ΔΗΠΑ:Απαράδεκτη η δήλωση του Γ.Γ.ΟΗΕ για τις παραβιάσει της Τουρκίας

 

Unknown-4Απαράδεκτη , χαρακτηρίζει η Δημοκρατική Παράταξη τη δήλωση του Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών  σε σχέση με τη βάναυση παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία.

Η ΔΗΠΑ στην ανακοίνωση της σημειώνει:
«Αναμέναμε από τον Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών που είναι ο θεματοφύλακας του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών να πάρει ξεκάθαρη θέση σε ένα θέμα που αφορά την παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων κράτους μέλους των Ηνωμένων Εθνών και την καταστρατήγηση της Συνθήκης για το Δίκαιο της Θάλασσας, η οποία σημειωτέον έγινε με πρωτοβουλία των Ηνωμένων Εθνών.
Η ανοχή και η ατιμωρησία που επιδεικνύεται από τα Ηνωμένα Έθνη, αποθρασύνουν τους διεθνείς ταραξίες και δεν προάγουν την ειρήνη, την ασφάλεια και την σταθερότητα στον κόσμο και ιδιαίτερα σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή, αυτή της Ανατολικής Μεσογείου.
Καλωσορίζουμε τη δήλωση της Ύπατης Εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας κα. Φεντερίκα Μογκερίνι και αναμένουμε από την Ε.Ε. να λάβει ουσιαστικά και πρακτικά μέτρα που θα υποχρεώσουν την Τουρκία να τερματίσει τις παράνομες ενέργειες σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Τέτοιους μοχλούς πίεσης διαθέτει η Ε.Ε. Αρκεί να δείξει την πολιτική βούληση να τους ενεργοποιήσει.»