Η Αθηνά Κυριακίδου δεν πτοείται από εκποιήσεις

 

H κα Αθηνά Κυριακίδου συμπαρατάχθηκε με το ΔΗΣΥ και τάχθηκε με τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος υπέρ της αναπομπής του Νόμου για τις εκποιήσεις στην χθεσινή ολομέλεια της Βουλής.athina-kyriakidougfhgh Στην μεγάλη λίστα με τις διαγραφές δανείων που αποκαλύφθηκαν το 2013 και στη συνέχεια καταχωνιάστηκαν σε σκοτεινά συρτάρια της Βουλή φιγούραρε, όπως όλοι θυμόμαστε και το όνομα της εν λόγω κυρίας. Συγκεκριμένα είχε αναφερθεί τότε ότι στην εταιρία M.Th.Group της Λ.Π., νύφης της εν λόγω βουλευτού του ΔΗΚΟ Αθηνάς Κυριακίδου από δάνειο €625.000 διαγράφηκε το ποσό των €330.000 τον Αύγουστο του 2009. Βεβαίως η κυρία βουλευτίνα εξέδωσε ανακοίνωση, όπως και όλοι οι άλλοι επώνυμοι τότε, και βγάζοντας κούππα άπαννη τον εαυτό της πρόβαλε μεταξύ άλλων   τη δικαιολογία ότι η υπόθεση αφορούσε <<διακανονισμό>> που έγινε στην Τράπεζα Κύπρου, όταν ο αδελφός της βρισκόταν σε διαδικασία διαζυγίου με τη σύζυγό του. Φαίνεται πως η κα Κυριακίδου τα καταφέρνει μια χαρά με τις τράπεζες . Γι αυτό και δεν νιώθει καμιά φοβέρα για εκποίηση περιουσίας που ενδεχομένως κατέχει , σε αντίθεση με μια μεγάλη μερίδα του κόσμου που τρέμει αυτό το ενδεχομενο.

Πάντως πολλών άλλων τα αδέλφια χώρισαν και οι τράπεζες δεν τους χάρισαν ούτε σεντ από τα χρέη τους.

 

Ομήρου Οδύσσεια

 

Ο ηγέτης σίγουρα κρίνεται στις μεγάλες φουρτούνες. Κι όσο θυελλώδης κι αν είναι η θαλασσοταραχή που κτύπησε την ΕΔΕΚ θα μπορούσε ο ηγέτης της να οδηγήσει το καράβι σε εκλογική διαδικασία sto-krevati-tou-ponou-o-giannakis-omirou-thκαι μετά να υπέβαλλε την παραίτησή του, που είναι αναφαίρετο δικαίωμα του. Εκτός κι αν   διάβασε πολύ Ομήρου Οδύσσεια  και τον συναρπάζει το τέλος   του έπους το οποίο ολοκληρώνεται με την μνηστηροκτονία.

Το έργο που παίζεται σήμερα εξακολουθεί να καλύπτεται από ένα μυστήριο που τροφοδοτεί συζητήσεις με διάφορες εκδοχές και σενάρια. Οι χειρισμοί του Προέδρου είναι τέτοιοι που αντί να εκτονώνουν δημιουργούν σαφέστατα επικίνδυαν συγκρουσια κές προύποθέσεις.

Πως τα κατάφερες έτσι Γιαννάκη;

 

Μούγγα για τα διαγραφέντα δάνεια πολιτικών

Παρεμπιπτόντως τί θα γίνει με εκείνη την λίστα των διαγραφέντων δανείων πολιτικών προσώπωνtromaktiko και άλλων επωνύμων; Γιατί την κρατάνε μετά από τόσο καιρό σφραγισμένη και δεν ανοίγουν το κεφάλαιο για να μάθουμε και εμείς οι κοινοί θνητοί πως και γιατί κάποιων διαγράφηκαν τα χρέη από τις τράπεζες; Άλλα είχαν υποσχεθεί οι βουλευτές μας όταν βγήκαν τα πρώτα ονόματα στην επιφάνεια.

