Περδίκης: Τραγικό να κατηγορείται ο Υπ. Υγείας για πλαστογραφία εγγράφου


Είναι τραγικό και απαράδεκτο να κατηγορείται ο Υπουργός Υγείας Unknownαπό τον ΠΙΣ για πλαστογραφία εγγράφου, ανέφερε ο Πρόεδρος των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης, σε δηλώσεις στη Βουλή με αφορμή αναφορές από την ηγεσία του ΠΙΣ ότι ο Υπουργός πλαστογράφησε έγγραφο που αφορά μνημόνιο συναντίληψης και το οποίο, σύμφωνα με την καταγγελία, παρέδωσε στον ΟΑΥ.

Η κατάσταση στον τομέα της υγείας θα έπρεπε να οδηγεί τον καθένα μας σε επανάσταση, είπε ο κ. Περδίκης προσθέτοντας ότι την ίδια ώρα που βομβαρδιζόμαστε από ειδήσεις για αμέλειες και ελλείψεις στα δημόσια νοσηλευτήρια, ¨”την ίδια ακριβώς ώρα παρακολουθούμε αυτή την τραγωδία, να κατηγορείται ο Υπουργός Υγείας για πλαστογραφία εγγράφων και μηχανορραφίες”.

Αυτά που περιγράφονται από τον ΠΙΣ παραπέμπουν σε σενάρια βυζαντινών μηχανορραφιών, ανέφερε ο Πρόεδρος των Οικολόγων, λέγοντας ότι η κατάσταση προκαλεί αγανάκτηση. Ανέφερε ότι δεν θεωρεί ότι έχει ανάγκη ο Υπουργός να κατασκευάσει το οποιοδήποτε έγγραφο και να το παρουσιάσει ως έγγραφο διαπραγμάτευσης και κατηγόρησε τον ΠΙΣ ότι έχει ξεπεράσει κάθε όριο.

Τι λέει ο ΠΙΣ

 

Ο ΠΙΣ μέσω του Αντιπροέδρου του Μάριου Καραϊσκάκη διέψευσε το μνημόνιο δηλώνοντας ότι πρόκειται για κατασκεύασμα του Υπουργείου Υγείας και του ΟΑΥ.

Τόνισε επίσης ότι ο Σύλλογος ουδέποτε κατέθεσε τέτοιο έγγραφο.

Μιλώντας το πρωί στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ ο κ. Καραϊσκάκης χαρακτήρισε κατασκεύασμα του Υπουργού Υγείας το μνημόνιο συναντίληψης, το οποίο όπως ανέφερε, άτομο προσκείμενο στον ΠΙΣ παρέδωσε στον Κωνσταντίνο Ιωάννου υπό την μορφή μεσολαβητικής πρότασης για γεφύρωση των διαφορών μεταξύ ΠΙΣ και ΟΑΥ και ένταξη των γιατρών στο ΓΕΣΥ.

«Το κατασκεύασε, το υπέγραψε και το παρουσίασε στο ΟΑΥ σαν δικό μας», ισχυρίστηκε ο αντιπρόεδρος του ΠΙΣ.

Κληθείς να σχολιάσει τις αναφορές του Μάριου Καραϊσκάκη, ο Υπουργός υπενθύμισε πρόσφατες συμπεριφορές μελών της ηγεσίας του ΠΙΣ, υποδεικνύοντας πως δεν θα μπορούσαν να πέσουν πιο χαμηλά από αυτό το επίπεδο.

«Η προσπάθεια μας ήταν πάντα να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους και να μην έρθουμε σε αντιπαράθεση. Αλλά αυτό που έγινε σήμερα, να με αποκαλεί ψεύτη και ότι συνέταξα αυτό το έγγραφο, μπήκα σε όλη αυτή τη διαδικασία, πραγματικά διερωτώμαι πόσο πιο χαμηλά μπορεί να πέσει κάποιος. Και επιφυλάσσω τα νόμιμα δικαιώματά μου πλέον», είπε ο Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Την ίδια ώρα και ο Πρόεδρος του ΠΙΣ, Πέτρος Αγαθαγγέλου, μιλώντας στην μεσημβρινή τηλεοπτική εκπομπή του ΡΙΚ, ισχυρίστηκε πως δεν υπήρξε καμία διαβούλευση και καμία πρωτοβουλία και έκανε λόγο για επικοινωνιακά τεχνάσματα του Υπουργείου Υγείας.