Στο σταυροδρόμι των κρίσεων η Κύπρος

Της Ανδρούλας Γκιούρωφ

Η Κύπρος βρίσκεται σήμερα σε ένα επικίνδυνο σταυροδρόμι  και υποχείριο δυστυχώς μεγάλων δυνάμεων οι οποίες ποσώς ενδιαφέρονται για τις καταστροφικές συνέπειες που θα πλήξουν το νησί σε περίπτωση που οι Δυτικοί  συνεχίσουν τους επικίνδυνους ακροβατισμούς και τις απειλές τους κατά της Ρωσίας.

Η Ρωσία όχι μια, αλλά πολλές φορές προειδοποίησε τόσο την Βρετανία όσο και άλλες χώρες του ΝΑΤΟ πως δεν θα μείνουν αναπάντητα τυχόν κτυπήματα τους με πυραύλους κατά ρωσικών εδαφών περιλαμβανομένων και αυτών που έχει προσαρτήσει σε Ντονιέσκ,  Λουχάνσκ και Κριμαία.

Η κλήτευση την περασμένη βδομάδα στο Ρωσικό ΥΠΕΞ των πρεσβευτών της Βρετανίας και Γαλλίας και το τελεσίγραφο που τους επιδόθηκε μετά τις δηλώσεις Κάμερον και Μακρόν για κτύπημα στη ρωσική ενδοχώρα με ΝΑΤΟϊκά όπλα καθώς και αποστολή ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στην Ουκρανία  σηματοδοτούν την επικίνδυνη  κλιμάκωση των σχέσεων ΝΑΤΟ-Ρωσίας . Ήδη   η Ρωσική Ομοσπονδία ξεκίνησε   ασκήσεις για τη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων.

Η Ρωσία προειδοποίησε  την Βρετανία ότι εάν βρετανικά όπλα χρησιμοποιηθούν από την Ουκρανία για να πλήξει ρωσικά εδάφη τότε η Μόσχα θα μπορούσε να ανταποδώσει πλήττοντας βρετανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις και εξοπλισμό τόσο εντός της Ουκρανίας όσο και αλλού στο εξωτερικό.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών είπε ότι οι δηλώσεις Κάμερον αναγνωρίζουν ότι η Βρετανία έχει τώρα ντε φάκτο εμπλοκή στη σύρραξη, κάτι που αντικρούει τις διαβεβαιώσεις ότι τα μεγάλης εμβέλειας όπλα που έχει δώσει στην Ουκρανία δεν θα χρησιμοποιούνταν εναντίον της Ρωσίας.

«Ο πρέσβης κλήθηκε να συλλογιστεί τις αναπόφευκτα καταστροφικές συνέπειες τέτοιων εχθρικών ενεργειών από το Λονδίνο και αμέσως να διαψεύσει τις επιθετικές προκλητικές δηλώσεις από τον επικεφαλής του υπουργείου Εξωτερικών με τον πλέον αποφασιστικό και ξεκάθαρο τρόπο».

Το ίδιο τονίσθηκε και στον Γάλλο πρέσβη Pierre Levy.

Επιπλέον, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών διαμήνυσε ότι η Ρωσία θα αντιληφθεί την εμφάνιση των αεροσκαφών F-16 στην Ουκρανία ως φορείς πυρηνικών όπλων «ανεξάρτητα από την τροποποίησή τους».

«Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το γεγονός ότι αυτά τα αεροσκάφη ανήκουν σε πλατφόρμες διπλού εξοπλισμού – μη πυρηνικές και πυρηνικές.

Δεν έχει σημασία ποια τροποποίηση θα λάβει το Κίεβο, εμείς θα τα αντιληφθούμε ως φορείς πυρηνικών όπλων και θα θεωρήσουμε αυτό το βήμα των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΝΑΤΟ ως σκόπιμη πρόκληση», αναφέρεται στο τελεσίγραφο.

Έγινε επίσης  ειδική αναφορά στους πρέσβεις Γαλλίας και Βρετανίας σχετικά με την παρουσία ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στην Ουκρανία, της γαλλικής Λεγεώνας των Ξένων και άλλων μονάδων δυτικών χωρών.

Αυτό το τελεσίγραφο υπονοεί σαφώς και απεριφράστως χρήση πυρηνικών όπλων από την Ρωσία στις οπουδήποτε στρατιωτικές εγκαταστάσεις των δύο χωρών . Οι Βρετανικές βάσεις στο Ακρωτήρι είναι ένας από τους στόχους καθότι χρησιμοποιούνται όχι μόνο υπέρ της Ουκρανίας αλλά και υπέρ του Ισραήλ για να το διευκολύνουν  την γενοκτονία  που διαπράττει κατά των Παλαιστινίων. 

