Το ΔΗΚΟ καταδικάζει το παραλήρημα Ακιντζί

Αναφορικά με το σχόλιο του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για το κυπριακό, για τις απαράδεκτες δηλώσεις του κ. Ακκιντζί που αφορούν την συνέχιση και μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας, το Δημοκρατικό Κόμμα επισημαίνει τα εξής:

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης παρακάθεται, με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας κ. Μουσταφά Ακιντζί, σε συνομιλίες για το Κυπριακό.

 Ως ήταν αναμενόμενο, ο κ. Έιντε παρέπεμψε στο Κοινό Ανακοινωθέν Αναστασιάδη – Έρογλου. Δυστυχώς, τώρα όλα πληρώνονται. Το κοινό ανακοινωθέν ΔΕΝ διασφαλίζει τη συνέχιση και μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά αντίθετα παραπέμπει σε παρθενογένεση ενός νέου κράτους.

Οι «εποικοδομητικές» ασάφειες επιτρέπουν στον κ. Ακκιντζί να λέει αυτά που λέει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν μπορεί να του απαντήσει, γιατί δέχθηκε αυτά που δέχθηκε.

Εξάλλου ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ Αθως Αντωνιάδης με δηλώσεις του καταδικάζει το αδιάλλακτο παραλήρημα του κ. Ακκιντζί, στο οποίο περιγράφεται μια λύση συνομοσπονδίας, με την Τουρκία να έχει επικυριαρχικό ρόλο και στο πολιτικό και στο στρατιωτικό επίπεδο, και επισημαίνει:
Η επιμονή του:

• Στην κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας
• Στην εκ περιτροπής προεδρία
• Στην παραμονή των εποίκων
• Στις εγγυημένες πλειοψηφίες πληθυσμού και γης
• Στην κοροϊδία ότι ο νόμιμος ιδιοκτήτης θα μπορεί να κάνει την πρώτη προσφυγή
• Στο θέμα των τουρκικών εγγυήσεων
• Στην αξίωση οι ανακοινώσεις να γίνονται από κοινού,

δυστυχώς προσγειώνει ανώμαλα όλους όσοι καλλιέργησαν υπέρμετρη αισιοδοξία.

Καλούμε την κυβέρνηση, τον ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ να αντιδράσουν επιτέλους όπως πρέπει στις απαράδεκτες δηλώσεις του Μουσταφά Ακκιντζί.
Τους καλούμε επίσης να αντιδράσουν στη στάση του κ. Έιντε ο οποίος αντί να επαναφέρει τον κ. Ακκιντζί στην τάξη, συμπεριφέρεται ωσάν να έχουν συμφωνηθεί όλα στο κυπριακό και το μόνο που απέμεινε είναι η διευθέτηση της οικονομικής πτυχής της λύσης.

Το Δημοκρατικό Κόμμα προειδοποιεί για μία ακόμη φορά: τα περιθώρια έχουν στενέψει ασφυκτικά. Η εμμονή στην πολιτική του Προέδρου Αναστασιάδη, που στηρίζουν ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, οδηγεί σε όλο και δυσμενέστερη θέση τους Ελληνοκυπρίους και σε όλο και καλύτερη την τουρκική πλευρά.»