Ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος στο Βερολίνο, Στέφεν Μέγιερ, σημείωσε σήμερα αναφορικά με την προγραμματισμένη συνάντηση Τραμπ-Πούτιν στην Αλάσκα πως «δεν πρέπει να υπάρξει λύση που θα επιβραβεύει το δίκαιο του ισχυρού για την αλλαγή συνόρων στην Ευρώπη με τη βία, για πρώτη φορά μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο».
Οι χώρες που υποστηρίζουν την Ουκρανία θα συνεχίσουν και αυτές τις ημέρες τις επαφές και συνομιλίες τους πριν τη συνάντηση των δύο Προέδρων στην Αλάσκα.
«Οι συνομιλίες θα συνεχιστούν σίγουρα και την εβδομάδα αυτή», δήλωσε ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος στη γερμανική πρωτεύουσα, ώστε όπως πρόσθεσε «να υπάρξει μια ενιαία ευρωπαϊκή θέση η οποία θα μπορεί να επηρεάσει τις εξελίξεις».
Σχετικά με τη χθεσινή τηλεφωνική επαφή του Αμερικανού Προέδρου Τραμπ με τον Γερμανό Καγκελάριο Μερτς, ο κ. Μέγιερ ανέφερε πως το περιεχόμενο της είναι απόρρητο.
Συμπλήρωσε όμως πως η συνάντηση Τραμπ-Πούτιν θα μπορούσε να αποτελέσει ένα ιδιαίτερα σημαντικό ορόσημο στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας.
Σύμφωνα με τον κ. Μέγιερ, ο Καγκελάριος Μερτς ελπίζει πως ο Πρόεδρος Ζελέσνκι θα λάβει τελικώς μέρος στις συνομιλίες.
«Υπάρχει ελπίδα για μια διαρκή ειρηνική λύση που δεν θα συμφωνηθεί όμως στις πλάτες των Ουκρανών», υπογράμμισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.




