Δεν γλυτώνει τον Ζάλογγο!

giorkatzi02-09september2014

 Πού βρήκες και εσύ κυρά μου να πας στο θηριοδαμαστήριο; Δεν ήξερες, δεν ρώταγες, δεν έβλεπες;

Είχες όλα τα καλά και τις εξουσίες και προπαντός το κεφάλι σου ήσυχο και μάλλον   δεν ευχαριστιόσουνα. Σου έκαναν όλοι τεμενάδες και σου υποκλίνονταν τόσα χρόνια γιατί σε φοβόντουσαν μην βγάλεις τα άπλυτα τους στη φόρα, με τις εκθέσεις και τις έρευνες που έκανε η Υπηρεσία σου , όμως     ήθελες αυτό το κάτι τις παραπάνω. Δεν αντιλήφθηκες ότι εκεί που πήγες κάποιοι τρώνε για πρόγευμα μωρά με πάμπερς; Δεν είδες ότι προκάτοχοι σου έφυγαν νύχτα και σφυροκοπούνται συνεχώς ακόμη και μετά την απομάκρυνσή τους για ότι έκαναν και για ότι δεν έκαναν;

Τώρα που σε βάλαν στο στόχαστρο δεν τους γλυτώνεις με τίποτα, όσο κι αν προσπαθήσεις να το παίξεις   Σουλιώτισσα. Ο χορός του Ζαλόγγου σε περιμένει….

Κ.

Μέλι τρέχει;

Μα τί συμβάινει επιτέλους εκεί στην Κεντρική Τράπεζα; Μέλι τρέχει; Εχει καταντήσει αυτή η θέση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας το πιο ελκυστικό μαγνητικό πεδίο, που οδηγεί όμως στη συνέχεια σε λαιμητόμο. Υπάρχουν εκεί κάτι υπόγεια ρεύματα που μαζί με τα αντικρουόμενα συμφέροντα προκαλούν ανεμοστρόβιλους και καταιγίδες που   τυλίγουν άγρια όποιον επιχειρήσει να τους αντισταθεί και τον καταβαραθρώνουν.newego_LARGE_t_1101_54071069_type12128

Θέλησε προφανώς να κάνει τα δικά της η κα Γιωρκάτζιη και να παραβλέψει τις   ντιρεκτίβες αυτών που την διόρισαν. Την εξόντωσαν στο πι και φι μέχρι να πει κρεμμύδι. Αραγε είναι τυχαίο που διέρρεσε στον Τύπο η σχέση του δικηγορικού γραφείου του πρώην συζύγου και της θυγατέρας της με τον Βγενό; Οσο κι αν προσπαθούν να παίξουν τους ανήξερους , γνώριζαν πολύ καλά από την αρχή ποιο δικηγορικό γραφείο είχε αναλάβει την υπεράσπιση του συγκεκριμένου ατόμου. Δεν ζούμε δα στο Πεκίνο. Ηταν κοινό μυστικό από την αρχή και σε πολιτικούς και σε νομικούς και σε οικονομικοτραπεζικούς κύκλους. Ομως έκαναν τις πάπιες μέχρι που η εν λόγω κυρία τους ενόχλησε. Τόλμησε να παρακούσει σε κάποιες διαταγές και αμέσως της άρχισαν τον πόλεμο με τις διαρροές στον Τύπο. Κι όταν τα πράγματα προχώρησαν μίλησε και ο κύριος “Δεσμεύομαι” περί μηδενικής ανοχής!

Σωστά τα λέμε κύριοι Φούλη και Χαρη;

ΚΚΝ

 

Ποιος έδωσε, ποιος πήρε!

