Ο Κύπρος Κουρτελλάρης παρουσιάζει το νέο του βιβλίο “Υπηρετώντας την πατρίδα”

Το νέο βιβλίο του Κύπρου Κουρτελλάρη, με τίτλο «Υπηρετώντας την πατρίδα», παρουσιάζεται σε ειδική εκδήλωση μεθαύριο Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2016 και ώρα 7:30 μ.μ. Εκδήλωση_Πρόσκληση παρουσίασης_aστο Δημοτικό Μέγαρο Αγίου Δομετίου.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκη Ομήρου, ο οποίος και θα απευθύνει χαιρετισμό. Την παρουσίαση του βιβλίου θα κάνει ο Πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου, Καθηγητής Κώστας Γουλιάμος.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα, το νέο έργο του είναι «ένα αφηγηματικό βιωματικό πόνημα 196 σελίδων σχήματος Α5. Πραγματεύεται γεγονότα και βιώματα από την υπηρεσία του συγγραφέα στην Εθνική Φρουρά κατά την περίοδο Ιούλιος 1970 – Ιούλιος 1972, παρουσιασμένα μέσα από μια μυθοπλαστικής υφής παρουσίαση. Με τα δέοντα λογοτεχνικά… καρικεύματα, χωρίς, όμως ,την υπερβολή και το ξεχείλωμα στα γεγονότα».

Ο Κύπρος Κουρτελλάρης, οικονομολόγος, δημοσιογράφος και συγγραφέας, έχει στο ενεργητικό του πλούσιο συγγραφικό έργο, κοινωνικο-πολιτικού και ιστορικού περιεχομένου, αλλά και με εξειδίκευση σε εκδόσεις λαογραφικού περιεχομένου.

Ενδιατρίβοντας, την τελευταία 15ετία, στον κυπριακό παροιμιακό λόγο, έχει εκδώσει αριθμό τέτοιων βιβλίων. Τελευταίο του πόνημα ήταν η τρίτομη εικονογραφημένη παιδική σειρά “Ιστορίες τζιαι παροιμίες του παππού”, τον Οκτώβρη του 2011.

Πέρα από το δικό του αυτοτελές συγγραφικό έργο, ο Κύπρος Κουρτελλάρης έχει επιμεληθεί σειρά εκδόσεων άλλων συγγραφέων και φορέων.