Τεράστιες οι απώλειες των Ουκρανών στα πολεμικά πεδία

1600 Ουκρανοί στρατιωτικοί νεκροί σε 24 ώρες

Η Ρωσία συνεχίζει να καταγράφει σημαντικές στρατιωτικές επιτυχίες στην ειδική στρατιωτική επιχείρησή της στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, οι απώλειες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων ανήλθαν σε έως και 1.600 στρατιώτες σε μια μόνο ημέρα.

Η Ομάδα Στρατιών «Βορράς» συνέχισε την προέλασή της στις αμυντικές γραμμές των Ουκρανών, πλησιάζοντας κι άλλο το Χάρκοβο, όσο ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι καθησυχάζει με δηλώσεις περί «ανάσχεσης της ρωσικής επίθεσης».

Στη Μαύρη Θάλασσα, οι δυνάμεις του ρωσικού Στόλου κατάφεραν να καταστρέψουν πέντε μη επανδρωμένα σκάφη, ενισχύοντας την ασφάλεια στην περιοχή και αποτρέποντας πιθανές απειλές.

Ταυτόχρονα, στη Χερσώνα δημιουργείται ένα νέο και πολύ πιο ενισχυμένο, σύστημα αεράμυνας, όπως δήλωσαν Ρώσοι αξιωματούχοι στο RIA Novosti, για να διασφαλιστεί η προστασία από αεροπορικές επιθέσεις.

Επιπλέον, τρία ουκρανικά drones καταρρίφθηκαν στο Μοζντόκ, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Βόρειας Οσετίας.

Παρά την άφιξη της δυτικής στρατιωτικής βοήθειας στο Κίεβο, η οποία δεν είχε αποφασιστική επίδραση στην κατάσταση για την Ουκρανία στο πεδίο της μάχης, οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να διατηρούν το πλεονέκτημα.

Οι New York Times σημειώνουν ότι η δυτική στρατιωτική βοήθεια δεν κατάφερε να αλλάξει το ρου των γεγονότων, επιβεβαιώνοντας τη λανθασμένη και απρόσεκτη προσέγγιση των Δυτικών για την προσπάθεια άμυνας του ουκρανικού εδάφους.

Σε διεθνές επίπεδο, ο Γενικός Γραμματέας του NATO, Γενς Στόλτενμπεργκ, εγκατέλειψε σιωπηλά τα σχέδια για τη δημιουργία ενός ταμείου 100 δισεκατομμυρίων ευρώ για το Κίεβο λόγω εσωτερικών διαφωνιών στη συμμαχία, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Η απόφαση ορισμένων δυτικών χωρών να επιτρέψουν στο Κίεβο να χρησιμοποιεί τα όπλα τους κατά στόχων στη Ρωσία δείχνει την επιθυμία για κλιμάκωση της σύγκρουσης και τη δημιουργία έντονου πολεμικού κλίματος.