Υπόθεση Ρ.Ερωτοκρίτου: Την Τετάρτη καταθέτουν ως μάρτυρες κατηγορίας οι νυν και τέως Γ.Εισαγγελείς

Τον κατάλογο με τα παραδεκτά γεγονότα, συνολικής έκτασης 17 σελίδων και συνοδευόμενο από 81 τεκμήρια, κατέθεσε σήμερα η Κατηγορούσα Αρχή στο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας στο πλαίσιο της εκδίκασης της υπόθεσης εναντίον του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα Ρίκου Ερωτοκρίτου και των Ανδρέα Κυπρίζογλου, Παναγιώτη Νεοκλέους και του δικηγορικού γραφείου Andreas Neocleous & Co.

Το κακουργιοδικείο Λευκωσίας απέρριψε εκτός μίας, που απεδέχθη μερικώς, τις προδικαστικές ενστάσεις των 5 φυσικών κατηγορουμένων του ΔΣ και τη Διεύθυνσης της Τράπεζας Κύπρου. Απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες στις οποίες δεν παραδέχθηκαν ενοχή οι κατηγορούμενοι και ορίσθηκε η έναρξη ακροαματικής διαδικασίας στις 16 Ιουνίου.

Κατά τη σημερινή ακρόαση ο ο εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής Ηλίας Στεφάνου διάβασε τον κατάλογο με τα παραδεκτά γεγονότα, ο οποίος και εγκρίθηκε από το Δικαστήριο.

Στο πλαίσιο επίσης της σημερινής διαδικασίας εγκρίθηκε αίτημα της Κατηγορούσας Αρχής, στο οποίο δεν έφερε ένσταση η υπεράσπιση για συμπλήρωση λεκτικού χαρακτήρα των κατηγοριών 8 και 9.

Αποφασίστηκε επίσης όπως η διαδικασία συνεχιστεί με την κατάθεση μαρτύρων, την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου στις 9:00 π.μ.Την κατάρτη αναμένεται να κληιούν ως μάρτυρες κατηγορίας ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης και ο τέως Γ.Εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης.

Οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση αντιμετωπίζουν κατηγορίες για δεκασμό δημοσίου λειτουργού, δωροληψία για επίδειξη εύνοιας από δημόσιο λειτουργό, δωροδοκία Οικείων Αξιωματούχων, συναλλαγές με αντιπροσώπους, οι οποίες υποδηλώνουν διαφθορά, κατάχρηση εξουσίας, συνωμοσία για ανατροπή της πορείας της δικαιοσύνης και συνωμοσία προς καταδολίευση.

Η υπόθεση εκδικάζεται ενώπιον του τριμελούς Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, το οποίο απαρτίζεται από την Πρόεδρο Λένα Δημητριάδου, το Δικαστή Χαράλαμπο Χαραλάμπους και τη Δικαστή Μαρίνα Παπαδοπούλου.

Για τον Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη εμφανίζεται ο δικηγόρος Ηλίας Στεφάνου, μαζί με τον δικηγόρο Σάββα Αγγελίδη.

Για τον Ρίκκο Ερωτοκρίτου, εμφανίζεται ο δικηγόρος Χρήστος Πουργουρίδης, για τον Ανδρέα Κυπρίζογλου, ο δικηγόρος Βαγγέλης Πουργουρίδης, για τον Παναγιώτη Νεοκλέους ο δικηγόρος Αλέκος Μαρκίδης μαζί με το δικηγόρο Νίκο Μακρίδη και για την εταιρεία ο δικηγόρος Γιώργος Γεωργίου.