Τη στήριξη Οικολόγων για αριθμό νομοσχεδίων ζήτησε ο Πρόεδρος από τον Γ.Περδίκη

Συνάντηση Προέδρου Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών με Πρόεδρο Κυπριακής Δημοκρατίας
Με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας συναντήθηκε σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργος Περδίκης στο Προεδρικό Μέγαρο.cache_728x3000_Analog_medium_616486_1914933_27112018
Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Περδίκης σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, αναφερόμενος στο Κυπριακό, είπε πως συζητήθηκαν οι δυσκολίες που υπάρχουν για τη συνάντηση των δύο ηγετών με τον ΓΓ των ΗΕ καθώς και τις πιο μεγάλες δυσκολίες για τη πραγματοποίηση της άτυπης πενταμερούς.
«Αυτό που ανέφερα στον Πρόεδρο σε σχέση με το Κυπριακό είναι να εξασφαλίσει πως δεν θα ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις καθώς πραγματοποιούνται γεωτρήσεις από πλευράς Τουρκίας και παραβιάσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, και πως θα πρέπει επίσης να τερματιστούν οι σχεδιασμοί του ψευδοκράτους στην Αμμόχωστο. Ήταν μια συμφωνία μας σε αυτό το σημείο, αντιλαμβάνομαι ότι πολύ σύντομα θα συγκληθεί Εθνικό Συμβούλιο, πολύ πιο σύντομα από τις 25 Νοεμβρίου, για να ενημερώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και για το έγγραφο που κατέθεσε στον κ. Γκουτέρες», δήλωσε σχετικά ο κ. Περδίκης.
Ακόμη ο Πρόεδρος του Κινήματος, δήλωσε πως «κατά τη συνάντηση ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, παρουσίασε ένα κατάλογο από νομοσχέδια που θέλει τη στήριξη στη Βουλή από το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών».
Όσον αφορά το φλέγον θέμα των πολιτογραφήσεων, ο κ. Περδίκης είπε πως συζητήθηκε εκτενώς προσθέτοντας πως «είπα στον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι θα πρέπει να προχωρήσει με ακύρωση των πολιτογραφήσεων που είναι ξεκάθαρο ότι δόθηκαν με μια διαδικασία που έπασχε από την αρχή και να μην περιμένει τη ολοκλήρωση του ελέγχου από τους ανεξάρτητους οίκους».
Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, επέδωσε στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κατάλογο από εισηγήσεις του Κινήματος με πραγματικές αλλαγές.
«Αυτά στα οποία αναμένει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στήριξη στη Βουλή, είναι θετικές μεταρρυθμίσεις που με την εφαρμογή τους εξωραΐζουν ολόκληρο το σύστημα. Εμείς αυτό που ζητούμε είναι πραγματική αλλαγή που να ταυτίζεται με τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίες και που θα φέρουν την Κύπρο στην πρωτοπορία των προσπαθειών για την κλιματική αλλαγή και για τη διασφάλιση της ποιότητας ζωής των πολιτών», κατέληξε ο κύριος Περδίκης.