Για νταηλίκια κατηγορεί τους εργαζομένους στο Συνεργατισμό ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ

Τους καλεί να πραιτηθούν αν δεν τους αρέσει και να αναζητήσουν αλλού δουλειά

 

Αφόρητα προκλητικός εναντίον των εργαζομένων στο Συνεργατισμό εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ κατηγορώντας τους για νταηλίκια ενώ τους προέτρεψε αν δεν τους αρέσει να παραιτηθούν και να αναζητήσουν αλλού δουλειά.a30269fca4abeefea3a7ed3bfab87975_XL

Κληθείς να σχολιάσει  την τοποθέτηση του για   κουτσουρεμένο προϋπολογισμό, ανέφερε πως η   πρόταση για μείωση κάποιων λειτουργικών δαπανών, επιπροσθέτων, ήταν πρωτοβουλία του Δημοκρατικού Συναγερμού. Θέλουμε, ειπε  λιγότερες δαπάνες, θέλουμε λιγότερο σπάταλο κράτος και υπερψηφίστηκαν από όλους.

Το σταύρωμα κάποιων κονδυλίων είναι σύνηθες πρακτική της Βουλής, τις τελευταίες πενταετίες. Ώστε να μπορεί η Βουλή να έχει ένα δεύτερο έλεγχο για την πορεία του κρατικού προϋπολογισμού.

Ερωτηθείς για την αντίδραση των υπαλλήλων στον Συνεργατισμό για το νέο εργασιακό καθεστώς και  τις απεργίες  ανέφερε:

«Αυτοί οι εργαζόμενοι πρέπει να γνωρίζουν ότι αν δεν είναι ικανοποιημένοι με τους όρους εργοδότησης, δεν έχουν καμία υποχρέωση να παραμείνουν. Αν μπορούν να βρουν καλύτερη δουλειά, μπορούν να παραιτηθούν.

Είναι πρόκληση, ειλικρινά, στον κύπριο πολίτη. Είναι πρόκληση προς τους άνεργους, είναι πρόκληση προς τον ιδιωτικό τομέα, τις χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έκλεισαν. Οι φορολογούμενοι να έχουν βάλει να έχουν βάλει μέχρι σήμερα 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ, για να έχουν αυτοί τις θέσεις τους και να δημιουργούν προβλήματα. Δεν είναι ικανοποιημένοι με τις συνθήκες εργασίας, εγώ τους λέω ευθέως να παραιτηθούν και να πάνε να κοιτάξουν να βρουν καλύτερη δουλειά.

Ο κόσμος στον ιδιωτικό τομέα έχασε τις δουλειές του, έχασε τα πάντα, δεν μπορεί να στηρίζονται και από την άλλη να βλέπουμε τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές. Απαράδεκτες.

Έπρεπε να το γνωρίζω πριν μερικές μέρες. Δεν μπορεί την ώρα που κάνουμε πολιτικές υπερβάσεις, αναλαμβάνοντας πολιτικές ευθύνες για να κρατήσουμε όρθιο τον συνεργατισμό, να κάνουν «νταηλίκια» οι προστατευμένοι.»

Οταν ρωτήθηκε κατα πόσο δεν θα ενέκρινε το κονδύλι   εγκρίθηκε, ειπε ότι θα έβαζε όρο. «Θα έβαζα όρο για αυτούς τους ανθρώπους. Γιατί αν ήταν ένας οργανισμός ιδιωτικός, ο οποίος κινδύνευε, αν δεν εύρισκε κεφάλαια, ο εργοδότης θα φώναζε τους εργοδοτούμενους για να τους πει ότι το πρώτο πράγμα που θα πράξουμε πριν προσπαθήσουμε να βρούμε επενδυτές για να σώσουμε την εταιρία και τις θέσεις εργασίας είναι να κάνετε θυσίες και να δεχτείτε μείωση των απολαβών σας και όχι να κάνουν και απεργία και να ζητούν αυξήσεις. Ντροπή…. Είπα, τέτοιες συμπεριφορές, με μια λέξη τις χαρακτηρίζω, ντροπή.

Κληθεις να απαντήσει   στο επιχείρημα ότι ο Συνεργατισμός είναι συνδεδεμένος με την κυπριακή ιστορία, απάντησε; «Η κυπριακή ιστορία είναι συνταυτισμένη, οι πολλοί να κάνουν θυσίες για τους λίγους; Ή να βάζει ο φορολογούμενος δύο δισεκατομμύρια για να στηριχθεί ο Συνεργατισμός και κάποιοι αντί να πούνε ευχαριστώ να δημιουργούν και προβλήματα; Αυτό είναι το ευχαριστώ;»