Το ΔΗΚΟ καταδικάζει την επίθεση κατά της ΑΦΡΙΚΑ


Το ΔΗΚΟ με ανακοίνωση του καταδικάζει τις φασιστικές μεθόδους λυντσαρίσματος, που υποκίνησε ο Ερντογάν, κατά των δημοσιογράφων και του προσωπικού της τουρκοκυπριακής εφημερίδας «Αφρίκα».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:cache_728x3000_Analog_medium_480393_145689_2212018

«Το Δημοκρατικό Κόμμα καταδικάζει με βδελυγμία τις επιθέσεις εποίκων και εγκάθετων της τουρκικής κατοχής, κατά των γραφείων της τουρκοκυπριακής εφημερίδας «Αφρίκα», οι οποίες επιθέσεις υποκινήθηκαν από τον ίδιο τον τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι φασιστικές, αντιδημοκρατικές μέθοδοι λυντσαρίσματος, που συνηθίζει να μετέρχεται ο Ερντογάν, δεν αποτελούν μόνο πλήγμα κατά της ελευθερίας έκφρασης, αλλά και κατά των προσπαθειών εξεύρεσης λύσης στο κυπριακό και της ειρηνικής, κοινής συμβίωσης Ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων.

Δυστυχώς, επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά η καταφανέστατη επιδίωξη της Άγκυρας να ποδηγετεί τους τουρκοκύπριους και να εκτουρκίσει την κατεχόμενη Κύπρο.

Επιβεβαιώθηκε, επίσης για μια ακόμη φορά, ότι η Τουρκία είναι ανάξια εμπιστοσύνης.

Είναι γι’ αυτό που ο Νικόλας Παπαδόπουλος και οι Δυνάμεις που στηρίζουν την υποψηφιότητα του, θα παλέψουν για την εξεύρεση λύσης, που δεν θα επιτρέπει στην Τουρκία να έχει ρόλο και λόγο στην Κύπρο.

«Λύση», με εκ περιτροπής προεδρία, βέτο στους θεσμούς και τα ογδόντα εκατομμύρια τούρκους υπηκόους να απολαύουν των δικαιωμάτων των ευρωπαίων πολιτών, μόνο στην Κύπρο, αυτό δηλαδή που αποδέχονται οι Νίκος Αναστασιάδης και Σταύρος Μαλάς, θα είναι θνησιγενής και επικίνδυνη. »