Ο Πούτιν προειδοποιεί ότι η συνέχιση των παραδόσεων όπλων στην Ουκρανία οδηγεί σε περαιτέρω «αποσταθεροποίηση»

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατήγγειλε σήμερα τον «επικίνδυνο χαρακτήρα» των παραδόσεων PUTIN-1024x642δυτικών όπλων στην Ουκρανία και προειδοποίησε για περαιτέρω «αποσταθεροποίηση», κατά τη διάρκεια της τηλφωνικής συνομιλίες που είχε με τον Γάλλο ομόλογο του Ε.Μακρόν και τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς.

«Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε τον επικίνδυνο χαρακτήρα (του γεγονότος) ότι η Ουκρανία συνεχίζει να κατακλύζεται από δυτικά όπλα, προειδοποιώντας για τους κινδύνους περαιτέρω αποσταθεροποίησης της κατάστασης και επιδείνωσης της ανθρωπιστικής κρίσης», σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου που εκδόθηκε μετά την τηλεφωνική συνομιλία, μεταδίδει το ΑΠΕ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς είχαν σήμερα από κοινού τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και του ζήτησαν να απελευθερώσει τους 2.500 Ουκρανούς μαχητές που ήταν κρυμμένοι μέσα στο εργοστάσιο χάλυβα Αζοφστάλ στη Μαριούπολη και αιχμαλωτίστηκαν από τη Ρωσία.

Επανέλαβαν επίσης, την απαίτηση τους για άμεση παύση του πυρός και κάλεσαν τον Ρώσο πρόεδρο να προχωρήσει σε απευθείας συνομιλίες, το ταχύτερο δυνατό, με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

Ο πρόεδρος Μακρόν και ο καγκελάριος Σολτς επισήμαναν στον πρόεδρο Πούτιν ότι θα πρέπει να αρθεί ο αποκλεισμός της Οδησσού ούτως ώστε να καταστεί εφικτή η εξαγωγή δημητριακών από την Ουκρανία μέσω της Μαύρης θάλασσας και να αποφευχθεί μία παγκόσμια επισιτιστική κρίση.