Το τουρκικό γεωτρύπανο «Γιαβούζ» θα προχωρήσει σε γεωτρήσεις, λέει ο Ντονμέζ

Ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ, γνωστοποίησε χθες ότι το τουρκικό γεωτρύπανο «Γιαβούζ» πλέει προς το σημείο Μόρφου-1,yabouz-thumb-large όπου και αναμένεται να προχωρήσει σε γεωτρήσεις.

Προς το οικόπεδο Μόρφου-1 πλέει το τουρκικό γεωτρύπανο «Γιαβούζ», όπως γνωστοποίησε ο  Φατίχ Ντονμέζ.

«To σκάφος γεώτρησης “Γιαβούζ” βρίσκεται σε νέα αποστολή. Πλέει, κυματίζοντας τη σημαίας μας, προς το σημείο Μόρφου-1, όπου θα κάνει γεώτρηση» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός, σε ανάρτησή του στο Twitter.

Δεν παρέλειψε δε, να διαμηνύσει ότι «δεν θα σταματήσουμε, έως ότου προσφέρουμε τις υπόγειες πηγές μας στο έθνος μας».

​«Αν υπάρχουν, θα τις βρούμε σίγουρα» έσπευσε να προσθέσει, στον ίδιο τόνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σημείο Μόρφου-1 βρίσκεται εντός του οικοπέδου 7 της κυπριακής ΑΟΖ, το οποίο έχει παραχωρηθεί από τη Λευκωσία στην κοινοπραξία Total και Eni.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το «marinetraffic.com», σε κοντινή απόσταση από το «Γιαβούζ» φέρεται να πλέει και το γεωτρύπανο «Φατίχ», γνωστό και ως «Πορθητής».

Η Άγκυρα, άλλωστε, έχει προχωρήσει στην έκδοση NAVTEX, δεσμεύοντας το οικόπεδο 7 της κυπριακής ΑΟΖ, από τις 19 Οκτωβρίου έως τις 20 Ιανουαρίου.

Η ένταση στην ανατολική Μεσόγειο κλιμακώθηκε σημαντικά τους προηγούμενους μήνες, μετά την απόφαση της Άγκυρας να στείλει πλοία – γεωτρύπανα σε θαλάσσιες περιοχές, οι οποίες βρίσκονται εντός της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ).

Τόσο η Ουάσιγκτον όσο και οι Βρυξέλλες έχουν προειδοποιήσει την Τουρκία με την επιβολή κυρώσεων, εφόσον συνεχίσουν τις «προκλητικές ενέργειες» στην περιοχή.

Θέμα:
Οι εξελίξεις στην Κυπριακή ΑΟΖ (97)

Σχετικά:

Γεωτρήσεις θα κάνουν μαζί ENI και Total στην κυπριακή ΑΟΖ
Προβλήματα στις τουρκικές γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ βλέπει αρθρογράφος της «Τζουμχουριέτ»
Τούρκος υπουργός Ενέργειας για γεωτρήσεις στην Κύπρο: Θα συνεχίσουμε τις δραστηριότητες
Tags:
Κυπριακή ΑΟΖ, ΑΟΖ, ΑΟΖ, κοίτασμα, γεώτρηση, κυρώσεις κατά Τουρκίας, κυρώσεις, κυρώσεις, Ανατολική Μεσόγειος, Μεσόγειος, Κύπρος, Τουρκία, Φατίχ Ντονμέζ, Γιαβούζ

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK