Στην Κύπρο αύριο ο Ελληνας πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας

Φθάνει την Δευτέρα στις 8 το πρωί με ειδική πτήση στην Κύπρο για την πρώτη του επίσημη επίσκεψη ο νέος Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας.ΣΥΡΙΖΑ ΔΙΑΡΚΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Τον Ελληνα Πρωθυπουργό θα υποδεχτεί στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης.

Ο Ελληνας Πρωθυπουργός θα γίνει δεκτός στις 1000 από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη με τον οποίο θα έχει το πρωί κατ`ιδίαν συνάντηση. Θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες και δηλώσεις στα ΜΜΕ. Στο Προεδρικό Μέγαρο θα γίνει απόδοση τιμών και κατάθεση στεφάνου στον ανδριάντα του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου.

Ο κ. Τσίπρας αμέσως μετά το Προεδρικό θα επισκεφθεί τα Φυλακισμένα Μνήματα, όπου θα γίνει τρισάγιο και κατάθεση στεφάνου στην παρουσία του Υπουργού Άμυνας Χριστόφορου Φωκαΐδη.

Ακολούθως θα μεταβεί στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, όπου θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο.

Στην συνέχεια, θα αναχωρήσει για την Βουλή των Αντιπροσώπων για να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Λ. Ομήρου. Θα έχει 15λεπτες επίσης συναντήσεις σε αίθουσα της Βουλής με τους αρχηγούς των Κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Αργότερα ο Ελληνας Πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις, με τον τέως Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, την Επιτροπή Συγγενών Αγνοουμένων και με ΜΚΟ.

Στις 20:00 ο κ. Τσίπρας θα προσφωνήσει την Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Προέδρου της Βουλής.

Στην συνέχεια, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς τιμή του Ελληνα Πρωθυπουργού.

Την Τρίτη το πρωί, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να επισκεφθεί τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας για να καταθέσει στεφάνι, στην παρουσία του Υπουργού Άμυνας Χριστόφορου Φωκαΐδη. Θα επισκεφθεί επίσης, και το στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ, όπου θα τύχει ενημέρωσης από τον Διοικητή της ΕΛΔΥΚ.

Ο Ελληνας Πρωθυπουργός αναχωρεί τέλος, στις 1230 από το Αεροδρόμιο Λάρνακας με προορισμό την Ρώμη.