Σαμπάχ:Οι S400 θα τοποθετηθούν εκτός Τουρκίας- στο Κατάρ ή στο Αζερμπαϊτζάν

Η Τουρκία μελετά φόρμουλες με τις ΗΠΑ και φαίνεται να αντιγράφει το σενάριο της Κύπρου  με την περίπτωση των S-300

 

2643565Την περίτωση της Κύπρου με τους  S-300 όπου επι διακυβέρνησης ΔΗΣΥ-Κληριδη παραγγέλθηκαν για την Κύπρο αλλά κατόπιν αφότητων πιέσεων «ενταφιάστηκαν» στην Κρήτη φαινεται να μελετά η Τουρκία προκειμένου να μην χάσει την εύνοια της Ουάσιγκτον.

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο της Σαμπάχ Οκάν Μουντερίσογλου, «η επιλογή για παραλαβή των S400 από την Άγκυρα και η τοποθέτηση τους στο Κατάρ ή το Αζερμπαϊτζάν είναι στο τραπέζι »
Ο Τούρκος αρθρογράφος αναφέρει ότι παρόλο που η Τουρκία δηλώνει ότι το θέμα των S400 είναι μια διαδικασία που έχει ολοκληρωθεί και δεν υποχωρεί από τα κυριαρχικά της δικαιώματα, αναζητεί φόρμουλες με τις ΗΠΑ.
Προσθέτει ότι στο τραπέζι υπάρχει η επιλογή να παραδοθούν οι S400 και να κρατηθούν είτε στο Αζερμπαϊτζάν είτε στο Κατάρ. “Είναι πολύ αισιόδοξο να περιμένει κανείς από την Άγκυρα λύση που θα υπερβαίνει την προσέγγιση ‘οι S400 θα τοποθετηθούν με τρόπο που να μην αποτελεί κίνδυνο για τα F35. Οι S400 θα παραληφθούν και θα τοποθετηθούν αλλού’”, αναφέρει ο αρθρογράφος της Σαμπάχ.