Μεγάλες απώλειες Τούρκων στρατιωτών και μισθοφόρων του Ερντογάν και στη Λιβύη

Ο Χαλέντ αλ Μαχγκούμπ – επικεφαλής του τμήματος κινητοποίησης του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA) υπό τον στρατάρχη Χαφτάρ – δήλωσε στη Russia Today ότι ο αριθμός του προσωπικού του τουρκικού στρατού που σκοτώθηκε στη Λιβύη από τις Ενοπλες Δυνάμεις είναι μέχρι σήμερα 16, ενώ οι νεκροί, στις τάξεις των μισθοφόρων που έχουν μεταφερθεί με εντολή του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από τη Συρία, ανέρχονται σε 105.lna-libya-1024x682

 «Υποσχόμαστε περισσότερους»

«Υποσχόμαστε στον τούρκο πρόεδρο περισσότερους», πρόσθεσε ο Μαχγκούμπ.

Ο στρατιωτικός δήλωσε, επίσης, στο «Sky News Arabia» ότι οι τούρκοι σύμβουλοι και αξιωματικοί καθοδηγούν τις πολιτοφυλακές και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πως βρίσκονταν στη Μισράτα, τη Σύρτη και αλλού.

«Ο Εθνικός Στρατός στόχευσε αρκετούς από αυτούς καθώς έμπαιναν στο στρατόπεδο της Τρίπολης Falah», είπε. Αλλες πηγές ανέφεραν στο Al Arabiya ότι σε βομβαρδισμό από τον Εθνικό Στρατό του λιμανιού της Τρίπολης σκοτώθηκαν τρεις τούρκοι διοικητές.

Εκμεταλλεύτηκαν την εκεχειρία

Στις αρχές της εβδομάδας, ο διοικητής του LNA Χαλίφα Χαφτάρ δήλωσε ότι οι αντίπαλες δυνάμεις της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνία (GNA) εκμεταλλεύτηκαν την εκεχειρία για να αναπτύξουν στη Λιβύη μισθοφόρους από τη Συρία.

Στις 18 Φεβρουαρίου, μάλιστα, ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης στόχευσε τουρκικό πλοίο που μετέφερε όπλα και πυρομαχικά ενώ έδενε στο λιμάνι της Τρίπολης καθώς και αποθήκη με όπλα που προέρχονταν από την Τουρκία.