“Αυτή η πατρίδα μου έδωσε περισσότερα απ ότι της δίνω”, είπε η Χρυστάλλα Γιωρκάτζιη. Κι ο συνειρμός που μας προκάλεσε ήλθε να δέσει με την γνωστή πρόσφατη φράση του Χριστόδουλου Χριστοδούλου ότι στην πατρίδα του έδωσε περισσότερα απ όσα πήρε! Παρά το ότι υπάρχει μια σαφής ομοιοπαθητική αντίθεση στις δύο ατάκες, και οι δυο που τις εκστόμισαν έχουν σχέση μεταξύ τους. Οταν η Γιωρκάτζιη ήταν παιδούλα ακόμη στη Δημόσια Υπηρεσία κλ Α8, ο τότε Υπουργός Οικονομικών Χριστόδουλος Χριστοδούλου την ανέβαζε πέντε πέντε δέκα, δέκα, δέκα τα σκαλιά προσφέροντάς της ως πολιτικός προϊστάμενος τη μια προαγωγή πίσω από την άλλη. Μέχρι που την σύστησε στον Γλαύκο Κληρίδη για να την ανακηρύξει Γενική Ελέγκτρια του κράτους.

Προφανώς η Διοικήτρια έλαβε υπόψη της το κράξιμο που έγινε στον μέντορά της   και αντέστρεψε το νόημα της θρασύτατης δήλωσης Χριστοδούλου. Μας έδωσε όμως την ευκαιρία να ξαναθυμηθούμε τη σχέση τους.

ΛΕο

 

Αξιολύπητοι!

Δεν ξέρω ρε παιδιά, αλλά όταν βλέπω άλλοτε πανίσχυρους άνδρες να γίνονται ανθρωπάκια και να καταλήγουν στης φυλακής τα σίδερα νιώθω μια απέραντη θλίψη. Για πάρτι τους δηλαδή. Είχαν στη διάθεσή τους ότι ήθελαν: εξουσία, χρήμα, δημοσιότητα, τιμές, δόξα, ανέσεις, κόλακες,φρουρούς    σφογγοκωλάριους, διπλές τριπλές, τετραπλές συντάξεις κλπ κλπ κλπ. Κι απ τα ψηλά να τους βλέπεις να πέφτουν στα χαμηλά. Από τον κολοφώνα της δόξας  να καταλήγουν στα τάρταρα… Τί κρίμα!

Αυτή είναι η μοίρα του μύρμηγκα που του βάζουν φτερά! Του ανθρώπου που δεν μπορεί να κρύψει την πλεονεξία του, ούτε να βάλει φρένο στα θέλω του. Που νομίζει πως ο κόσμος φτιάχτηκε μόνο γι αυτόν.

Και όμως να που έρχεται η ώρα για να κάνει το μεγάλο λάθος και του πέφτει η μάσκα. Και τότε αποκαλύπτεται πόσο μικρός είναι και πόσο μόνος. Και πόση λύπηση και οίκτο προκαλεί.

Λεο

Ας μην προκαλούν!

Κάποια πολιτικά πρόσωπα που ευνοήθηκαν από τις τράπεζες και τα ονόματά τους βρέθηκαν στον κατάλογο εκείνων που αδικαιολόγητα τους διαγράφηκαν τεράστια δάνεια, καλύτερα να περιορίσουν λίγο τη γλώσσα τους. Τουλάχιστον ας μην προκαλούν. Κι ας μην εκτοξεύουν βέλη για άλλους όταν η δική τους φωλιά δεν είναι τόσο καθαρή. Ας μην νομίζουν πως επειδή έβγαλαν μια ανακοίνωση και ισχυρίστηκαν ότι έγινε τάχατες λάθος ή ότι δεν είναι αυτό που φάνηκε στη γνωστή λίστα, ότι χάψαμε το παραμύθι τους!

Εχουμε πολύ μεγάλες αμφιβολίες για πολλούς από αυτούς τους δήθεν ευυπόληπτους πολιτικούς. Και αργά ή γρήγορα πιστεύουμε πως η αλήθεια θα βγει στην επιφάνεια. Αν βοηθήσει βεβαίως λιγάκι και ο Γενικός Εισαγγελέας για τον οποίο ο χρόνος δεν είναι χρήμα.

ΚΚΝ