Παρέμβαση Υπουργού Παιδείας για την αγορά υπηρεσιών στην εκπαίδευση ζητά η Επιτροπή Παιδείας της Βουλής

imagewΠαρέμβαση του Υπουργού Παιδείας για επίλυση του προβλήματος της αγοράς υπηρεσιών στον τομέα της εκπαίδευσης ζητά η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού σε επιστολή που αποφάσισε να αποστείλει στον Πρόδρομο Προδρόμου, μετά το πέρας της συνεδρίας της την Τετάρτη.

Στην επιστολή η Επιτροπή αναφέρει προς τον Υπουργό ότι αποφάσισε ομόφωνα όπως ζητήσει την παρέμβασή του προκειμένου να επιλυθεί το χρόνιο πρόβλημα που αφορά την αγορά υπηρεσιών στον τομέα της εκπαίδευσης.

«Ως εκ τούτου, η Επιτροπή σας καλεί  όπως, δεδομένης της πολιτικής σας βούλησης, προβείτε στη λήψη μέτρων, στο μέτρο του δυνατού, για την αποκατάσταση του δικαιώματος στην εργασία αλλά και την ισονομία για όλους τους εργαζόμενους στον τομέα της εκπαίδευσης», αναφέρεται στην επιστολή την οποία υπογράφει ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, Παύλος Μυλωνάς.

Παράλληλα ο  Βουλευτής τους ΔΗΚΟ, Χρύσανθος Σαββίδης, κατήγγειλε μετά το πέρας της συνεδρίας της Επιτροπής Παιδείας ότι τις τελευταίες μέρες έγιναν δέκτες παραπόνων από γονείς ότι δεν μπορούν να εγγράψουν τα παιδιά τους σε τεχνικές σχολές και τους δίνουν ως εναλλακτική επιλογή να εγγραφούν σε άλλες τεχνικές σχολές άλλων περιοχών.

«Είναι αδιανόητο εν έτη 2021 να μην υπάρχει το συνταγματικό δικαίωμα στα παιδιά να επιλέξουν το σχολείο που θέλουν να φοιτήσουν αλλά και τον κλάδο σπουδών», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι το Υπουργείο Παιδείας θα πρέπει να δώσει άμεσες λύσεις, έτσι ώστε τα παιδιά να φοιτήσουν στα σχολεία στα οποία επιθυμούν.

Ο Βουλευτής της ΔΗΠΑ, Αλέκος Τρυφωνίδης, ανέφερε ότι στην πρώτη συνεδρία της Επιτροπής Παιδείας δήλωσαν την πολιτική βούληση της Δημοκρατικής Παράταξης για θετική συμβολή σε αυτή τη σημαντικότατη, όπως είπε, Επιτροπή, για διαμόρφωση όλων εκείνων των πολιτικών που θα αλλάξουν την μελλοντική κοινωνία για τα παιδιά μας.

Πρόσθεσε ότι η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας έστειλε ομόφωνα επείγουσα επιστολή στον Υπουργό Παιδείας για να επιδείξει την αναγκαία πολιτική βούληση προς επίλυση του χρονίζοντος προβλήματος της αγοράς υπηρεσιών στον τομέα της εκπαίδευσης. Πρέπει, πρόσθεσε, το Υπουργείο Παιδείας να επιδείξει ευαισθησία για τους εργαζόμενους και να αποδείξει ότι θα χειρίζεται τους εκπαιδευτικούς με ισοτιμία και ισονομία, σε αυτό το πολύ σημαντικό θέμα.

Ανέφερε, επίσης, ότι ζήτησαν να έρθει ο Υπουργός την ερχόμενη εβδομάδα και ένα από τα θέματα που θα επιθυμούσαν να συζητήσουν μαζί του είναι η μη επάρκεια θέσεων στις τεχνικές σχολές, με αποτέλεσμα μαθητές που θέλουν να ακολουθήσουν την τεχνική κατεύθυνση να οδηγούνται σε τμήματα που δεν είναι της αρεσκείας τους, είτε να οδηγούνται ξανά στο Λύκειο, κάτι που όπως είπε, αποτρέπει τους μαθητές από την επαγγελματική εκπαίδευση, που έχει τόσο ανάγκη ο τόπος.