Έκαναν γαργάρα τις …βόμβες του Γενικού Ελεγκτή!

 

Aν σε άλλους καιρούς   βρίσκαμε σε εκθέσεις του Γενικού Ελεγκτή διατυπώσεις   τόσο δεικτικές και καυστικές όσο αυτές που περιέχονται στην τελευταία έκθεση του κ. Οδυσσέα Μιχαηλίδη θα γινόταν ο χαμός! Δεν είναι συχνό φαινόμενο ο Γενικός Ελεγκτής να διαπιστώνει ÐÑÏÅÄÑÏÓ  ÄÇÌÏÊÑÁÔÉÁÓ ÔÅËÅÔÇ ÅÐÉÄÏÓÇÓ ÐÑÁÎÅÙÍ ÄÉÏÑÉÓÌÏÕ - ÏÄÕÓÓÅÁÓ ÌÉ×ÁÇËÉÄÇÓ  ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΥ ΣΥΓΚΡΟΥΟΝΤΑΝ ΜΕ ΑΡΧΕΣ ΗΘΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ από το δικηγορικό γραφείο Νίκος Χρ. Αναστασιάδης και Συνεταίροι, σχετικά με το γνωστό θέμα της νομικής εκπροσώπησης της Ryanair από το εν λόγω γραφείο που ανήκει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας!

Αυτές οι αναφορές λοιπόν, όπως και άλλες που κάνουν λόγο για << παράδειγμα κακοποίησης των αρχών ηθικής>> σε θέμα που αφορά τον Υπουργό Oικονομικών, την Γενική Λογίστρια και τον Πρόεδρο της KPMG, έγιναν γαργάρα από το δημοσιογραφικό μας κατεστημένο. Αν εμφανίζονταν σε άλλες εποχές τέτοιες επισημάνσεις και έθιγαν άλλους Προέδρους και κυβερνητικά στελέχη θα είχαμε χαλασμό Κυρίου. Ομως οι ειδήσεις αυτές πέρασαν στα ψιλά. Οι δημοσιογράφοι στα πιο πολλά ΜΜΕ τις θεώρησαν ασήμαντες για να τις αναδείξουν . θα τσαλάκωναν εικόνες που οι μαστόροι τους θέλουν να παρουσιάζουν Οσίες Μαρίες.

 

Οι προδότες «ήρωες»

Τί να περιμένει κανείς σε μια ημικατεχόμενη χώρα όταν οι άνθρωποι που μας κυβερνούνimages-1 τιμούν και εκφωνούν διθυράμβους για αυτούς που προετοίμασαν την προδοσία της Κύπρου και παρέδωσαν το νησί μας στους σημερινούς κατακτητές του; Είναι ποτέ δυνατόν να αναμένει κανένας προκοπή και φωτεινή προοπτική σε μια χώρα , της οποία Υπουργοί , ο Πρόεδρος,   στελέχη και βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος λιβανίζουν και αποδίδουν τιμές σε άνθρωπο όπως ο Γρίβας, ο οποίος ηγήθηκε της ΕΟΚΑ Β, η οποία με το     προδοτικό προαξικόπημα άνοιξε τις κερκόπορτες στον Αττίλα;

Ολοι βλέπουμε αυτό το θέατρο του παράλογου να παίζεται και σιωπούμε, ως να μην συμβαίνει τίποτα. Ετσι παραχαράσσεται χρόνο με το χρόνο η ιστορία. Ετσι μέρα με τη μέρα οι προδότες γίνονται ήρωες και αυτοί που θυσίασαν ηρωικά τη ζωή τους για την αξιοπρέπεια της χώρας μας, περιθωριοποιούνται,  παραγνωρίζονται και περιφρονούνται. Είναι ντροπή!

 

Χαλαράααα με τον τουρισμό, έχουμε άλλες έγνοιες!

Στην Ελλάδα μαθαίνουμε πως οι φορείς του τουρισμού κάνουν πραγματικό πόλεμο για να κερδίσουν όσο το δυνατό μεγαλύτερο μερίδιο από την ρωσική πίτα. Διαπραγματεύονται τιμές κάνουν αντιπροτάσει ς, και αλλεπάλληλες επαφές και βρίσκονται σε συνεχή εγρήγορση για να περιορίσουν στο ελάχιστο το ενδεχόμενο μείωσης του τουριστικού ρεύματος.ÔÏÕÑÉÓÌÏÓ ÁÕÎÇÓÇ - ÐÑÙÔÁÑÁÓ

Στην Κύπρο τα πράγματα είναι χαλαραααά. Το πήραμε απόφαση ότι φέτος θα έχουμε δραματική μείωση από τη Ρωσία και συμφιλιωθήκαμε. Απλώς περιμένουμε παθητικά τις εξελίξεις να το επιβεβαιώσουν. Στον ΚΟΤ ο πρόεδρος   μαζί με τον Υπουργό Τουρισμού έχουν άλλες έγνοιες . Ο πόλεμός τους εξαντλείται σε αντιπαραθέσεις και έχθρες στο ανώτατο επίπεδο. Ψάχνουν να βρουν μαρτυρίες και νομικά ερείσματα για να εξοντώσουν όσους θεωρούν ανεπιθύμητους .

Μόνο δεσμεύσεις

Φαίνεται πως θα είναι μακρύς ο αγώνας των απολυθέντων στις Κυπριακές Αερογραμμές. Πέρασαν τόσες μέρες από το προσχεδιασμένο κελίσιμο της εταιρείας και τα δικαιώματά τους καθώς ÅÊÄÇËÙÓÇ ÄÉÁÌÁÑÔÕÑÉÁÓ ÅÎÙ ÁÐÏ ÔÇÍ ÂÏÕËÇ - ÅÑÃÁÆÏÌÅÍÏÉ ÊÕÐÑÉÁÊÙÍ ÁÅÑÏÃÑÁÌÌÙÍκαι τα ωφελήματά τους είναι ακόμη μετέωρα. Σε λίγο μπαίνει επίσημα εκκαθαριστής, όμως τα εκατομμύρια που ελλείπουν από το ταμείο προνοίας, δεν έχουν ακόμη διοχετευτεί για να μπορέσουν οι υπάλληλοι να πάρουν τη μερίδα τους. Μόνο ….δεσμεύσεις, υποοσχέσεις και διαβεβαιώσεις υπάρχουν στον ορίζοντα και Αγιος ο Θεός.