ΥΠΕΣ:Απο το Υπουργικό εγκρίθηκε η πολιτογράφηση του Ισραηλινού Shahak Avni

 

Σε διευκρινήσεις σχετικά με δημοσιεύματα σε σχέση με τον Avraham Shahak Avni, το Υπουργείο Εσωτερικών σε σημερινή του ανακοίνωση, σύμφωνα με το ΓΤΠ, αναφέρει ότι «το υπό αναφορά πρόσωπο, υπέβαλε αίτηση για απόκτηση της κυπριακής υπηκοότητας ως επενδυτής, στη βάση του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος στις 8.6.2015».76697414_2426383527609517_5368944016056385536_n

Όπως αναφέρεται, η αίτηση υποβλήθηκε στη βάση του κριτηρίου Α.8 (Συλλογικές Μεγάλες Επενδύσεις) της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου με αρ. 76.668 και ημερομηνίας 19.3.2014 και είχε εξεταστεί από τα Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών, καθώς και από τις αρχές ασφαλείας του κράτους και διαπιστώθηκε ότι ικανοποιούσε τόσο το οικονομικό κριτήριο, όσο και όλες τις υπόλοιπες προϋποθέσεις που έθετε η προαναφερθείσα απόφαση του Συμβουλίου.

«Συνεπώς, η αίτηση εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο στις 25.11.2015», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΗΚΟ


Το ΔΗΚΟ με ανακοίνωση του τονίζει ότι η υπόθεση με το κατασκοπευτικό βαν, έρχεται να προστεθεί στη μακρά λίστα των ζητημάτων που κλονίζουν την αξιοπιστία της κυβέρνησης Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ και την εμπιστοσύνη των πολιτών προς αυτήν.

Οι καθημερινές αποκαλύψεις,υπογραμμίζει,  συνθέτουν ένα σκηνικό το οποίο προβληματίζει σοβαρά την κοινωνία, η οπόια ματαίως αναμένει πειστικές εξηγήσεις.

“Το Δημοκρατικό Κόμμα επανέρχεται, για να απαιτήσει απόλυτη διαφάνεια και πλήρη διερεύνηση, με επέκταση μάλιστα και στο χώρο της πολιτικής.

Καίρια ερωτήματα όχι μόνο παραμένουν αναπάντητα αλλά πληθαίνουν.

Η σοβαρότητα της υπόθεσης δεν αφήνει περιθώρια για ερμηνείες. Ζητούμε τεκμηριωμένη ενημέρωση από αυτούς που έχουν την ευθύνη της ασφάλειας της χώρας, της προστασίας της ιδιωτικής ζωής και της εμπιστευτικότητας των επικοινωνιών.

Το ζήτημα ξεφεύγει από τα όρια μίας ακόμη αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Αφορά τη δημοκρατική ζωή του τόπου και συνεπώς, κάθε πολίτη, ιδιώτη, επιχειρηματία, πολιτικό ή πολιτειακό αξιωματούχο.

Υποθέσεις πιθανής κατασκοπείας, αποκτούν μεγαλύτερη βαρύτητα και απαιτούν πλήρη διερεύνηση και καθαρές απαντήσεις, πολύ περισσότερο όταν ζούμε σε μια ημικατεχόμενη πατρίδα.”