Κύριε Συλλούρη ως πρόεδρος της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής γιατί κρατάτε ως επτασφράγιστο ένα τόσο καυτό θέμα που σαφώς συνδέεται με την διαπλοκή και άλλα δαιμόνια στον τόπο μας; Πως θα δούμε την ποθούμενη κάθαρση, ή δεν θα την δούμε ποτέ;

 

Ποίοι έφαγαν και ποιοι έσπασαν!

Για την τραγική κατάληξη των Κυπριακών Αερογραμμών η μόνιμη επωδός ορισμένων πολιτικών ÊÁÈÇËÙÌÅÍÁ ÔÁ ÁÅÑÏÐËÁÍÁ ÔÙÍ ÊÕÐÑÉÁÊÙÍ ÁÅÑÏÃÑÁÌÌÙÍείναι η διενέργεια έρευνας για να δούμε ποιοι διαχρονικά έφαγαν και έσπασαν κατά τον Υπουργό Οικονομικών. Δεν διαφωνούμε καθόλου μαζί του πως πολλοί ήταν εκείνοι που ευλόγησαν τα γένια τους και χρυσώθηκαν. Ας αρχίσει όμως μια αντικειμενική έρευνα από τα πιο φρέσκα , αυτά που οδήγησαν την εταιρεία στο κλείσιμο.Υπάρχει πεδίον δόξης λαμπρόν. Οι ιδιώτες μέτοχοι έχουν καταγγείλει πράγματα και θαύματα που συνέβησαν πολύ πρόσφατα, το ίδιο και οι πιλότοι. Αλλωστε είναι τα τελευταία δύο χρόνια που πωλήθηκαν   πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία των Κυπριακών Αερογραμμών χωρίς προσφορές και συνοπτικές διαδικασίες. Ακόμη ηχούν στα αυτιά μας οι καταγγελίες περί διαπλοκών για την επικράτηση των εταιρείών Ryanair και Aegean στην τελική λίστα των επενδυτών. Και φαίνεται πως είναι αυτές οι δύο εταιρείες που ήδη ευνοούνται από την εξουδετέρωση της αεροπορικής εταιρείας της Κύπρου.

Οι σύμβουλοι θα είναι απολύτως κερδισμένοι

Το παραμύθι με τη δημιουργία νέας αεροπορικής εταιρείας, τώρα που δίπλωσαν οριστικά τα φτερά των ΚΑ,  άρχισε να μπαίνει στο ψητό. Είτε γίνει εταιρεία είτε δεν γίνει οι κερδισμένοι πάντως θα είναι οι  νομικοί σύμβουλοι που προκρίθηκε πως θα πάρουν ως αμοιβή μέχρι €134 χιλάδες ευρώ ο καθένας! Προϋποτίθεται , όπως λέχθηκε, ο άμεσος διορισμός ανεξάρτητων χρηματοοικονομικών και νομικών συμβούλων, η εφαρμογή σύντομων, διαφανών και ανοικτών διαδικασιών διορισμών που συνεπάγεται την υιοθέτηση της ανοικτής διαδικασίας δημοσίων συμβάσεων για τη σύναψη σύμβασης για παροχή υπηρεσιών με εκτιμούμενη αξία μέχρι και 134 χιλ. ευρώ για κάθε σύμβουλο.

Για συμβούλους πάντοτε υπάρχει χρήμα άκοπο. Αφού να φανταστείτε στις ΚΑ τα τελευταία δύο χρόνια παρέλασαν πέντε διαφορετικοί οίκοι εμπειρογνωμόνων και ειδικοί εμπειρογνώμονες που αμείφθηκαν με πλουσιοπάροχα πακέτα χωρίς να τεθεί σε εφαρμογή σχεδόν καμιά από τις εισηγήσεις τους. Αυτό κι αν είναι επάγγελμα!