Οι εκπαιδευτικοί στα ΑΒΠ καλούν το κράτος να τηρήσει τις δεσμεύσεις του

imagewΟι Συντεχνίες ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ και ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ κάλεσαν εκ νέου το κράτος να τηρήσει τις δεσμεύσεις του, να συμπεριφερθεί σωστά και ηθικά ως εργοδότης πρότυπο και να δώσει ένα οριστικό και δίκαιο τέλος στην άδικη μεταχείριση των εργαζομένων που απασχολούνται με αγορά υπηρεσιών στα Απογευματινά και Βραδινά Προγράμματα  (ΑΒΠ) του Υπουργείου Παιδείας.

Σε ανακοίνωση τους οι Συντεχνίες προσθέτουν ότι η ευθύνη για την επ’ αόριστο απεργία στα εν λόγω προγράμματα η οποία φαίνεται ότι θα επηρεάσει και τη νέα σχολική χρονιά, βαραίνει εξολοκλήρου το ΥΠΠΑΝ και την Κυβέρνηση. Προστίθεται ότι τη Δευτέρα, 14 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε  συνάντηση μεταξύ των Συντεχνιών ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ και ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ και εκπροσώπων των Απογευματινών και Βραδινών Προγραμμάτων του ΥΠΠΑΝ, με τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου και τον Αν. Πρόεδρο Χάρη Γεωργιάδη κατά την οποία  διαβεβαίωσαν ότι κατανοούν το πρόβλημα και είναι ως ΔΗΣΥ έτοιμοι να συμβάλουν στην επίλυσή του σ’ ένα πλαίσιο δημοσιονομικής ουδετερότητας και με έναν τρόπο σωστό και δίκαιο για το προσωπικό.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι οι εκπρόσωποι του ΔΗΣΥ ζήτησαν μία εβδομάδα διορία για να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε το αργότερο την Τρίτη 22/06 ή την Τετάρτη 23/06, να πραγματοποιηθεί δεύτερη συνάντηση για ενημέρωση των Συντεχνιών και των εκπροσώπων των προγραμμάτων, αλλά σήμερα Δευτέρα, 28 Ιουνίου, έχουν παρέλθει δύο εβδομάδες από την πρώτη συνάντηση, χωρίς καμία ενημέρωση από πλευράς του κ. Νεοφύτου ως είχε υποσχεθεί.

Έγιναν πολλές προσπάθειες από πλευράς των Συντεχνιών για επικοινωνία με τον ίδιο, χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα, αναφέρεται τέλος.

Οι συντεχνίες αναφέρουν επίσης ότι υπάρχουν πληροφορίες από το ΥΠΠΑΝ ότι την Δευτέρα 05/ Ιουλίου/ 2021 θα ανακοινωθούν οι προκηρύξεις των προγραμμάτων που έληξαν τη φετινή σχολική χρονιά, με το ίδιο καθεστώς της αγοράς υπηρεσιών..