Στην Κύπρο θα εκτίσει την ποινή του ο 37χρονος που εκπορνευόταν στο Κάιρο

Στην Κύπρο θα εκτίσει την ποινή του ο 37χρονος ομοφυλόφιλος  από προάστειο της Λευκωσίας ο οποίος συνελήφθη στο Κάιρο πριν δύο βδομάδες για εκπόρνευση και καταδικάστηκε από δικαστήριο του Καίρου σε ένα χρόνο φυλάκιση. Ο 37χρονος είναι  υπάλληλος στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας Resizer.ashx και σύμφωνα με τις κατηγορίες καταδικάστηκε επειδή αποζούσε από κέρδη πορνείας ντυμένος γυναίκα με ταρίφα 200 ευρώ την ώρα, ενώ μόνο τον τελευταίο μήνα διενήργησε τρεις επισκέψεις στην Αίγυπτο όπου ψάρευε πελάτες με αγγελίες στο διαδίκτυο. Βάσει αυτών των αγγελιών σε ιστοσελίδες οργάνωσαν επιχείρηση οι αιγυπτιακές αρχές και προχώρησαν στη σύλληψή του. Ο φίλος του, υπάλληλος της  πρεσβείας  της Κύπρου στο Κάιρο που ήταν μαζί του κατά τη σύλληψη, χρησιμοποίησε χρήματα της πρεσβείας για να πληρώσει τον δικηγόρο που προσέλαβε προς υπεράσπιση του 37χρονου, τα οποία επιστράφηκαν. Ωστόσο το υπουργείο Εξωτερικών διεξάγει πειθαρχική έρευνα κατά του εν λόγω υπαλλήλου  για την όλη υπόθεση. Το υπουργείο Δικαιοσύνης, στη βάση διακρατικής συμφωνίας με την Αίγυπτο για ανταλλαγή κρατουμένων, έχει κινήσει τις διαδικασίες ώστε ο 37χρονος να επιστρέψει στην Κύπρο και να εκτίσει εδώ την ποινή του.

Για τη σύλληψή του σε διαμέρισμα μέλους του προσωπικού της κυπριακής πρεσβείας στο Κάιρο υπήρξε οργανωμένη επιχείρηση της αιγυπτιακής αστυνομίας.
Τα όσα αναφέρθηκαν από τους ανακριτές στο δικαστήριο, αλλά και στον εισαγγελέα που εξέτασε την υπόθεση, η σύλληψη του δεν έγινε λόγω του  σεξουαλικού προσανατολισμού αλλά επειδή αποζούσε από κέρδη πορνείας. Σύμφωνα και με τα αιγυπτιακά ΜΜΕ, ο 37χρονος, ταξίδευε συχνά σε αραβικές χώρες και την τελευταία φορά πήγε στην Αίγυπτο από την Ιορδανία. Σε διάφορους ιστότοπους δημοσίευε αγγελίες με γυναικείο όνομα και ντυμένος γυναίκα, στις οποίες ανέφερε τις ημερομηνίες επίσκεψης σε κάθε χώρα. Μόνο σε έναν μήνα είχε επισκεφθεί την Αίγυπτο τρεις φορές. Πριν γίνει η επιχείρηση της αστυνομίας εξετάστηκαν πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες ο 37χρονος Κύπριος εκδιδόταν με ταρίφα 200 περίπου ευρώ την ώρα. Η πληροφορία επιβεβαιώθηκε από την αιγυπτιακή αστυνομία, ενώ υπήρξε παραδοχή και από τον ίδιο  κατά την ανάκρισή του.

Ντυνόταν γυναίκα και έφερε περούκα
Όταν έγινε η επιχείρηση των Αιγύπτιων αστυνομικών εμφανίστηκε ένας αστυνομικός ως πελάτης και όταν διαπίστωσε τη διάπραξη ποινικών αδικημάτων εισέβαλαν στο διαμέρισμα και οι υπόλοιποι, όπου συνέλαβαν και τον άλλο Κύπριο που υπηρετούσε στη πρεσβεία και βρισκόταν στο δωμάτιό του.

Ο 37χρονος, την ώρα της σύλληψης , φορούσε γυναικεία ρούχα και έφερε ξανθιά περούκα. Στο διαμέρισμα βρέθηκαν σεξουαλικά βοηθήματα, προκλητικά γυναικεία ρούχα και εσώρουχα και όργανα σαδομαζοχισμού (μαστίγια κλπ.) Βρέθηκαν επίσης πολλά κινητά τηλέφωνα με τα οποία γινόταν η επικοινωνία με τους πελάτες και χρήματα που φαίνεται να προέρχονται από την άσκηση πορνείας.

Ακριβοί δικηγόροι
Ο άλλος Κύπριος που υπηρετούσε στην πρεσβεία, λόγω του διπλωματικού διαβατηρίου δεν κρατήθηκε.Επικαλέσθηκε επίσης ασυλίας επειδή εργαζόταν στο διπλωματικό σώμα όπως ισχυρίσθηκε. Ωστόσο προσπάθησε να βοηθήσει τον 37χρονο φίλο του, ο οποίος είχε προσλάβει δικηγόρο που ζητούσε ως αμοιβή 10.000 ευρώ με προκαταβολή 4.500 ευρώ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα 4.500 ευρώ προήλθαν από το ταμείο της πρεσβείας με την υπόσχεση ότι οι συγγενείς του 37χρονου θα τα επέστρεφαν στην Κύπρο, όπως και έγινε. Ωστόσο, το υπουργείο Εξωτερικών διεξαγάγει πειθαρχική έρευνα κατά του υπαλλήλου για την όλη υπόθεση και όπω φαίνεται θα χάσει και αυτός τη δουλειά του.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης, στη βάση διακρατικής συμφωνίας με την Αίγυπτο για ανταλλαγή κρατουμένων, έχει κινήσει τις διαδικασίες ώστε ο 36χρονος να επιστρέψει στην Κύπρο και να εκτίσει τη ποινή του στις Κεντρικές Φυλακές. Ήδη έχει κατατεθεί η σχετική αίτηση στο Κάιρο και αναμένεται να γίνει αίτηση και στη Λευκωσία.

Την είδηση για τη σύλληψη του Κύπριου (είναι 36 χρόνων και όχι 30) δημοσίευσε χθες η εφ.ΠΟΛΙΤΗΣ.

Δεν είναι διπλωμάτης
Ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών επιβεβαίωσε  το χθεσινό δημοσίευμα του «Π», σημειώνοντας πως «κανένας διπλωμάτης του υπουργείου Εξωτερικών δεν ενέχεται ή εμπλέκεται στην υπόθεση καθ’ οιονδήποτε τρόπο. Ο υπάλληλος της πρεσβείας που υπηρετούσε σε θέση υποστηρικτικού/τεχνικού προσωπικού, και που έχει ήδη ανακληθεί στο Κέντρο, δεν ανήκει στο διπλωματικό προσωπικό της πρεσβείας». Επίσης, «σε ό,τι αφορά στον καταδικασθέντα, η αιγυπτιακή δικαιοσύνη του επέβαλε ποινή φυλάκισης που αφορά σε σοβαρό ποινικό αδίκημα και όχι λόγω του σεξουαλικού του προσανατολισμού». Σημειώνεται, τέλος, πως το υπουργείο Εξωτερικών μέσω της πρεσβείας στο Κάιρο παρέχει από την πρώτη στιγμή προξενική αρωγή.