Θυσία στον αυταρχισμό  της Τουρκίας  τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι ελευθερίες

Η Σουηδία , μια χώρα που για δεκαετίες πρόσφερε άσυλο σε χιλιάδες κατατρεγμένους τώρα υποκύπτει στις απαιτήσεις της  Τουρκίας  για να την δεχθεί στου κόλπους του ΝΑΤΟ

Της Ανδρούλας Γκιούρωφ

Όσοι διατηρούν ακόμα ψευδαισθήσεις ότι το ΝΑΤΟ  και οι χώρες μέλη του είναι οι υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δημοκρατικών ελευθεριών είναι καιρός να ξυπνήσουν. Οι σειρήνες της αφύπνισης έρχονται από την πάλαι πότε προστάτιδα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων την Σουηδία. Μια χώρα που για δεκαετίες πρόσφερε άσυλο σε καταδιωκόμενους πολίτες, πολιτικούς , επιστήμονες,  ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών  , οι οποίοι κατέφευγαν    από τα απολυταρχικά καθεστώτα των χωρών τους. Όταν η δικτατορία στην Ελλάδα μεσουρανούσε και τα νησιά του Αιγαίου ασφυκτιούσαν από αντιστασιακούς κατά της αμερικανοκίνητης χούντας, η Σουηδία ήταν η κατ’ εξοχήν χώρα που τους φιλοξενούσε και τους πρόσφερε πολιτικό άσυλο.

Σήμερα η σκανδιναβική αυτή χώρα κάνει ένα τεράστιο βήμα οπισθοδρόμησης  και μπαίνει στην μαύρη λίστα των υποτακτικών της Άγκυρας. Ως μια θλιβερή ορτινάντζα  σπεύδει να κάνει τα θελήματα της Τουρκίας διαγράφοντας το ιστορικό παρελθόν της .

Υποκύπτει στις ιταμές πιέσεις της Άγκυρας προκειμένου να συναινέσει για την ένταξη της στο ΝΑΤΟ. Βέβαια η βορειοατλαντική συμμαχία δεν έχει κανένα πρόβλημα αν η Σουηδία   είναι έτοιμη με κάθε τίμημα   να ικανοποιήσει τις απαράδεκτες απαιτήσεις της Τουρκίας .

Αντίθετα την βολεύει να εξαφανιστούν οι δημοκρατικές αρχές δικαίου για τις οποίες θυσιάστηκε με τη δολοφονία του ο πρώην πρωθυπουργός της Σουηδίας Όλαφ Πάλμε και έγινε σύμβολο αγώνα των λαών που αγωνίζονται για την επικράτηση τους. Τώρα στη Σουηδία νυχτώνει  και μόνο ένα φως αχνοφέγγει στο σκοτάδι. Είναι η ελπίδα να αντιδράσουν όχι μόνο οι Σουηδοί αλλά και οι άλλοι λαοί της Ευρώπης και να διαδηλώσουν κατά του σκοταδισμού και υπέρ των παναθρώπινων αξιών και αρχών.

Σχέδιο εξόντωσης των Κούρδων 

 Την περασμένη Παρασκευή, οι αρμόδιες αρχές  της Σουηδίας   καταργώντας στην πράξη τις αρχές του ασύλου, των δημοκρατικών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, απέλασε έναν Κούρδο οδηγό λεωφορείου ο οποίος είχε κάνει πριν μερικά χρόνια αίτηση ασύλου.  Ο Κούρδος  Μαχμούτ Τατ, από το Ντερσίμ της Τουρκίας, διώχθηκε κακήν κακώς αφού λίγο νωρίτερα του ανακοίνωσαν ότι   απορρίπτεται η αίτηση ασύλου και ότι η παραμονή του στη χώρα συνιστά απειλή. Στη συνέχεια τον έβαλαν στο αεροπλάνο και τον  έστειλαν στην Κωνσταντινούπολη   για να καταλήξει στα μπουντρούμια των τουρκικών φυλακών με χιλιάδες άλλους ομοεθνείς του.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ ο Τατ κατηγορείται για τη συμμετοχή του στο Κόμμα Εργατών του Κουρδιστάν (ΡΚΚ). Ο ίδιος   είπε ότι η μόνη πράξη στην οποία συμμετείχε ήταν δύο «δημοκρατικές διαμαρτυρίες». «Ως ένας συνηθισμένος πολίτης, πήρα το μέρος των καταπιεσμένων και υποστήριξα τον δημοκρατικό αγώνα. Αν αυτό είναι τρομοκρατία, ναι είμαι τρομοκράτης», είπε χαρακτηριστικά.

Αναμένεται η συνέχεια

Μετά τον Ντερσίμ οι σουηδικές αρχές αναμένεται να ικανοποιήσουν όλα  τα τελεσίγραφα της Άγκυρας. Σύμφωνα με τον κ. Ερντογάν, η Στοκχόλμη του έχει υποσχεθεί να του στείλει 73 πρόσφυγες, αλλά και να αλλάξει την εσωτερική της «αντιτρομοκρατική» νομοθεσία, ώστε η Τουρκία να επιτρέψει την ένταξη της στο ΝΑΤΟ!

Αυτή είναι η αγγελικά πλασμένη δημοκρατία της δήθεν πολιτισμένης Δύσης όπου μέσα στη λυκοφωλιά του ΝΑΤΟ λύνονται οι διαφορές των συμμάχων,  οι οποίοι τώρα εντέλλονται να καταστρέψουν τη Ρωσία. Εν ονόματι όπως διακηρύσσουν της δημοκρατίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του σεβασμού της κυριαρχίας των κρατών.

