Ο Υπ.Παιδείας ενημέρωσε για τον τρόπο λειτουργίας των Ιδιωτικών Σχολείων


imagewΓια τον τρόπο που θα λειτουργήσουν τα σχολεία σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο, το οποίο θα είναι κοινό σε όλα τα σχολεία, τόσο στα δημόσια όσο και στα ιδιωτικά, ενημέρωσε το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας την Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Ιδιωτικών Σχολείων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου είχε σήμερα, στο Υπουργείο, συνάντηση με εκπροσώπους της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Ιδιωτικών Σχολείων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από πλευράς Υπουργείου, ο Διευθυντής Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Ηλίας Μαρκάτζης, ο Πρώτος Λειτουργός Εκπαίδευσης, αρμόδιος για την Ιδιωτική Εκπαίδευση Ανδρέας Φιλίππου και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Προδρόμου είπε ότι κατά την συνάντηση αντάλλαξαν απόψεις για τη νέα σχολική χρονιά και έγινε ενημέρωση από πλευράς του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ)  για τον τρόπο που θα λειτουργήσουν τα σχολεία σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο, το οποίο θα είναι κοινό σε όλα τα σχολεία, τόσο στα δημόσια όσο και στα ιδιωτικά.

Όπως είπε, το υγειονομικό πρωτόκολλο, «το οποίο ουσιαστικά είναι το ίδιο με εκείνο που είχαμε εφαρμόσει στα σχολεία τον περασμένο Μάιο, επικαιροποιείται σε κάποια σημεία με βάση τα τελευταία δεδομένα και τις τελευταίες οδηγίες και συστάσεις που έχουμε από το Υπουργείο Υγείας».

«Θα πρέπει όλοι να τηρήσουμε τις υγειονομικές προφυλάξεις και τα ιδιωτικά σχολεία θα τηρήσουν τα μέτρα, τα οποία είναι απαραίτητα για την ασφάλεια των παιδιών, των εκπαιδευτικών αλλά και όλων των άλλων εργαζομένων στα σχολεία. Αυτές τις μέρες, αφού έχουν ήδη ενσωματωθεί αυτές οι αλλαγές και παρατηρήσεις θα έχουμε την τελική γνώμη του Υπουργείου Υγείας και, οπωσδήποτε πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, το υγειονομικό πρωτόκολλο θα έχει κοινοποιηθεί σε όλα τα σχολεία και θα εναπόκειται μετά στη διεύθυνση των σχολείων να το εφαρμόσουν σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς», πρόσθεσε.

Ο κ. Προδρόμου επανέλαβε ότι στο ΥΠΠΑΝ θα λειτουργήσουν ειδικές τηλεφωνικές γραμμές αποκλειστικά  για το θέμα των υγειονομικών κανόνων και των πρωτοκόλλων.

«Μια τηλεφωνική γραμμή στην οποία θα μπορούν να απευθύνονται εκπαιδευτικοί, οι οποίοι θα αντιμετωπίζουν ζητήματα μέσα στα σχολεία και μια δεύτερη γραμμή στην οποία μπορούν να απευθύνονται γονείς. Αυτές οι τηλεφωνικές γραμμές επικοινωνίας θα είναι βεβαίως και στη διάθεση των ιδιωτικών σχολείων. Ταυτόχρονα, θα εκδοθεί ένα ενημερωτικό βιβλιάριο με τις βασικές οδηγίες που θα διανεμηθεί σε όλους τους γονείς, συμπεριλαμβανομένων των γονέων των σχολείων της ιδιωτικής  εκπαίδευσης, ούτως ώστε να εξασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή συνεργασία ανάμεσα στο σχολείο και την οικογένεια», συμπλήρωσε.

Αυτή η συνεργασία, συνέχισε ο κ. Προδρόμου, είναι το απαραίτητο στοιχείο «για να καταφέρουμε να τηρήσουμε τους κανόνες να φοιτήσουν τα παιδιά με ασφάλεια αλλά ταυτόχρονα να λειτουργήσουν και τα σχολεία απρόσκοπτα για να δώσουμε την παιδεία που χρειάζεται».

«Όλοι μαζί, εκπαιδευτικοί, γονείς και Υπουργείο θα εξασφαλίσουμε μαζί με την ποιότητα της εκπαίδευσης και την υγειονομική ασφάλεια. Στη συνέχεια, βέβαια θα επαναλάβουμε και τις συναντήσεις με τους εκπροσώπους των ιδιωτικών σχολείων και με όλους τους άλλους εταίρους μας», σημείωσε.

Ο κ. Προδρόμου είπε, επίσης, ότι ενημέρωσε την Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Ιδιωτικών Σχολείων για όλες τις προσπάθειες και ενέργειες που έχει κάνει το Υπουργείο σχετικά με τις σπουδές φετινών τελειόφοιτων, οι οποίοι ενδιαφέρονται να σπουδάσουν σε βρετανικά πανεπιστήμια.

«Συζητήσαμε για το θέμα, άκουσα απόψεις, εισηγήσεις. Γνωρίζω ότι είναι ένα θέμα που απασχολεί έντονα τους γονείς και τους ενημέρωσα για τις προσπάθειες και τις ενέργειες που κάναμε τόσο στο Υπουργείο Παιδείας όσο και στο Υπουργείο Εξωτερικών και για τη συζήτηση που θα έχω την 1η Σεπτεμβρίου με την Βρετανίδα ομόλογό μου, την Υφυπουργό Πανεπιστημίων του Ηνωμένου Βασιλείου», κατέληξε.