Τραμπ: Σε «άλλη Βενεζουέλα» θα μετατραπούν οι ΗΠΑ αν νικήσει ο Μπάιντεν

imagewΔηκτικός απέναντι στον Τζο Μπάιντεν και την Καμάλα Χάρις ήταν, τη Δευτέρα (17/08, τοπική ώρα), ο Ντόναλντ Τραμπ σε προεκλογική συγκέντρωσή του, καθώς προειδοποίησε πως οι ΗΠΑ θα μετατραπούν σε «άλλη Βενεζουέλα», σε περίπτωση επικράτησης των αντιπάλων του στις επικείμενες προεδρικές εκλογές.

Τα βέλη του κατά του Τζο Μπάιντεν και της Καμάλα Χάρις εξαπέλυσε, τη Δευτέρα (17/08, τοπική ώρα), ο Ντόναλντ Τραμπ σε προεκλογική συγκέντρωση στο Ουισκόνσιν, λέγοντας πως αν εκλεγούν οι Δημοκρατικοί, τον Νοέμβριο, τότε οι ΗΠΑ θα μετατραπούν σε «άλλη Βενεζουέλα».

Ειδικότερα, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε:

«Είναι οι πιο επικίνδυνες εκλογές που είχαμε ποτέ. Θα είναι μια άλλη Βενεζουέλα. Το έλεγα ελαφρά, το λέω τώρα πολύ έντονα, θα είναι μια μεγάλης κλίμακας, πολύ μεγάλης κλίμακας Βενεζουέλα εάν κερδίσουν. Θα κερδίσουμε! Ο μόνος τρόπος να χάσουμε αυτές τις εκλογές είναι εάν οι εκλογές είναι νοθευμένες».

Η Προεδρία του Τραμπ χαρακτηρίστηκε από εχθρότητα σε σοσιαλιστικές χώρες, όπως η Κούβα και η Κίνα, αλλά και ενάντια σε κράτη με ισχυρά σοσιαλιστικά κινήματα.

Μάλιστα, το ανερχόμενο σοσιαλιστικό κίνημα στις ΗΠΑ, το οποίο έχει τόσο σοσιαλδημοκρατικά όσο και επαναστατικά στοιχεία, δεν έτυχε καλύτερης τύχης από τον Τραμπ.

Ο Ρεπουμπλικάνος πολιτικός δήλωσε σε ομιλία του, το 2019, ότι «η Αμερική δεν θα γίνει ποτέ σοσιαλιστική χώρα» και αντιτάχθηκε τόσο στον Νόμο Ιατρικής Φροντίδας για Όλους όσο και στον Νόμο Περί Προσιτής Περίθαλψης.

Επίσης, ο Τραμπ ανέφερε κατά την προεκλογική συγκέντρωση στο Ουισκόνσιν πως ο Μπάιντεν είναι δούρειος ίππος για τον Σοσιαλισμό».