Κορυφώνεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης -ΑΚΕΛ για τις πολιτογραφήσεις

Κυβ.Εκπρόσωπος:«Οταν αναλάβει το ΑΚΕΛ ευθύνες για διαφόρων ειδών συναλλαγές και απαράδεκτες πολιτογραφήσεις στη διάρκεια της διακυβέρνησής του, τις οποίες μάλιστα ουδέποτε ανακάλεσε, τότε θα ξαναμιλήσουμε»

 ΑΚΕΛ :«Εμείς δεν ταξιδεύουμε οικογενειακώς για διακοπές σε εξωτικά μέρη με ιδιωτικά πολυτελή τζετ φίλων μας εκατομμυριούχων, ούτε και κάνουμε χατίρια του Αρχιεπισκόπου

 

Κορυφώνεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης -ΑΚΕΛ για τις πολιτογραφήσεις ενώ στα ύψη βρίσκονται οι εκατέρωθεν κατηγορίες  σχετικά με την λήψη πολιτικών ευθυνών

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δήλωσε σήμερα ότι η.  κυβέρνηση έλαβε και εφάρμοσε αποφάσεις και αλλαγές στο Επενδυτικό Πρόγραμμα, ενώ το ΑΚΕΛ ουδέποτε ανέλαβε ευθύνες για διαφόρων ειδών συναλλαγές και πολιτογραφήσεις στη διάρκεια της διακυβέρνησής του.474abd908ed5fd5434c5eef7f2e36c22

Σε δηλώσεις του στο Προεδρικό Μέγαρο ο κ. Προδρόμου είπε ότι το ΑΚΕΛ ρωτά για τις αποφάσεις της Κυβέρνησης σχετικά με το Επενδυτικό Πρόγραμμα και τις πολιτογραφήσεις. Ήταν, ανέφερε, η τροποποίηση του προγράμματος το 2018, τα κριτήρια που πρόσθεσαν ασφαλιστικές δικλείδες και οι αυστηρότεροι έλεγχοι. Ήταν χτες, συνέχισε, η αιτιολογημένη αποστέρηση της υπηκοότητας σε περιπτώσεις που επιβαλλόταν. «Προφανώς τέτοιες αποφάσεις δεν εμπνέουν το ΑΚΕΛ. Θα προτιμούσε να καταγγέλλουμε τη χώρας μας».

Όσον αφορά πολιτικές ευθύνες, δήλωσε ο Εκπρόσωπος, «όταν αναλάβει το ΑΚΕΛ ευθύνες για διαφόρων ειδών συναλλαγές και απαράδεκτες πολιτογραφήσεις στη διάρκεια της διακυβέρνησής του, τις οποίες μάλιστα ουδέποτε ανακάλεσε, τότε θα ξαναμιλήσουμε».

Ερωτηθείς αν το θέμα ανάληψης πολιτικών ευθυνών από πλευράς ΑΚΕΛ για τη δική του διακυβέρνηση, είναι επαρκές επιχείρημα της παρούσας διακυβέρνησης για την ανάληψη των δικών της πολιτικών ευθυνών, ο κ. Προδρόμου είπε ότι «δεν χρειάζονται επιχειρήματα. Η Κυβέρνηση διαπίστωσε ότι υπάρχουν κάποια κενά σε παλαιότερες φάσεις εφαρμογής του Προγράμματος, ενδεχομένως υπήρξαν κάποιες αποφάσεις που έπρεπε να αναθεωρηθούν λόγω νεότερων στοιχείων, και πήρε αποφάσεις και τις εφάρμοσε».

Στο παρελθόν, κατέληξε, δεν είχαμε δει ποτέ να διορθώνονται ενδεχομένως λάθη ή κενά για πολιτογραφήσεις που έγιναν και που δεν έπρεπε να γίνουν.

Η απάντηση ΑΚΕΛ

Το ΑΚΕΛ σε απάντηση του ανέφερε ότι “στη σύγχυση και τον παροξυσμό που επικρατεί στο λόφο του Προεδρικού, ο κ. Προδρόμου δηλώνει πράγματα που λειτουργούν ως μπούμερανγκ για τον Πρόεδρο και την κυβέρνηση.”, και προσθέτει:

“Πρώτο, ο κ. Προδρόμου παραδέχεται ότι η κυβέρνηση έχει ευθύνες αλλά δεν τις αναλαμβάνει.

Δεύτερο, δεν είναι το ΑΚΕΛ που κατήγγειλε τη χώρα μας. Ο μόνος που το έκανε είναι ο κ. Αναστασιάδης. Και επειδή η μνήμη του κ. Προδρόμου προφανώς είναι κοντή, τού υπενθυμίζουμε ότι αυτό έγινε το 2004.  Τότε, που ο κ. Προδρόμου κατακεραύνωνε τον κ. Αναστασιάδη ότι «ενεργεί με τρόπο που αντιστρατεύεται την εθνική υπόθεση του κυπριακού Ελληνισμού».

Τρίτο, στο ΑΚΕΛ δεν ταξιδεύουμε οικογενειακώς για διακοπές σε εξωτικά μέρη με ιδιωτικά πολυτελή τζετ φίλων μας εκατομμυριούχων, ούτε και κάνουμε χατίρια του Αρχιεπισκόπου, ούτε και εξευτελίζουμε τη χώρα μας διεθνώς.”