Μόνο που στις πλείστες των περιπτώσεων , όπως   της Κύπρου , της Σερβίας και άλλων χωρών,  παραβιάστηκαν με τον πιο ανηλεή τρόπο- με βομβαρδισμούς και σπονδές αίματος- οι πιο πάνω διακηρυγμένες αρχές του ΝΑΤΟ  και των συμμάχων του.

Οι φιλοΝΑΤΟϊκοί στην Κύπρο και ένα αυτοκτονικό εγχείρημα 

 Όσοι λαοί διαγράφουν από το DNA  και την μνήμη τους το ιστορικό παρελθόν τους, κινδυνεύουν να αφανισθούν  μέσα στη συνάφεια των συμφερόντων μιας ιμπεριαλιστικής συμμαχίας που έχει αιματοκυλίσει τον πλανήτη.

Οι φιλοΝΑΤΟϊκοί στην Κύπρο με επικεφαλής και πρωτομάστορα τον υποψήφιο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου,  ο οποίος υπόσχεται να εντάξει την Κύπρο στην Βορειοατλαντική συμμαχία αν και εφόσον εκλεγεί στο ύπατο αξίωμα,  φαίνεται να μην έχουν αντιληφθεί με πιο τίμημα μπορεί να επιτευχθεί κάτι τέτοιο. Προφανώς  αποκρύβουν από το λαό τις συνέπειες ενός τέτοιου αυτοκτονικού εγχειρήματος.

Η Τουρκία δεν πρόκειται να δεχθεί ποτέ την ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ. Θα συναινέσει  μόνο αν υποκύψουμε σε όλες τις ιταμές αξιώσεις της και γίνουμε υπόδουλοι ενός καθεστώτος όπου η δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα πεθαίνουν καθημερινά  στα σκοτεινά κελιά των φυλακών της Τουρκίας. 

Όταν πριν μερικά χρόνια γίνονταν έντονες συζητήσεις στην Κύπρο για την ένταξη της στον  Συνεταιρισμό  για την Ειρήνη (προθάλαμο του ΝΑΤΟ) ο   πρώην  πρόεδρος της Δημοκρατίας , αείμνηστος Τάσσος Παπαδόπουλος, δήλωνε πως σε μια τέτοια περίπτωση «η Τουρκία θα είναι ο στρατηγός και η Κύπρος ένας απλός δεκανέας αναγκασμένος να υπακούει και  εφαρμόζει τις εντολές της…».       

Μόνο να ρίξουμε μια ματιά στα κατεχόμενα θα αντιληφθούμε τι είναι ικανή να πράξει η Τουρκία.

 Είναι ενδεικτική εξάλλου η περίπτωση του   γνωστού σχεδιαστή  μόδας Μπαρμπαρός Σανσάλ, ο οποίος διέμενε στα κατεχόμενα. Όταν επέκρινε την Τουρκία,  ο Ερντογάν  απαίτησε από το κατοχικό καθεστώς να συλληφθεί και να απελαθεί . Προτού καν εκδοθεί η απόφαση του ψευδοδικαστηρίου   οι κατοχικές αρχές τον απέλασαν πίσω στην Τουρκία.  Η επίθεση που δέχθηκε πριν καν  κατεβεί  από το αεροπλάνο στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης ήταν πρωτόγνωρη σε αγριότητα. Λιντσαρίστηκε στο αεροδρόμιο μπροστά στα μάτια της Αστυνομίας. Αυτό  δεν είναι το μοναδικό  δείγμα αυταρχισμού της Άγκυρας.

48 χρόνια κατοχής στο βόρειο τμήμα της Κύπρου υπάρχει μια μακρά αλυσίδα ανομιών και δολοφονιών  , όπως του Κουτλού Ανταλί και άλλων. Η Τουρκία μετέτρεψε το ψευδοκράτος σε ένα καθεστώς μαφίας χρησιμοποιώντας το ως την πίσω αυλή της για να συγκαλύπτει τις παρανομίες της, το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και την λεηλασία ξένων περιουσιών. Τώρα κατασκευάζει αεροπορική βάση στο ακρωτήρι της Καρπασίας και κανένα ΝΑΤΟ και καμιά Ε.Ε. δεν ενοχλούνται ότι παραβιάζεται η κυριαρχία ενός κράτους  μέλους του ΟΗΕ και της ίδιας της Ενωμένης Ευρώπης.

Όταν το ΝΑΤΟ συνέδραμε τον σφαγέα της Κύπρου για να εισβάλει στην Κύπρο και να κατακτήσει μέσα από ένα σχέδιο συνωμοσίας και παράδοσης , πως είναι δυνατόν σήμερα όπου έχουν οξυνθεί οι ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις να ενδιαφερθεί για την περίπτωση της Κύπρου;

Η μόνη ελπίδα είναι να ξεσηκωθούν οι λαοί  για να υπερασπιστούν την ειρήνη και τις πανανθρώπινες αξίες. Να αξιώσουν την κατάργηση όλων των στρατιωτικών συμμαχιών και συνασπισμών που μετατρέπονται σε μια απέραντη κρεατομηχανή προς όφελος των ιμπεριαλιστικών στοχεύσεων τους.

Η Κύπρος θύμα εισβολής και κατοχής να μείνει μακριά από αυτοκτονικά εγχειρήματα  που θα σημάνουν και το τέλος του ελληνισμού σε αυτό το πανάρχαιο νησί που για αιώνες το κούρσευαν   ξένοι βαρβάροι αλλά ακόμη αντιστέκεται και  φυλάει Θερμοπύλες.