Συνελήφθη ο φυγάς Χριστόδουλος Ξηρός

Συνελήφθη το μεσημέρι Σαββάτου ο καταζητούμενος Χριστόδουλος Ξηρός, μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη», σχεδόν ένα χρόνο μετά την δραπέτευσή του, παραβιάζοντας τους περιοριστικούς όρους της 9ήμερης άδειας που έλαβε για να βγει από την φυλακή όπου εξέτιε ποινή 6 φορές σε ισόβια και άλλα 25 χρόνια.Χ. ΞΗΡΟΣ  ΣΥΛΛΗΨΗ

Η σύλληψή του έγινε στην περιοχή της Αναβύσσου, κοντά στο Σούνιο, στην νοτιοανατολική Αττική, σε σπίτι προσώπου που τον υπέθαλπε και παρακολουθείτο επί περίπου τρεις μήνες από την αστυνομία.

Άνδρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας του έστησαν ενέδρα λίγο μετά το μεσημέρι, κοντά σε μία εκκλησία της περιοχής, των Αγίων Θεοδώρων.

Κατά την αστυνομία, είχε βάψει ξανθά τα μαλλιά του, και τα είχε αφήσει να μακρύνουν. Είχε αφήσει όμως το γενάκι του στο φυσικό του σκούρο χρώμα. Μολονότι μολονότι οπλοφορούσε την ώρα της σύλληψής του, δεν προέβαλε καμία αντίσταση.

Την είδηση για την σύλληψη του Ξηρού ανήγγειλε μέσω του Twitter ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βασίλης Κικίλιας, δίδοντας και τα συγχαρητήριά του στην Ελληνική Αστυνομία, της οποίας προίσταται.

Ήταν 6 Ιανουαρίου του 2014 όταν ο Χριστόδουλος Ξηρός, 57 ετών, έχοντας λάβει άδεια 9 ημερών από τις φυλακές με την ευκαιρία του νέου έτους, δεν προσήλθε στο Αστυνομικό Τμήμα Νέας Καλλικράτειας στην Χαλκιδική για να δώσει ως όφειλε το παρών, και έκτοτε κηρύχτηκε «καταζητούμενος δραπέτης».

Στις 20 Ιανουαρίου 2014 αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο βίντεό του, στο οποίο απειλούσε το κράτος με ένοπλη δράση, και καλούσε τους συντρόφους του να ξεσηκωθούν κι αυτοί μαζί του.

Καταδικασθέντες ως μέλη τρομοκρατικής επίθεση είναι και τα άλλα δύο αδέρφια του, ο Σάββας και ο Βασίλης. Στη δίκη τους, το δικαστήριο έκρινε ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός είχε έμπρακτη συμμετοχή σε έξι δολοφονίες και πέντε απόπειρες δολοφονίας.

Αργά το απόγευμα μετέβησαν στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ), οι συνήγοροι του Ξηρού, ο οποίος κρατείται εκεί ώσπου να μεταφερθεί πάλι στη φυλακή του Κορυδαλλού.