Ανοικτό το ενδεχόμενο συνεργασίας ΔΗΚΟ με Ελένη Θεοχάρους

 

Ανοικτό αφέθηκε σήμερα το ενδεχόμενο  εκλογικής συνεργασίας  του ΔΗΚΟ με το νέο κίνημα της Ελένης Θεοχάρους«Αλληλεγγύη, σε συνάντηση που είχαν στα γραφεία του Δημοκρατικού Κόμματος  ο Πρόεδρος του κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος και η ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους.yparchei-prooptiki-eklogikis-synergasias-diko-allilengyis

Μετά το πέρας της συνάντησης, η κ. Θεοχάρους προέβη στην εξής δήλωση:

«Εκπροσωπώντας το Κίνημα «Αλληλεγγύη» εγκαινίασα σήμερα μια σειρά επίσημων επαφών με τους ηγέτες των πολιτικών κομμάτων και των παρατάξεων του τόπου μας, σε μια προσπάθεια διερεύνησης της κατάστασης όσον αφορά τις εξελίξεις του εθνικού μας ζητήματος που κατά τη δική μου εκτίμηση βρίσκονται σε πολύ κρίσιμη φάση και σε ότι αφορά άλλα ζητήματα γενικότερης συνεργασίας για το καλό του τόπου. Είναι η πρώτη συνάντηση που έχουμε πραγματοποιήσει ως Κίνημα «Αλληλεγγύη» και η συνάντηση έγινε με τον κ. Νικόλα Παπαδόπουλο, τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ.

Συμφωνούμε σε πάρα πολλά σημεία, συμφωνούμε σε όλα τα σημεία που αφορούν το εθνικό μας πρόβλημα, αγωνιούμε, έχουμε την ίδια μεγάλη αγωνία για τις εξελίξεις και νομίζω ότι είναι απαραίτητο να συντονίσουμε τις ενέργειες μας έτσι ώστε να μπορέσουμε να αποτρέψουμε ενδεχόμενες κακές εξελίξεις.

Όσον αφορά περαιτέρω συνεργασία είναι υπό συζήτηση, όλα είναι ανοικτά και θα συνεχίσουμε τακτικές συναντήσεις για να μπορούμε να έχουμε ένα κανονικό συντονισμό για τα παραπέρα».

Αμέσως μετά, σε δήλωση προέβη και ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος, ο οποίος είπε τα εξής:

«Με τη σειρά μου θέλω να ευχαριστήσω την κ. Θεοχάρους για την πρωτοβουλία της να συναντηθούμε σήμερα. Είχαμε μια πραγματικά ενδιαφέρουσα, εποικοδομητική και χρήσιμη συνομιλία για πολλά ζητήματα που μας απασχολούν, που απασχολούν το λαό, τον τόπο και φυσικά κυρίαρχο ζήτημα που μας απασχολεί είναι το κυπριακό. Μέσα από τη συζήτηση διαπιστώσαμεaaaa(17) και επιβεβαιώσαμε για ακόμα μια φορά πως ταυτίζονται οι απόψεις μας σε πάρα πολλά ζητήματα, κυρίως στο κυπριακό, ιδιαίτερα σε ότι αφορά τις εκτιμήσεις και τις ανησυχίες μας για την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα, για τις παρενέργειες της λανθασμένης πολιτικής που ακολουθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο κυπριακό και σε ότι αφορά ιδιαίτερα αυτό το πάρα πολύ σημαντικό κεφάλαιο, οι θέσεις μας ταυτίζονται απόλυτα.

Επίσης συμφωνούμε σε ότι αφορά την ανάγκη υπεράσπισης και διαφύλαξης της συνέχισης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Και όπως είναι φυσικό, εκ των πραγμάτων, όλες αυτές οι συγκλίσεις δημιουργούν μια προοπτική εκλογικής συνεργασίας μεταξύ του Κινήματος «Αλληλεγγύη» και του ΔΗΚΟ, την οποία προοπτική εμείς θα αναλύσουμε και θα εξετάσουμε με θετικό φακό τις αμέσως επόμενες ημέρες».

Σε ερώτηση τι θα γίνει σε περίπτωση που δεν υπάρξουν εκλογές, ο κ. Παπαδόπουλος απάντησε “θα το δούμε στην πορεία (πως θα υπάρξει αυτή η συνεργασία)”.