Θα ανέμενε κανείς πως οι ραγδαίες αυτές εξελίξεις θα σήμαναν συναγερμό στην Κύπρο και ο κόσμος θα έβγαινε στους δρόμους να διαμαρτυρηθεί για την παράνομη χρήση των Βρετανικών βάσεων με την Κύπρο να μετατρέπεται σε εφαλτήριο στρατιωτικών  επιθέσεων εναντίον άλλων χωρών.

Καμιά όμως ανησυχία. Τα συστημικά ΜΜΕ αποκρύβουν τις «επικίνδυνες» ειδήσεις , παραπληροφορούν και εκθειάζουν το ΝΑΤΟ. ενώ  κυβερνώντες και πολιτικοί συμπεριφέρονται ως να μην συμβαίνει τίποτε.  Αρμενίζουν «αχάπαροι»  συνεχίζοντας τις προεκλογικές τους φιέστες  και την άκρατη ψηφοθηρία.  Θυμίζουν την ορχήστρα του Τιτανικού που παιάνιζε αμέριμνα την ώρα που το πλοίο βυθιζόταν.

Η Βρετανία κείται μακράν αλλά η ανυπεράσπιστη Κύπρος θα είναι ένας από τους  στόχους της Ρωσίας εάν η Δύση συνεχίσει να ενθαρρύνει τους Ουκρανούς να κτυπούν ρωσικούς στόχους.

Στην πιο λανθασμένη πλευρά της ιστορίας

Δεν φτάνουν μόνο οι απειλές για πυρηνικά κτυπήματα. Τώρα ο ηγέτης της  Χεζμπολλάχ προέτρεψε  τον Λίβανο να στείλει στην Κύπρο όλους τους Σύρους πρόσφυγες καθότι είναι τα πιο κοντινά σύνορα της Ε.Ε. στη Μέση Ανατολή. Η Χεζμπολλάχ δεν είναι μια τυχαία οργάνωση. Κυβερνά,  ελέγχει και καθορίζει τις εξελίξεις στο Λίβανο. Έτσι το ένα δις. βοήθειας προς τη Βηρυτό για να συγκρατεί τους πρόσφυγες, που εξάγγειλε η πρόεδρος της Κομισιόν κατά την επίσκεψη της με τον  πρόεδρο Χριστοδουλίδη μάλλον δεν θα λειτουργήσει κατασταλτικά για να συγκρατήσουν τις ροές.

Η Κύπρος δυστυχώς θύμα και αυτή των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων βρίσκεται σήμερα στην πιο λάθος πλευρά της ιστορίας. Έχασε και χάνει παραδοσιακούς συμμάχους, γύρισε την πλάτη στους Παλαιστινίους και στηρίζει μια κατοχική δύναμη το Ισραήλ.   Με ποια επιχειρήματα θα πείσουμε την διεθνή κοινότητα για τα δίκαια μας και την ενοχή  της Τουρκίας για την 50χρονη κατοχή κυπριακών εδαφών όταν η εξωτερική μας πολιτική δεν στηρίζεται στη βάση αρχών και του διεθνούς δικαίου; Κατοχική δύναμη η Τουρκία , κατοχική δύναμη και το Ισραήλ. 

Το αντιρωσικό παραλήρημα της κας Ούρσουλα

Η πρόεδρος της Κομισιόν και υποψήφια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την περασμένη Παρασκευή , με τον πρωθυπουργό της Κροατίας, Αντρέι Πλένκοβιτς στο Σπλιτ, εμφανίστηκε διχαστική και εναντίον όσων δεν υποστηρίζουν την Ουκρανία.

“Όλοι οι ευρωβουλευτές με τους οποίους θέλουμε να συνεργαστούμε πρέπει να είναι υπέρ της Ουκρανίας , υπέρ του κράτους δικαίου και υπέρ της Ευρώπης. Αυτό πρέπει να είναι ξεκάθαρο» είπε, χωρίς να διευκρινίσει εάν μιλούσε ως Κομισιόν ή ως εκπρόσωπος του Λαϊκού Κόμματος.

«Οι εξτρεμιστές της δεξιάς και οι εξτρεμιστές της αριστεράς δεν είναι εταίροι μας και είμαστε πολύ ξεκάθαροι ότι δεν θέλουμε να έχουμε καμιά σχέση  με τους αντιπροσώπους του Πούτιν» συμπλήρωσε.

Η κα Ούρσουλα συνέχισε το αφήγημα περί ρωσικής παρέμβασης στις εκλογές λέγοντας ότι η συμπεριφορά της Μόσχας αποτελεί πραγματική απειλή.

«Βλέπουμε μεγάλη εμπλοκή της Ρωσίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία τα χρησιμοποιούν για παραπληροφόρηση.»

