Παραίτηση Κουτσοκούμνη ζητούν οι Οικολόγοι

kkoutsokoumnis-ischyei-i-protodiki-apofasi-thΣειρα ερωτημάτων εγείρει το ΑΚΕΛ  για προνομιακή  πληροφόρηση Κουτσοκούμνη σχετικά με  τις αστυνομικές έρευνες

Την παραίτηση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΠ και του Προέδρου της Ομοσπονδίας, Κωστάκη Κουτσοκούμνη, ζήτησε το Σάββατο το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, επικαλούμενο τις “αλαζονικές δηλώσεις” στις οποίες προέβη χθες ο κ. Κουτσοκούμνης.

«Οι χθεσινές δηλώσεις του κ. Κουτσοκούμνη μπορούν να συγκριθούν σε αλαζονεία και έπαρση μόνο με τις αρχικές δηλώσεις του κ. Βέργα. Φαίνεται είναι σύνηθες φαινόμενο όταν κάποιου τρίζει η καρέκλα του – ένοχος ή αθώος, δεν είναι της ώρας και δεν είμαστε εμείς που θα το αποφασίσουμε – να αντεπιτίθεται με καταγγελίες και να εξαπολύει μύδρους», ανέφερε σε σημερινές της δηλώσεις η Εκπρόσωπος των Οικολόγων Ελένη Χρυσοστόμου.

Χαρακτήρισε δε την επίθεση που εξαπέλυσε προς τους πολιτικούς ο κ. Κουτσοκούμνης ως “υπεκφυγή”, προσθέτοντας ότι «η ΚΟΠ εγκαλείται για τους δεκαεπτά φακέλλους της ΟΥΕΦΑ για στημένα παιγνίδια πρωταθλήματος, για τις καταγγελίες του διαιτητή Μάριου Παναγή και για τις παρεμβάσεις της στην κυπριακή διαιτησία κ.ο.κ., και όχι για το κούρεμα των καταθέσεων, το δημοσιονομικό έλλειμμα και το μνημόνιο».

«Δυστυχώς, φαίνεται ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΠ στηρίζει τον κ. Κουτσοκούμνη σε αυτή την αλαζονική και προκλητική του τοποθέτηση και στάση. Το γεγονός αυτό καθιστά το σύνολο του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΠ συνένοχο και μας αναγκάζει να ζητήσουμε τη συνολική του παραίτηση», κατέληξε.

Εξάλλου το ΑΚΕΛ με  σειρά ερωτημάτων, επανήλθε τσήμερα  στο θέμα των καταγγελιών του διαιτητή Μάριου Παναγή.Σε σημερινές του δηλώσεις, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης επανέλαβε το ερώτημα «πώς είναι δυνατό ο κ. Κουτσοκούμνης να είναι σε θέση να γνωρίζει το περιεχόμενο της κατάθεσης του κ. Παναγή και ειδικότερα ότι δεν υπάρχει πρωτογενής μαρτυρία, τη στιγμή που σωστά για πρώτη φορά οι ανακριτικές αρχές έχουν επιβάλει συσκότιση στην υπό εξέλιξη διαδικασία των ανακρίσεων».

Διερωτήθηκε ακόμη από πού έχει αντλήσει την εσωτερική πληροφόρηση που προφανώς είχε ο κ. Κουτσοκούμνης για να προβεί σε αυτές τις δηλώσεις και να καταλήξει μάλιστα στο συμπέρασμα ότι η αστυνομική έρευνα είναι σε αδιέξοδο.

«Μήπως η πρόσφατη συνάντηση του Αντιπροέδρου της ΚΟΠ με τον Υπουργό Δικαιοσύνης σε γνωστό καφέ της Λευκωσίας, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πολίτης», έχει οποιανδήποτε σχέση με τη βεβαιότητα που εξέφρασε ο κ. Κουτσοκούμνης για το περιεχόμενο της κατάθεσης Παναγή και την τύχη της αστυνομικής έρευνας;», διερωτήθηκε.

Ο κ. Λουκαΐδης διερωτήθηκε ακόμη κατά πόσον «συνιστά ή όχι ακραία αντίφαση η απόρριψη από τη μια των καταγγελιών Παναγή και από την άλλη η έμμεση πλην σαφής παραδοχή του κ. Κουτσοκούμνη ότι τα όσα καταγγέλλει ο κ. Παναγή μπορεί να αποδειχθούν ευκολότερα στα πλαίσια μιας έρευνας από την ΚΟΠ και άρα είναι αληθή».

«Έχουν λάβει ή όχι δεκάδες εκατομμύρια ευρώ τα ποδοσφαιρικά σωματεία από το κράτος, έμμεσα μέσω χορηγιών για αθλητικές υποδομές, αλλά και άμεσα με απ’ ευθείας χορηγίες; Η άρνηση αυτής της πολύ καλά γνωστής αλήθειας αποτελεί κατά τον κ. Κουτσοκούμνη επαρκή αιτιολόγηση για την αποφυγή του κοινωνικού ελέγχου, της διαφάνειας και της λογοδοσίας από πλευράς ΚΟΠ;», κατέληξε.