Συνάντηση Προέδρου ΔΗΣΥ με την πρέσβειρα των ΗΠΑ

Στα γραφεία του Δημοκρατικού Συναγερμού υποδέχτηκε σήμερα ο Πρόεδρος του κόμματος κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, συνοδευόμενος από το Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αλέξανδρο Σίνκα, τη νέα πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Κύπρο κ. Judith G. Garber.Unknown-2

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που άπτονται των σχέσεων των δυο χωρών, ενώ εκ μέρους του Δημοκρατικού Συναγερμού καταγγέλθηκε η τουρκική επιθετικότητα στην ΑΟΖ αλλά και οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Αμμόχωστο. Μετά το πέρας της συνάντησης ο Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων του κόμματος προέβη στην ακόλουθη δήλωση.

«Είχαμε σήμερα συνάντηση με τη νέα πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Κύπρο. Οι ΗΠΑ είναι ένας σημαντικός εταίρος της κυπριακής Δημοκρατίας τόσο στο Συμβούλιο Ασφαλείας όσο και σε πολλά άλλα θέματα συμπεριλαμβανομένης και της ενέργειας. Είναι προς το συμφέρον μας, αυτή η σχέση να ενδυναμωθεί βασιζόμενη σε κοινές αξίες και συμφέροντα. Καταγγείλαμε στην πρέσβειρα την τουρκική επιθετικότητα στην ΑΟΖ της Κύπρου και τις παράνομες ενέργειες σχετικά με την Αμμόχωστο. Αυτές οι ενέργειες είναι απαράδεχτες και δημιουργούν ουσιαστικό πρόβλημα στη διαδικασία επίλυσης του κυπριακού. Εκφράζοντας, τέλος, την ετοιμότητά μας για άμεση επανέναρξη του διαλόγου και τη στήριξή μας στις κινήσεις της κυπριακής κυβέρνησης».