τα λαγωνικά του Προέδρου.. Επιτέλους αυτός ο Λίο τί κάνει;

Λεο

Εχουν δικό τους κώδικα

Πάντως οι του Προεδρικού περιλαμβανομένου του Νίκαρου, του Κυβερνητικού Εκπροσώπου και της υπόλοιπης αυλής άρχισαν να δίνουν τόπο στην οργή τους μόλις άνοιξε το στόμα του ο Αρχιεπίσκοπος. Ωσάν να λειτούργησε ως απόλυτο ηρεμιστικό η άποψη του ότι η Χρυστάλλα Γιωρκάτζιη είναι καλή κοπέλα, υποδειγματική Χριστιανοπούλα και δεν αμαρτάνει ποτέ με διαπλοκές και τέτοια.αρχιεπίσκοπος12φ

Η Διοικήτρια σίγουρα πρέπει να τρέξει να του φιλήσει το χέρι γιατί πιστόν φίλον εν κινδύνοις γιγνώσκεις. Και όταν ο Προκαθήμενος θέλει ο Αναστασιάδης μπορεί. Αραγε τυχαία ο Μακαριώτατος παραχώρησε στο ζεύγος Αναστασιάδη εκείνο το φιλέτο που εφάπτεται με την οικία τους στη Λεμεσό σε τιμή ξεπουλήματος και μάλιστα με άτοκες μηνιαιες δόσεις; Για να μην θυμήσουμε τα δήθεν εκατομμύρια που έφερε ο Λούτσιος και ταχωσε κάτω από τα ράσα του Χρυσόστομου Β!

Μεταξύ τους αυτοί οι δύο έχουν ένα ξεχωριστό, πολύ δικό τους, κώδικα επικοινωνίας.

Κ