Η Τουρκία ζητά περισσότερα χρήματα για το μεταναστευτικό

 

Η Γερμανία φέρεται να υποχωρεί στον εκβιασμό Ερντογάν

 

Συναντήσεις που αφορούν στο προσφυγικό-μεταναστευτικό είχε χθες βράδυ, στην Άγκυρα,  ο Γερμανός Υπουργός Εσωτερικών, Χορστ Ζεεχόφερ, αρχικά με τον Τούρκο ομόλογο του, αλλά και αργότερα με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.imagew

Σύμφωνα με πληροφορίες γερμανικών ΜΜΕ, βασικό θέμα συζήτησης θα είναι και η χρηματοδότηση της Τουρκίας από την ΕΕ, σε ότι αφορά το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα, για το οποίο ο Ζεεχόφερ κρατά κλειστά τα χαρτιά του.

Ωστόσο, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η γερμανική κυβέρνηση τάσσεται υπέρ της νέας χρηματοδότησης της Τουρκίας και μάλιστα υποχωρεί από την αρχική της θέση, που ήταν τα χρήματα αυτά να δοθούν σε διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις και όχι απευθείας στο τουρκικό κράτος.

Όπως έγινε γνωστό, υπάρχουν αρκετές αντιδράσεις στον πολιτικό κόσμο της Γερμανίας και είναι πολλοί αυτοί που κάνουν λόγο για υποχώρηση «σε εκβιασμό Ερντογάν» και φοβούνται πως η Άγκυρα δεν θα σταματήσει εδώ.

Σε κάθε περίπτωση οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να παρθούν στην Σύνοδο των Υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ, στις 8 Οκτωβρίου.

Ο Γερμανός Υπουργός Εσωτερικών, Χορστ Ζεεχόφερ, που συνοδεύεται από τον Επίτροπο για θέματα μετανάστευσης, Δημήτρη Αβραμόπουλο, θα βρεθεί σήμερα και στην Αθήνα, όπου θα έχει συναντήσεις με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, τον Αναπληρωτή Υπουργό για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, Γιώργο Κουμουτσάκο, αλλά και τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.