Μ.Σιζόπουλος:«Ιστορική ευθύνη η ενημέρωση του λαού…»

«Στις δύσκολες ώρες που διέρχεται η πατρίδα μας, η ενημέρωση του λαού αποτελεί για μένα μια ιστορική ευθύνη την οποία δεν πρόκειται να αποποιηθώ».Τα πιο πάνω υπογραμμίζει με νέα δήλωση του ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος απαντώντας σε αυτούς που τον επικρίνουν 68A406B85C134AD05869981499432829για διαρροές  πρακτικών από τις συνεδρίες του Εθνικού Συμβουλίου.Αναφερόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδεικνύει  πως ο  «κ. Αναστασιάδης είναι ο μόνος  που συστηματικά υπονόμευσε τη λειτουργία του Εθνικού Συμβουλίου.»

Παραθέτουμε πιο κάτω ολόκληρη τη δήλωση του Μ.Σιζόπουλου;

«Λυπούμαι για το γεγονός ότι λόγω ανελαστικών υποχρεώσεων είμαι αναγκασμένος αυτές τις μέρες να βρίσκομαι στο εξωτερικό.
Τόσο η ψεσινή συνέντευξη του Προέδρου της Δημοκρατίας την οποία παρακολούθησα, όσο και η συμπεριφορά του ελεγχόμενου από το Προεδρικό ΡΙΚ για τη μετάδοση της Διάσκεψης Τύπου που πραγματοποίησα την περασμένη Τετάρτη, επιβεβαιώνουν ότι η προσπάθεια παραπληροφόρησης του λαού και συγκάλυψης των όσων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνομολόγησε είτε ως «συμφωνίες», είτε ως «συγκλίσεις» ή «συναντιλήψεις» με τον κ. Ακιντζί, αποτελεί συνειδητή επιλογή.
Όσο αυτή η κατάσταση συνεχίζεται, τόσο η ευθύνη της ΕΔΕΚ, όσο και η δική μου προσωπικά έναντι του κυπριακού λαού θα συνεχίζει να είναι πιστή σε μία και μόνο θέση: στην πλήρη και αντικειμενική ενημέρωση των όσων διαδραματίζονται πίσω από τις πλάτες του λαού και αφορούν το μέλλον του.
Οι «ευαισθησίες» του Πρόεδρου της Δημοκρατίας αναφορικά με το ρόλο του Εθνικού Συμβουλίου δεν πείθουν κανένα.
Από καταβολής του Εθνικού Συμβουλίου ο κ. Αναστασιάδης είναι ο μόνος πολιτικός που υπονόμευσε συστηματικά τη λειτουργία του Σώματος. Είχε αποχωρήσει από τις συνεδρίες του Εθνικού Συμβουλίου σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ως εκ τούτου δεν δικαιολογείται να εμφανίζεται ως προασπιστής του.
Κατά τη ψεσινή συνέντευξή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιχείρησε να παραποιήσει ή να συγκαλύψει στοιχεία και γεγονότα, αποφεύγοντας να απαντήσει επί της ουσίας.
Θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε τον κυπριακό λαό με υπευθυνότητα, αντικειμενικότητα και ειλικρίνεια.
Εάν το προεδρικό περιβάλλον έχει διαφορετική άποψη ας αποδεχτεί την πρότασή μας για ανοιχτή και δημόσια συζήτηση για να αποφασίσει ο ίδιος ο κυπριακός λαός ποίος λέει την αλήθεια και ποίος επιχειρεί να την συγκαλύψει.
Στις δύσκολες ώρες που διέρχεται η πατρίδα μας, η ενημέρωση του λαού αποτελεί για μένα μια ιστορική ευθύνη την οποία δεν πρόκειται να αποποιηθώ.»