Π.τ.Δ: «Ανοικτές οι πόρτες μας για κινεζικές εταιρείες που θέλουν να επενδύσουν»

Η Κύπρος έχει τις πόρτες της ανοικτές σε κινεζικές εταιρείες που επιθυμούν να επενδύσουν και να προωθήσουν τις επιχειρήσεις τους, δηλώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης εκφωνεί ομιλία στο Πανεπιστήμιο Renmin.

Στη συνέντευξη που μεταδόθηκε χθες με την ευκαιρία του ταξιδιού του Προέδρου στην Κίνα και των σημαντικών επαφών που πραγματοποιεί, ο ΠτΔ τονίζει ότι η Κύπρος, ως κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προσφέρει ελκυστικά οφέλη και ευκαιρίες για κινεζικές εταιρείες να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους και τις μονάδες παραγωγής τους στην Κύπρο.

Όπως αναφέρει στη συνέντευξή του ο Πρόεδρος, στόχος είναι η συνεχής ανάπτυξη των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών, ειδικότερα στους τομείς των μεταφορών, του τουρισμού, της ενέργειας και των τηλεπικοινωνιών.

Είπε συγκεκριμένα ότι ευκαιρίες για Κινέζους επενδυτές υπάρχουν στους τομείς της ναυτιλίας, των λιμανιών, της ηλεκτρικής ενέργειας και των τηλεπικοινωνιών, στο τομέα της ενέργειας, στις μαρίνες, στα γήπεδα γκολφ, στη δημιουργία ιατρικών κέντρων και κέντρων αποκατάστασης, σε θεματικά πάρκα και άλλα.

Όπως επισημαίνει το πρακτορείο, ο κινεζικός κρατικός κολοσσός COSCO Κίνα είναι μεταξύ των πολλών διεθνών εταιρειών που ενδιαφέρονται για την απόκτηση μέρους των εργασιών στο λιμάνι της Λεμεσού στο πλαίσιο της ιδιωτικοποίησης.

Ο Πρόεδρος θα μιλήσει σε επιχειρηματικό φόρουμ στο Πεκίνο στις 17 του μήνα, το οποίο διοργανώνεται από το ΚΕΒΕ.

Εξάλλου την επομένη θα παραστεί σε δεύτερο φόρουμ στη Σανγκάη το οποίο διοργανώνεται από τον Κυπριακό Σύνδεσμο Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης.