Οι εργαζόμενοι στα λιμάνια διαδηλώνουν έξω από τη Βουλή

Οι εργαζόμενοι στα λιμάνια Λεμεσού και Λάρνακας και οι εργαζόμενοι στα κεντρικά γραφεία της Αρχής Λιμένων στη Λευκωσία κατέρχονται σήμερα σε 24ωρη απεργία. Αναμένεται να συγκεντρωθούν έξω από τη Βουλή όπου θα συνεδριάζει η Επιτροπή Συγκοινωνιών και Έργων.CNA_Ma96af5df093142239ec896f0de36cb86

Το αίτημα των συντεχνιών αφορά το πάγωμα των διαδικασιών αποκρατικοποίησης αφού, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που υπογράφουν οι συντεχνίες ΣΥΑΛΚ(ΠΟΑΣ) – ΣΗΔΗΚΕΚ(ΠΕΟ)– ΔΕΕΚΔΟΚΩ (ΔΕΟΚ) – ΣΥΠΥΑΛΚ (ΠΟΑΣ), εν μέσω οικονομικής κρίσης δεν θα βοηθούσε σε καμία περίπτωση στην ανάπτυξη των λιμανιών, αλλά ούτε και σε μια “εισπρακτική πολιτική“ όπως αυτή εκφράζεται στο μνημόνιο.

Οι συντεχνίες θα αναμένουν τα αποτελέσματα της συνεδρίασης της Επιτροπής Συγκοινωνιών για να επανεξετάσουν την κατάσταση, χωρίς να αποκλείεται η κλιμάκωση των μέτρων, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Μάριος Δημητριάδης, απηύθυνε έκκληση για αναστολή της απεργίας, τονίζοντας ότι οι εργασιακές διαφορές λύνονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και όχι με απεργίες. Σημείωσε επίσης ότι συναντήθηκε πολλές φορές με τους εργαζομένους, τους οποίους και διαβεβαίωσε, με ξεκάθαρο τρόπο, ότι θα διασφαλιστούν τα δικαιώματά τους.