Τερματίζονται οι περικοπές νερού στη Λευκωσία

Σταματούν οι περικοπές νερού στη Λευκωσία και από σήμερα όλοι καταναλωτές έχουν νερό, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας, Νίκος Ζαμπακίδης.

Όπως είπε ο κ. Ζαμπακίδης, “όλες οι περιοχές αυτή τη στιγμή είναι ανοικτές”, απευθύνοντας, ταυτόχρονα, έκκληση προς το καταναλωτικό κοινό όπως αποφύγει την σπατάλη, τουλάχιστον για το τριήμερο που ακολουθεί.ÍÅÑÏ

“Οι περικοπές σταματούν, με την προϋπόθεση ότι οι καταναλωτές μας θα δείξουν τον ανάλογο σεβασμό προς το νερό. Αυτή τη στιγμή όλες οι περιοχές είναι ανοικτές και κάνουμε θερμή έκκληση στους καταναλωτές μας να αποφύγουν τη σπατάλη, λόγω του ότι ακολουθεί τριήμερο. Δεν θα τους κλείσουμε την παροχή καθόλου, αλλά θέλουμε, παρόλο που είναι ταλαιπωρημένοι, να κάνουν λίγη εξοικονόμηση αυτές τις δύο τρεις ημέρες”, σημείωσε.

Πρόσθεσε ότι με λίγη πίστωση χρόνου και υπομονή από τους καταναλωτές, για να αφεθούν τα ντεπόζιτα να γεμίσουν, θα επανέλθουμε σε φυσιολογικά επίπεδα και δεν θα υπάρχουν περιορισμοί.

Κληθείς να απαντήσει στα παράπονα μερίδας πολιτών, οι οποίοι χθες δεν είχαν νερό, όπως προνοούσε ο κατάλογος, ο κ. Ζαμπακίδης είπε ότι λόγω του ότι χθες σημειώθηκαν 20 διαρροές μεγάλες και 50 μικρές, ίσως αυτός ο αριθμός των πολιτών να ήταν μέσα στους άτυχους που δεν είχε νερό χθες το βράδυ.

Ωστόσο, οι ζημιές έχουν αποκατασταθεί και αυτοί τη στιγμή η παροχή νερού είναι ανοικτή για όλους τους καταναλωτές.

Επίσης, είπε ότι αν οι καταγγελίες προέρχονται από την περιοχή της Αγλατζιάς και συγκεκριμένα από πολίτες που μένουν κοντά στο νέο Κοιμητήριο Κωνσταντίνου και Ελένης, ο κ. Ζαμπακίδης ανέφερε πως στη συγκεκριμένη περιοχή υπάρχει όντως πρόβλημα, διότι γίνεται συμπτωματικά ένα σημαντικό έργο, το οποίο είχε αρχίσει πριν τις περικοπές.

“Το έχουμε υπόψη μας και θα στείλω βυτιοφόρο με νερό και το κόστος θα το καταβάλει το ΣΥΛ. Υπάρχει πρόβλημα σε κείνο το σημείο κοντά το κοιμητήριο, αλλά έχουμε συναδέλφους που ελέγχουν ποια ντεπόζιτα είναι άδεια και θα τα γεμίσουμε, για να έχουν και εκείνοι την ίδια μεταχείριση με τους υπολοίπους. Το κόστος θα το επωμιστεί το ΣΥΛ”, κατέληξε.