Oι γάτες ήταν κατοικίδια στην Κύπρο πριν την 7η χιλιετία π.χ.

Άρθρο στη γαλλική Le Monde για σημαντικά
αρχαιολογικά ευρήματα στην Κύπρο σε Σιλλουρόκαμπο  και Κλίμωνα

Η εφημερίδα Le Monde δημοσιεύει στη σημερινή της έκδοση, στο εβδομαδιαίο ένθετο «Επιστήμες και Ιατρική», εκτενές άρθρο για το έργο του Γάλλου Αρχαιολόγου-Ζωολόγου Jean-Denis Vigne, ο οποίος πραγματοποίησε, μεταξύ άλλων, ανασκαφές στην Κύπρο.le-monde-stin-kypro-diapistothike-oti-i-gata-itan-katoikidio-apo-poly-paliotera

Στο άρθρο, μεταξύ άλλων, σημειώνεται ότι ο Γάλλος επιστήμονας έκανε ανασκαφές στις περιοχές Σιλλουρόκαμπος και Κλίμωνας. Ο ερευνητής και η ομάδα του ανακάλυψαν ευρήματα που αποδεικνύουν ότι η γάτα ήταν κατοικίδιο πολύ πιο νωρίς απ´ ό,τι η επιστημονική κοινότητα πίστευε προηγουμένως. Πιο συγκεκριμένα, ανακάλυψε τάφο ανθρώπου στον οποίο βρισκόταν γάτα. Ο τάφος χρονολογείται τουλάχιστον στην 7 η χιλιετία π.Χ..

Αναφέρεται, επίσης, ότι βρέθηκαν τεκμήρια που αποδεικνύουν ότι η παρουσία του ανθρώπου στην Κύπρο ανάγεται σε περίοδο 12.500 ετών πριν από σήμερα.

Τέλος, αφού γίνεται σύντομη αναφορά στις ανασκαφές στην περιοχή Κλίμωνας, σημειώνεται ότι ο Jean-Denis Vigne θα πραγματοποιήσει νέες έρευνες στην Κύπρο κατά το τρέχον έτος.