Ο Χ.Κίσινγκερ στη «λίστα των εχθρών της Ουκρανίας» ως «συνεργό στα εγκλήματα της Ρωσίας»

Ο πρώην υπουργός των ΗΠΑ Χένρι Κίσινγκερ συμπεριελήφθη στην πλατφόρμα Миротворец KissingerDavos2022a1(Mirotvorets), με τη λίστα των εχθρών της Ουκρανίας, αφότου ζήτησε να κάνει παραχωρήσεις το Κίεβο έναντι της Ρωσίας για να λήξει ο πόλεμος, μεταδίδουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

 «Συνεργός στα εγκλήματα»

Στη λίστα των εχθρών της Ουκρανίας, που δημοσιεύει η ουκρανική πλατφόρμα Миротворец (Mirotvorets, Ειρηνοποιός) κατέληξε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χένρι Κίσινγκερ, όπως μεταδίδει το διεθνές ρωσόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο RTVI στο Telegram.

Η κάρτα του  αναφέρει ότι «συμμετείχε στην ειδική επιχείρηση πληροφόρησης της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας» και είναι επίσης «συνεργός στα εγκλήματα των ρωσικών αρχών», μεταδίδουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Οι συντάκτες της λίστας δημοσίευσαν επίσης σύντομη βιογραφία του Κίσινγκερ με παραπομπές σε συνδέσμους που περιέχουν τις δηλώσεις του, οι οποίες δημοσιεύτηκαν στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Κίσινγκερ, μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, είχε προτείνει στη Δύση να εγκαταλείψει τις προσπάθειές της να επιτύχει μια στρατιωτική ήττα της Ρωσίας στην Ουκρανία και στο Κίεβο να κάνει εδαφικές παραχωρήσεις.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των πλευρών της σύγκρουσης, όπως είπε, πρέπει να ξαναρχίσουν τους επόμενους δύο μήνες, διαφορετικά «θα προκληθεί ένταση, η οποία δεν θα είναι εύκολο να ξεπεραστεί».