Δεν έκανε όμως καμιά αναφορά στην δυτική παραπληροφόρηση και στο ανοσιούργημα των  δύο μέτρων και δύο σταθμών που εφαρμόζει το ιερατείο των Βρυξελλών για την Τουρκία η οποία κατέχει παράνομα το 1/3 των κυπριακών εδαφών εδώ και μισό αιώνα.

Όταν το πραξικόπημα βαφτίζεται «επανάσταση»

Η παραπληροφόρηση των δυτικών Μ.ΜΕ οργιάζει. Πρόσφατα η ανταποκρίτρια του EURONEWS από την Γεωργία χαρακτήριζε  τις διαδηλώσεις εναντίον του νομοσχεδίου για την απαγόρευση χρηματοδότησης σε οργανώσεις ως «μια επανάσταση παρόμοια με αυτή που έγινε το 2014 στο Κίεβο» .

Έχασαν και οι λέξεις την έννοια τους. Μόνο τα δυτικά ΜΜΕ μπορούν να βαφτίζουν τα πραξικοπήματα επαναστάσεις. Και μόνο τα δυτικά ΜΜΕ είναι υπέρ της χρηματοδότησης τοπικών οργανώσεων για την ανατροπή των δημοκρατικά εκλεγμένων κυβερνήσεων. 

Εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ, η Φάρα Ντακλαλάχ δήλωσε ότι η απόφαση της γεωργιανής κυβέρνησης να περάσει το νόμο για τους ξένους πράκτορες είναι «ένα βήμα προς τη λάθος κατεύθυνση». Πρόσθεσε ότι «η χώρα απομακρύνεται περισσότερο από αυτό που χαρακτήρισε ως ευρωπαϊκή και ευρωατλαντική ολοκλήρωση».

Σύμφωνα με τους όρους του προτεινόμενου νόμου, οι οργανώσεις που λαμβάνουν το 20% ή περισσότερο της χρηματοδότησής τους από το εξωτερικό θα πρέπει να εγγράφονται ως πράκτορες ξένης επιρροής και να συμμορφώνονται με αυστηρούς διοικητικούς κανόνες, διαφορετικά θα αντιμετωπίζουν σημαντικά πρόστιμα.
Για να καταλάβουν και οι απλοί πολίτες, οι διαδηλώσεις στην Τιφλίδα γίνονται για να έχουν  το ελεύθερο οι ξένες δυνάμεις (ΝΑΤΟ, ΣΙΑ και όλο το κακό συναπάντημα ) να χρηματοδοτούν αντικυβερνητικές  οργανώσεις. Οργανώσεις που είναι εντεταλμένες να είναι απέναντι και να υποσκάπτουν τις εκλεγμένες κυβερνήσεις οι οποίες διαφωνούν με την πολιτική του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και του ιερατείου των Βρυξελλών.

Ποιο κράτος το οποίο σέβεται την κυριαρχία του μπορεί να επιτρέπει την ανάμειξη άλλων χωρών στην εσωτερική του πολιτική;

 Έτσι καταστράφηκε και η  Κύπρος

Για να υπενθυμίσουμε και τι προηγήθηκε της  προδοσίας  της Κύπρου. Από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της άρχισε η υπονόμευση  του νόμιμου κράτους και της εκλεγμένης κυβέρνησης.

Πακτωλός δολαρίων (σύμφωνα με τότε δημοσίευμα της εφ. ΠΑΤΡΙΣ) διοχετεύονταν από την Αμερικανική πρεσβεία προς όσους έκαναν δήθεν αντικομμουνισμό.  Οι πληρωμένοι πράκτορες αφού ολοκλήρωσαν το έργο τους με   το προδοτικό πραξικόπημα και την τούρκικη εισβολή συνέχισαν να δρουν ή παράδωσαν σε άλλους την  σκυτάλη.

Το 2003 αποκαλύφθηκε πως 390 εκατομμύρια δολάρια δαπανήθηκαν σε ΜΚΟ, ΜΜΕ,  πολιτικούς και σε άλλους προκειμένου να προωθήσουν το εκτρωματικό σχέδιο Ανάν και να πείσουν τον λαό να το αποδεχθεί. 

Μετά την απόρριψη του από την συντριπτική πλειοψηφία του λαού,  είκοσι χρόνια μετά συνεχίζουν και σήμερα εργολαβικά να αμφισβητούν την βούληση του λαού και επανέρχονται προβάλλοντας τις κατ’ εντολή οδηγίες των ξένων .

Ποιος κρατικός φορέας ή θεσμός μπορεί να ελέγξει εάν η παραχάραξη της ιστορίας και η αλλοίωση των ιστορικών γεγονότων γίνεται επί πληρωμή; Όπως π.χ. ο ισχυρισμός ότι για την τουρκική εισβολή ευθύνεται η πρώην Σοβιετική Ένωση και τώρα η Ρωσία.